Żele do włosów dla mężczyzn

Kerastase Resistance, Volumactive Expansion Spray Żel-fluid zwiększający objętość włosów

Corii
    22 września 2013 o 20:33
    Wart
    Kerastase to marka, której jestem wierna do lat, do czasu do czasu tylko zmieniam serię, aby włosy się nie przyzwyczaiły do jednej. Na żel nadajacy objętości zdecydowałam się jakiś zcas temu gdyż zapuszczane włosy urosły mi na tyle, że zaczeły być przyklapnięte przy skórze głowy. Mogę śmiało powiedzieć, ze specyfik daje radę w misji, do ktorej został przeznaczony - ładnie unosi włosy przy nasadzie. Zarówno z użyciem suszarki, jak i bez niej. Aczkolwiek oczywiście przy pomocy suszarki i okrągłej szczotki osiągniemy bardziej spektakularny efekt. Nie zauważyłam, aby kosmetyk obciążał mi włosy. Raczej dodaje im lekkości oraz ułatwia do pewnego stopnia rozczesywanie. Włosy po jego użyciu są bardzo miekkie, błyszczące i sypkie. Jesli chodzi o poniższe głosy co do fatalnego atomizera, to ja ich nie podzielam. Trzeba umieć dozować tego typu kosmetyki, a potem rozczesać we włosach - z każdym jest taka samo. Niestety, nie wynaleziono jeszcze czegos, co zrobimy "psik" i się samo rozprowadzi :> A mam wrażenie, ze wiekszosć tego oczekuje własnie. No i punkt ostatni - cena kontra wydajność. Tutaj faktycznie słabo wypada. Tym bardziej, jesli się posiada długie włosy. Ja póki co wciąż mam sporo tego kosmetyku, ale tylko dlatego, ze nie stosuję go raz za razem, tylko czasami inne specyfiki. Używam tego produktu od: kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 16 lutego 2011 o 22:29
    mieszane uczucia
    plusy - faktycznie jak się przyłożyć to można uzyskać fajny efekt grubszych włosów i bardziej gęstej fryzury, wyglądającej naturalnie, bez sklejania, obciążania, efektu kasku minusy - aplikacja - żel pryska grubym strumieniem zamiast mgiełką, staram się z większej odległości ale to niewiele pomaga, potem rozprowadzam ręką cena - przy powyższej wadzie skutkującej pogorszeniem wydajności dość wysoka cena jest jeszcze bardziej irytująca podsumowując - kosmetyk na specjalne okazje, kiedy mamy czas się pobawić w rozprowadzanie oraz nie żal nam pieniędzy, bo cała buteleczka przy średniej długości włosach i próbach oszczędnego używania starczyła mi na około 10 - 12 razy Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 1 listopada 2010 o 7:59
    jestem zachwycona
    Zawsze używałam pianki do włosow ale niestety pianka skleja włosy. Ten żel sprawia że wlosy sa uniesione, pieknie sie ukladaja, blyszczą i co najważniejsze nie sa sklejone. Trzeba sie nauczyc go dozować i wszystko bedzie ok. Produkt jest naprawde bardzo dobry. Minusem jest oczywiscie cena i mała pojemność ale jesli chodzi o jakość to żel jest wspaniały. Używam tego produktu od:2 tyg. Ilość zużytych opakowań:w trakcie pierwszego
  • 22 kwietnia 2009 o 16:12
    dobry - ale na coś innego
    pół roku temu kupiłam ten specyfik i używałam aż do zakończenia przez 3 miesiące. nie widziałam prawie żadnej róznicy w stylizacji i układniu, może tyle że włósy bez pianki dawały rade się utzrymać po wymodelowaniu w pierwotnej formie dość długo. Nie kupiłam go ponownie po skończeniu bo nic wielkiego się nie wydrzyło - przyjamniekj tak myślałam. oststnio (po 3 m-c) od skończenia stosowania - przy okazji wizyty u fryzjera okazało się że mam dziki gąszcz odrastających ok 6 centymetrowych włosów. nic innego nie stosowałam co mogłoby taki efekt spowodować. więc może ta gęstość to w długofalowym działaniu a nie tylko standardowe puszenie i pierzenie włosów. ja polecam i przymierzam się finansowo po ponownego zakupu! Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    mhm0808
    23 września 2008 o 11:16
    Nie jest tak żle;-)))
    Recenzję mojej poprzedniczki przeczytałam PO zakupie,więc na początek się trochę załamałam,a potem się podniosłam i postanowiłam wyciągnąć wnioski z jej (złych) doświadczeń z tym produktem. Główną jego wadą jest fatalny rozpylacz,który daje silny,skoncentrowany strumień,co bardzo utrudnia aplikację. Trzeba nakładać go DELIKATNĄ mgiełką,wówczas -nie skleja włosów -nie znika błyskawicznie z buteleczki -włoski zyskują nieco na objętości (przez oklejenie,nie oszukujmy się) -są miękkie,błyszczące, ale ten efekt uzyskuję wyłącznie dzięki układaniu ich przy pomocy suszarki i szczotki. Także polecam osobom mającym rano troszkę czasu. Można po myciu zrezygnować z balsamu-odżywki,bo zawiera składniki pielęgnacyjne,dla mnie wystarczające,choć pewnie dla włosów bardzo wymagających będzie to za mało. Efekt nie jest jakoś powalający,spektakularny,niemniej jednak po użyciu widzę różnicę w mojej mizernej zazwyczaj fryzurze... Daję mocne 3+ Następnym razem kupię jednak Ekspanser. Używam tego produktu od:kilku tygodni Ilość zużytych opakowań:w trakcie pierwszego