Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Ziaja, Kuracja lipidowa, Fizjoderm, Krem na dzień/noc (nowa wersja)

Ziaja, Kuracja lipidowa, Fizjoderm, Krem na dzień/noc (nowa wersja)

Średnia ocena użytkowników: 4,8 /5

Kategoria
Marka
Pojemność 50 ml
Cena 19,18 zł

WSKAZANIA
skóra alergiczna, atopowa, odwodniona

PROBLEM
zaburzone funkcje bariery ochronnej skóry

Bogata emulsja nawilżająca na bazie fosfolipidów, tworząca multilamelarną strukturę naśladującą budowę naskórka. Produkt wegański z 95% składników pochodzenia naturalnego.

UDOWODNIONA SKUTECZNOŚĆ*:
+ wzrost natłuszczenia skóry:
czoło - 30%, policzki - 28%, okolice oczu - 29%, szyja - 22%.
+ poprawa wygładzenia skóry - 39%
+ redukcja szorstkości skóry - 35%

*wynik 28-dniowej kuracji potwierdzony badaniami in vivo.

EFEKT MED
• Nie narusza ciągłości warstwy lipidowej naskórka.
• Uzupełnia ubytki fizjologicznych składników skóry.
• Intensywnie nawilża oraz zmniejsza transepidermalną utratę wody.
• Wyraźnie łagodzi podrażnienia.

Cechy produktu

Więcej ocen Schowaj

Używa produktu od: kilka miesięcy

Kupiony w: W serwisie aukcyjnym

10/10 jestem na tak!

Świetny krem pod makijaż. Jestem w trakcie użycia pierwszej tubki, ale już wiem że wrócę po kolejne. Krem jest bardzo lekki, delikatnie pachnie. Moim zdaniem nadaje się do cery normalnej i mieszanej. Sama mam cerę skłonną do przesuszeń i widzę, że krem wchłania się raz dwa - wtedy nakładam dwie cienkie warstwy kremu i domykam nawilżenie serum olejowym, zestaw idealny :)

Używa produktu od: kilka miesięcy

Wykorzystała: jedno opakowanie

Kupiony w: Inna drogeria

• Opakowanie: 5

Krem przynosi skórze ukojenie, realnie wpływa na jej odżywienie. Warto o nim pamiętać borykając się z odwodnieniem lub innymi dolegliwościami skóry.

Do zakupu pełnowartościowego opakowania lipidowego kremu od marki Ziaja przekonała mnie otrzymana wcześniej próbka.
Jeszcze niedawno definiowałam swoją skórę jako mieszaną z tendencją do przetłuszczania się w strefie T, jednak już od około roku ani nie budzę się z tłustym licem, ani praktycznie w ogóle nie wyświecam w ciągu dnia. Aktualnie borykam się z lekkim odwodnieniem cery, ale generalnie moja skóra nie sprawia większych problemów, nie licząc normalnych zjawisk, które występują czasem u każdej z nas.

Krem zapakowany jest w miękką tubkę, która pod lekkim naciskiem wydziela produkt. Wygląd opakowania jest spójny z tym, do czego przyzwyczaiła nas marka w przypadku linii „med”. Konsystencja odpowiednia, nie za tłusta, nie obciąża skóry. Produkt wchłania się pozostawiając skórę miękką, jednak w żaden sposób na niej nie „osiada”.

Krem sprawdził mi się zarówno na dzień, jak i na noc. Aktualnie stosuję go głównie nocą, bo na dzień preferuję krem z linii „siemię lniane” również od marki Ziaja.
Kosmetyk zapewnia uczucie nawilżenia na dłużej niż do momentu wchłonięcia. Pozostawia skórę miękką, po nocy jest przyjemna w dotyku, odżywiona. Ma także działanie łagodzące. Przy regularnym stosowaniu zauważam wpływ kremu na walkę z odwodnieniem, bowiem aktualnie problem ten niemal całkowicie zniknął, na co rzecz jasna mają wpływ także inne zmiany w życiu, natomiast krem (zarówno ten jak i wspomniany wyżej z siemieniem lnianym) na pewno zrobił tu swoje. Skóra odzyskuje powoli swoją witalność, nabiera właściwych, pozbawionych szarości kolorów, nie straszy suchością i brakiem jędrności, nie wchłania już w sekundę nawet bardzo treściwych formuł, jak to miało miejsce jeszcze niedawno.

Jest to kolejna pozycja od Ziaji, która po przerwie jaką miałam w kontaktach z marką (za sprawą kilku mniej udanych produktów) robi na mnie dobre wrażenie i ląduje wśród kremów, po które wrócę w razie potrzeby. Ponadto produkt jest w świetnej cenie i nie ma problemów z jego dostępnością, a niewielka pozornie tubka wystarcza na dość długo.

• Zapach: 4
  • Opakowanie: 4

Ciekawy ten krem

Ja to generalnie nie jestem osobą kremową, nie mam w tym doświadczenia. Krem natomiast jest fajny w mojej opinii. Wchłania się szybko i dzięki temu nadaje się pod podkład. Nie uczula i nie podrażnia. Skóra wydaje się gładsza po jego użytkowaniu. Opakowanie małe, ale wydajne

Krem jest super .

Krem jest w Białej tubce . Nie ma jakoś szczególnego zapachu . Skóra po użyciu jest gładka jak pupcia niemowlaka . Szkoda że było go tak mało do stosowania dwa raz dziennie . Ale ogólne moje wrażenia są ok.

Dobre nawilżenie

Krem ma fajną konsystencję, dość szybko się wchłania. Dla mnie jest plusem, że nie ma zapachu. Nie obciąża skóry, a zostawia lekką nawilżająca warstwę na twarzy. Dlatego nadaje się do używania pod makijaż.
Jest to poprawny krem, ale nie ma jakiegoś spektakularnego działania.

Lekki i skuteczny

Krem do twarzy sprawdził się bardzo dobrze. Po nałożeniu odczuwam jakbym miała nałożoną maskę wygładzającą. Efekt utrzymuje się dość długo. Skóra jest miękka i gładka. Jedyny minus to lekkie krosty na początku stosowania

Krem do twarzy

Podobnie jak balsam z tej serii krem tez jest bardzo dobry. Nawilża, ma szybko wchłaniająca się konsystencje wiec nadaje się nawet pod makijaż. Nie uczula i nie zapycha ???? dodatkowo krem ma bardzo miły o delikatny zapach co umila korzystanie

Używa produktu od: miesiąc

Wykorzystała: jedno opakowanie

• Opakowanie: 5

Krem idealny do suchej skóry

Super krem, który idealnie sprawdza się w przypadku odwodnionej skóry i bardzo przesuszonej. Mam skórę mieszaną i nieustanny problem z suchymi skórkami oraz bardzo suchą skórą na czole. Przetestowałam wiele kosmetyków, ale żaden sobie nie poradził. Ten krem po miesiącu stosowania zredukował o 80% suchość. Polecam. Plus za brak zapachu.

Używa produktu od: tydzień

Krem Ziaja

Produkty Ziaja Med zawsze sprawdzają się dla mojej skóry, a wcale nie jest to proste, bo jest ona bardzo wrażliwa. Ziaja nie podrażania, nie powoduje pieczenie, ani nie wysusza. Przeciwnie, przynosi skórze ulgę, pomaga w jej regeneracji.

• Wydajność: 4
  • Opakowanie: 2

świetna jakość naturalnego kosmetyku

Krem lepiej sprawdził mi się na noc, chociaż w dzień pod podkładem nie sprawiał problemów. Zauważyłam poprawę wygładzenia skóry i lepsze nawilżenie. Zniknęły też stany zapalne po wcześniejszym trądziku, zdecydowanie wspomógł ich regenerację. Minus za opakowanie, wolę z pompką lub słoiczki.

• Opakowanie: 5

Bardzo fajny krem kuracja lipidowa

Bardzo dobrze używało mi się kremu kuracja lipidowa fizjoderm od Ziaja. Opakowanie kremu jest to tubka, która jest łatwa w użyciu. Krem nie ma zapachu, jego konsystencja jest przyjemna, szybko się wchłania i pozostawia przyjemną delikatną świetlistą warstwę. Krem nie jest obciążający, nadaje się zarówno na noc jak i na dzień czy pod makijaż. Nie powodował rolowania się mejkapu ani nie wyświecał cery. Krem nie zrobił mi krzywdy, ale tez nie zachwycił mnie. Jest po prostu dobry, przyjemny w użyciu, ale nie powoduje spektakularnej poprawy skory. Mimo to jestem bardzo zadowolona, ponieważ Ziaja kilka lat temu bardzo mnie zawiodła pod względem składów, ale linia kosmetyków „med” jest bardzo dobra.

Używa produktu od: miesiąc

Świetny pod makijaż

Krem świetny na dzień, nie koniecznie na noc. Bardzo mi się sprawdził jako krem pod makijaż - jest lekki, wydajny, szybko się wchłania. Zapewnia optymalne nawilżenie i natłuszczenie skóry twarzy pod makijażem. Nie do końca jest ok dla mnie na noc, gdyż mam bardzo suchą skórę i potrzebuje głębiej nawilżającego kremu.

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1