Szampony do włosów

Bumble and bumble Hairdresser`s Invisible Oil, Sulfate Free Shampoo Szampon z 6 lekkimi olejkami nie zawierający siarczanów

emma-e4
    22 czerwca 2020 o 13:23
    bardzo fajny
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Szampon jest bardzo gęsty, kremowy. Pachnie słodko. Świetnie się pieni, oczyszcza włosy bez wysuszania czy plątania. Po myciu włosy są elastyczne . Oczywiście, przy tak długich włosach jak u mnie nie ma mowy, żeby rozczesać bez odżywki, ale tu już po myciu szamponem czuć, że włosy są zadbane. Na pewno właściwości i wydajność rekompensują cenę, jednak ja pełnego opakowania nie kupię. Wypróbowałam chętnie, ale znam wiele tańszych szamponów, które też dobrze współpracują mi z włosami. Odżywienie włosów już przy myciu powoduje, że nawet moje suche, ale długie włosy, mogą szybko przetłuszczać się przy skórze. Nie polecam więc tego duetu z odżywką używać przy każdym myciu. Miałam go w próbkach, więc trudno mi ocenić opakowanie. Jednak estetyka Bumble&Bumble mi nie odpowiada - opakowania wyglądają jakby kosztowały dolara, a nie trzydzieści dolarów.
  • 3 kwietnia 2019 o 13:16
    Dla włosów bardzo suchych w komplecie z odżywką może być genialny!
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Szampon zakupiłam w zestawie miniatur marki Bumble&Bumble. Miałam kilka produktów i spisywały się, dlatego byłam ciekawa reszty ich oferty :) Szampon jest żelowy, biało-perłowy. Już niewielka ilość wystarczy na pokrycie całej głowy i jej umycie, świetnie się pieni i dzięki temu jest bardzo wydajny. Spłukuje się bardzo łatwo, nie zostawia warstwy na włosach. Stosowany samodzielnie z jednej strony nawilża, z drugiej plącze i utrudnia rozczesywanie, ale z odżywką z tej samej linii już nie ma tego problemu - włosy są wtedy miękkie, gładkie i błyszczące. Niestety także dociążone, co z jednej strony niweluje puszenie, ale z drugiej włosy szybciej się przetłuszczają i nie są ładnie odbite u nasady. Z odżywką działanie jest bardzo fajne dla włosów bardzo suchych i zniszczonych, myślę, że dla nich byłby to prawdziwy hit! Bez odżywki trochę utrudnia rozczesywanie, ale ładnie nawilża i ogranicza puszenie. Moje włosy nie są zniszczone czy suche, tym samym nie potrzebują takiej dawki nawilżenia, więc nie zamierzam ponownie inwestować w tę serię.
    Zalety:
    • łatwo się spłukuje
    • nawilża
    • ogranicza puszenie
    Wady:
    • słabo odbija włosy u nasady
    • stosowany bez odżywki utrudnia rozczesywanie
  • 19 stycznia 2019 o 15:40
    MAM MIESZANE UCZUCIA
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Mam mieszane uczucia - gdy pierwszy raz użyłam tego szamponu to w głowie pojawiło mi się takie "co to jest?!" moje włosy były szorstkie i trudne do rozczesania. Ale gdy po umyciu użyłam odżywki z tej samej serii, to miałam włosy tak lśniące, miękkie i gładkie, że łapałam się na ciągłym przeczesywaniu ich palcami żeby podziwiać jakie są cudowne ;) Próbowałam używać odżywki z innym produktem do mycia, ale tylko po tym szamponie był efekt wow. Także dla mnie w zestawie z odżywką 10/10, sam 2 /10
  • 3 stycznia 2018 o 13:35
    Całkowicie na tak
    Coś rewelacyjnego poczynając od gęstej bardo wydajnej konsystencji po same efekty. Moje włosy są bardzo wymagające, skóra głowy nie znosi praktycznie wszytskiego, wszelkie szampony od dermatologa mi nie pomagały wtedy po przeczytaniu opinie kupilam cała serię Hairdresser's i moje włosy i skóra pokochał je calkowicie. Włosy się nie puszą, rozczesywania się bez problemu, konsystencja nie obciąża włosów, włosy są nawilżone i ożywione. Szampon idealny, naprawdę polecam spróbowania. Jedyna wadą jest dość wysoka cena niestety ale cóż produkt warty ceny mimo wszystko.
    U konsultantki
  • 21 marca 2016 o 18:08
    Bez zachwytu...
    Szampon ma niezbyt gęstą, półprzezroczystą konsystencję o biało-perłowym zabarwieniu. Dobrze się pieni, dokładnie oczyszcza i wygładza włosy, aczkolwiek po wysuszeniu są one zauważalnie obciążone. Stosowany codziennie nie podrażnia ani nie wysusza skóry głowy, nie powoduje łupieżu. Jego zapach określiłabym jako odrobinę słodki, z orientalną nutą w tle, nawet przyjemny, choć mi do gustu nie przypadł. Opakowanie jest poręczne i wygodne. Łatwo z niego wydobyć resztki produktu. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1: 250 ml