Serum i maski do ciała

Nivea Mousse, Nawilżająca moc serum z olejkiem migdałowym, Lekki mus do pielęgnacji ciała odżywczy do skóry bardzo suchej

_inga
    18 sierpnia 2023 o 17:19
    Mus do ciała z olejkiem migdałowym, Mousse, Nivea
    Mus do ciała z olejkiem migdałowym od Nivea kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie zawiera 200 ml kosmetyku, zapłaciłam około 30 zł. Mam jasna karnację i moja skóra źle znosi kontakt ze słońcem, robiąc zakupy w internecie trafiłam na ten odżywczy mus i szybko się przekonałam że jego zakup to była bardzo dobra decyzja. Mus ma ładny przyjemny zapach, postać pianki zapewnia łatwa wygodną aplikację, łatwo się rozprowadza, dobrze się wchłania, niestety nie jest zbyt wydajny. Mus nawilża, odżywia, regeneruje, koi, łagodzi podrażnienia. Dodatkowy plus za postać pianki i minus za wydajność. Podsumowując fajny przyjemny produkt marki Nivea, działa zgodnie opisem producenta jednak nie miałam bym nic przeciwko by cena była nie co niższa, nie wiem czy jeszcze go kupię.
    Zalety:
    • ładny przyjemny zapach
    • nawilża
    • odżywia
    • regeneruje
    • koi, łagodzi podrażnienia
    • postać pianki, konsystencja
    • łatwa aplikacja
    • dobrze się wchłania
  • 21 kwietnia 2022 o 11:29
    Niezmienny kremowy zapach Nivea zamknięty w delikatniej piance
    Od lat kocham Niveę, a szczególnie klasyczne tłusty krem w granatowej puszcze który i towarzyszy od dziecięcych lat i tak pozostanie. Ostatnio moją uwagę przykuł lekki mus do ciała do skóry suchej i bardzo suchej. Po okresie zimowym moja skóra stała się wrażliwsza i sucha. Wiec rozwiazanie jako lekki mus zachęciło mnie do zakupu. Co do opakowania to szata graficzna jest typowa dla nivea do skóry suchej i bardzo suchej, czyli granatowe tło z lekka ramową bielą. Mus znajduje się w opakowaniu bardzo podobny do pianek do włosów i pompka tak samo działa. Wygodne rozwiazanie. Uwielbiam strukturę musu, jest naprawdę delikatna, porostu idealna na moją wrażliwą i wysuszoną skórę. Mus porostu sunie się po skórze dając jej nawilżenie, bez podrażnień czy pieczenia. Trzeba dodać że zapach jest ten sam od lat, czyli świeży kremowy który towarzyszy przez dłuższy czas po aplikacji. Co do samego nawilżenia jest ono dobre, szczególnie jeśli posiadasz nadwrażliwą skórę, etapowo ją dogłębnie nawilża, już po 3 dniach regularnego stosowania, moja skórą wróciła do dawnego wyglądu, a 5 pięciu dniach nie potrzebowałam codziennego nawilżania. Oczywiście to wszystko zależy od rodzaju skóry jaką posiadasz, moja skóra uwielbia krem nivea klasyczny który stosuje od dzieciństwa .
    Lycosa
    23 czerwca 2020 o 12:00
    Uwielbiam
    Ma 3 cechy, które sobie cenię: -lekkość aplikacji i wchłaniania -działanie nawilżająco- odżywcze -zapach klasycznego Nivea Używam naprzemiennie z balsamami o bardziej naturalnych składach. Wydajność jest normalna, to mała pojemność, więc wiadomo, że będzie tak wydajny jak balsam 150 ml
    Zalety:
    • działanie
    • szybkie wchłanianie
    • zapach nivea
    Wady:
    • skład jak zwykle kontrowersyjny, ale działa więc nie wiem czy to taka wada..
  • 24 maja 2020 o 22:05
    Nie dla mojej skóry
    W temacie pielgnacji, a raczej nawilżania skóry ciała jestem niemałym leniem. Balsamuję całe ciało wyłacznie od czasu do czasu, dlatego śmiało moge powiedzieć, że mam skórę sucha, która prosi się o nawilżenie. Wcześniej używałam różnego rodzaju produktów od Nivea i byłam zadowolona, zatem skuszona nową formułą klasycznego balsamu, chętnie kupiłam go na przetestowanie. Pierwsze zastosowanie to wspomnienie chwilowego pieczenia i szczypania skóry, niestety. Późniejsze aplikacje sprawiały mniej dyskomfortu, ale w dalszym ciągu nie było przyjemnie. Zapach niezmiennie taki jaki lubię. Konsystencja fajna, dosyć łatwo rozprowadza się po ciele, ale produkt nie jest wydajny - bardzo szybko mi się skończył, a nie zmieniłam swojej rutyny "nawilżania" ciała. Ogólnie uważam, że klasyczna formuła jest znacznie lepsza.
    • łatwość palikacji
    Wady:
    • wywołał u mnie pieczenie i szczypanie
  • 21 września 2019 o 23:18
    Fajny
    Mus jest gęsty i po wyciśnięciu jeszcze rośnie i robi się bardzo puszysty. Jest wydajny bo wystarczy kulka wielkości orzecha żeby wysmarować całą nogę. Nawilżenie daje średnie ale jest całkiem przyzwoite. Mus długo się wchłania i pozostawia niestety tłustą warstwę na skórze. Ładnie pachnie kremem nivea i zapach długo utrzymuje się na skórze.
    Zalety:
    Wady:
    • zostawia tłustą warstwę na skórze