Balsamy do ciała

kosme.pl
Mokosh

• 28 grudnia 2024 o 15:30
    Naturalne ukojenie dla skóry
    Masło do ciała Mokosh Cosmetics Żurawina to produkt, który zachwyca zarówno składem, jak i działaniem. Bogata formuła oparta na naturalnych składnikach, takich jak masło shea, olej żurawinowy i witamina E, intensywnie nawilża i regeneruje skórę, pozostawiając ją miękką i gładką. Konsystencja masła jest gęsta, ale łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy. Zapach żurawiny jest wyrazisty, słodki i długo utrzymuje się na skórze, co czyni codzienną pielęgnację przyjemnym rytuałem. Produkt dostępny jest w eleganckim, szklanym słoiczku, co wpisuje się także w ideę "less waste". To doskonały wybór dla osób poszukujących naturalnej i skutecznej pielęgnacji skóry. Jego intensywne działanie nawilżające, przyjemny zapach i estetyczne opakowanie sprawiają, że jest to kosmetyk, do którego chce się wracać.
    AnaSky
    23 listopada 2024 o 12:33
    Miłość od pierwszego otwarcia słoiczka
    To mój pierwszy produkt od Mokosh i już wiem, że na pewno nie ostatni. Skutecznie przed zakupem powstrzymywała mnie dotąd cena, jednak skorzystałam z sekcji "krótki daty" w drogerii internetowej Slow Glow. Dzięki temu przekonałam się, że warto wydać na ten produkt każde pieniądze. Masło mieści się w eleganckim słoiczku z brązowej szkła. Czarna nakrętka i zabezpieczenie naklejką przed otwarciem. Szata graficzna etykiety minimalistyczna, ale jednocześnie elegancka. Kolorystycznie nawiązuje do linii - tutaj żurawiny. Przyznam, że miałam lekkie obawy co do zapachu, ale okazały się one całkowicie nieuzasadnione, bo zapach jest nieziemski. Nienachalny, ale jednocześnie wyczuwalny nie tylko w chwili aplikacji, ale także dużo dłużej, już na skórze. Po otwarciu słoiczka i zobaczeniu konsystencji zbitego masełka miałam lekkie obawy co do tego, jak będzie zachowywał się przy kontakcie ze skórą. Jednak ze słoiczka nabiera się go dobrze, jest dość miękkie i plastyczne. Stosowany tradycyjnie, na całkowicie osuszoną skórę po kąpieli nie wchłania się od razu i zostawia na dość długo tłustą warstwę, co potrafi irytować. Sprawia też nieco problemów przy aplikacji - potrafi być tępe. Dużo lepiej, praktycznie idealnie sprawdza się przy aplikacji na wilgotną jeszcze skórę. Jest też przy tej metodzie dużo wydajniejsze, gdyż łatwiej to masełko na wilgotnej skórze rozsmarować. Wchłania się też momentalnie, nie zostawia tłustej warstwy. Bajka. Stosowanie tego masła odczuwalnie poprawia kondycję skóry i sprawia, że nie muszę nawilżać jej jak wcześniej codziennie. Skóra jest odżywiona, nawilżona, bardziej elastyczna. jestem zachwycona samym produktem i efektami.
  • 30 sierpnia 2024 o 12:15
    Rewelacyjne
    Bardzo polecam to masło do ciała jest rewelacyjne często po nie sięgam. Super się rozprowadza po ciele, nawilża na bardzo długo, jest trochę dość tłustawe na początku na ciele ale to nie problem, ponieważ dość szybko się wchłania pozostawia na ciele przepiękny zapach żurawiny ale nie taki aby przeszkadzał. Również, nie pozostawia plam na ubraniach. Masło jest w dość małym szklanym pojemniczku ale bardzo wydajne.
    Zalety:
    • Nawilża na długo, szybko się wchłania, pozostawia przepiękny zapach żurawiny, nie pozostawia plam, nie daje uczucia ciężkości na ciele
    Wady:
  • 30 czerwca 2022 o 14:32
    Uwielbiam
    Uwielbiam produkty tej firmy, ale tutaj przeszli samych siebie. Ten zapach jest idealny, aż ma się ochote polizać haha Mam suchą skórę i to masło bardzo fajnie ją nawilża i wygładza. Odkąd go używam nie mam takich podrażnień na nogach. Mogę szczerze polecić. Na plus też opakowanie oczywiście
    Zalety:
    • ładny zapach
    • ładne opakowanie
    • wydajne
  • 23 lutego 2022 o 11:19
    Mocno nawilża
    Masło do ciała nawilżające i uelastyczniające skórę. Idealne do masażu ciała. Bardzo dobry skład, naturalne składniki bez zbędnych dodatków. Fajny słoiczek, bardzo łatwa aplikacja. Śliczny zapach, który jest bardzo relaksujący.
    • nawilżanie
    Wady: