Locherber, Face Peeling Scrub with Hibiscus Extract (Peeling do twarzy z ekstraktem z hibiskusa)
0 HIT!
0 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiSkładniki aktywne Peeling do twarzy z ekstraktem z hibiskusa Locherber:
- Ekstrakt z hibiskusa działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie, chroni naczynka krwionośne przed pękaniem, nawilża, łagodzi i zmiękcza skórę. Złuszcza martwy naskórek.
- Olejek z dzikiej róży spowalnia proces starzenia się skóry, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność, wzmacnia naczynka krwionośne, niweluje zaczerwienienia i blizny, regeneruje, rozjaśnia plamy pigmentacyjne.
- Piasek wulkaniczny złuszcza martwy naskórek, oczyszcza skórę, zmniejsza pory, wygładza, uelastycznia i zmniejsza widoczność zmarszczek.
- Wyciąg z pomarańczy – bogactwo witamin C, A, B, B12 i P. Działanie antyseptycznie, tonizuje i łagodzi podrażnienia.
- Witamina C stymuluje syntezę kolagenu, nawilża i rozświetla skórę, likwiduje oznaki zmęczenia, działa przeciwzapalnie.
- Bisabolol łagodzi alergie i podrażnienia, koi, działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie.
Cechy produktu
- Konsystencja
- krem
- Pojemność
- 50 – 100ml
Znasz skład tego produktu? Dodaj go do naszej bazy i twórz z nami KWC!
Recenzje 1
3 /5
26 marca 2016, o 21:26
Nie kupi ponownie
Używa produktu od: kilka miesięcy
Wykorzystała: jedno opakowanie
Bardziej wygładza, niż złuszcza.
Niby przeznaczony do cery tłustej, ale suchej z pewnością krzywdy nie zrobi. Sprawdziłam. Peeling ma postać delikatnego, ale dość treściwego, kremu. Po zabiegu odczuwa się wygładzenie również z racji jego formuły. Pachnie delikatnie i przyjemnie, różami. Zatopione w kremie opiłki wulkaniczne są drobne i dość ostre. Trochę jest ich jednak za mało jak na mój gust. Mam wręcz wrażenie, że wygładzenie jakie uzyskujemy po zabiegu tym kosmetykiem, to bardziej wynik wmasowywania kremu z olejkiem niż faktycznego złuszczenia. Nie jest to zdzierak, raczej wygładzacz. Niemniej po zabiegu skóra jest odświeżona, odżywiona, ciut rozjaśniona. Produkt przyjemny, ale jako peeling spisuje się średnio.
produktów113
recenzji530