Ma kremową, kojącą konsystencję, która dobrze sprawdza się przy skórze wrażliwej i dojrzałej. Redukuje uczucie napięcia, nawilża i poprawia elastyczność skóry, a przy dłuższym stosowaniu może wygładzać drobne zmarszczki i poprawiać ogólny wygląd cery.
Łagodzący kompres przeciw zmarszczkom marki Bandi jest dla mnie sprawdzonym ratunkiem w przypadku jakichkolwiek podrażnień, przesuszeń czy innych problemów. Używam go na noc i rano wstaję z "naprawioną" cerą. Ma przyjemną konsystencję, dobrze się wchłania, pachnie lekko i miło i naprawdę w moim przypadku działa cuda.
Mam cerę mieszaną a używam tego kremu na dzien. Jest treściwy, dobrze nawilża ale nie przetluszcza. Dobrze się wchłania i jest świetny pod makijaż. Często do niego wracam.
Krem jest rewelacyjny. Doskonale sprawdza się w kuracji retinolem. Łagodzi, koi i świetnie nawilża. Doskonale się wchłania. Jest przeznaczony do stosowania na dzień, bo na noc w okresie zimowym jest za lekki. Łagodzący kompres firmy Bandi, spełnia prawie wszystkie obietnice producenta. Napisałam "prawie", bo nie wiem, czy wygładza zmarszczki. Od wygładzania zmarszczek są kremy z retinolem i kwasy, ale dobrze nawilżona skóra, to mniej widoczne zmarszczki.
Producent trafnie nazwał ten krem "kompresem".
Nabyłam po zachęcie konsultantki w "fuksjowej drogerii", jako coś łagodzącego po peelengu ziołowym. Kiedy mogłam już używać kosmetyków, chciałam złagodzić pieczenie i naciągnięcie skóry czymś co ją ukoi.
Jednak moja skóra szybko wróciła do stanu sprzed pilingu i myślę, że powinnam winić siebie samą, bo użyłam niewłaściwych kosmetyków na krótko po wygojeniu naskórka. Ale z drugiej strony to pozwala mi sądzić, że skóra była zdrowa i dobrze przygotowana na ten kosmetyk.
Skóra szybko utraciła swój zdrowy blask. Pory znowu się wypełniły, cera natłuściła.
Teraz wiem że to był zły pomysł. Powinnam w tej konkretnej sytuacji właściwego produktu poszukać w aptece. Ale stało się. Kompres szybko ukoił mi skórę. Stosowałam go co drugą noc.
Nie wiem jaki ma wpływ na zmarszczki, ale wiem że ten kosmetyk nie jest dla cer wrażyliwych i takich z niedoskonałościami.
Producent wiele obiecuje ale i sporo spełnia :)
Na plus:
+ świetne opakowanie, nic nie marnujemy, higienicznie,
+ nawilżający, ale lekki,
+ faktycznie łagodzi,
+ wydajny.
Cena mogłaby być niższa. Trudno powiedzieć jak to jest ze zmarszczkami, jak były tak i są..