Peelingi do twarzy

Make Me Bio Almond Scrub Delikatny peeling migdałowy 60ml

marraff
    6 października 2023 o 9:30
    Moja skóra tego potrzebowała
    Lubię peelingi enzymatyczne, ale czasami moja skóra potrzebuje peelingu mechanicznego. Tutaj mamy połączenie idealne. Można użyć i masować od samego początku albo nałożyć na 10 minut i spłukać, lub nałożyć, pomasować i spłukać. Idealne rozwiązanie dla każdej cery. Po użyciu skóra jest rozświetlona, miękka, pory oczyszczone i zwężone.
  • 3 lutego 2022 o 16:23
    Bardzo przyjemny i delikatny
    Szukałam czegoś delikatnego, ponieważ mam wrażliwą cerę. Trafiłam na ten produkt z polecenia konsultantki w drogerii Pigment. Peeling ma postać proszku, który należy wymieszać z kilkoma kroplami wody lub hydrolatu. Powstaje wtedy taka fajna papka :) Po peelingu moja twarz jest świeża i gładka. Skóra jest mięciutka, przyjemna w dotyku i pełna blasku. Peeling ma bardzo delikatny zapach, nie podrażnia.
    Zalety:
    • spełnia swoje zadanie
    • jest naturalny
    • plus za szklane opakowanie
  • 20 sierpnia 2021 o 12:09
    specyficzny i dość trudny w uzywaniu
    Zaciekawił mnie produkt który mógł być jednoczenie peelingiem jak i maseczką ale instrukcja obsługi powinna być dokładniejsza. Produkt jest w formie pasty, która jest maseczką jednak maska dość szybko zasycha i twardnieje, trochę jak typowa glinka przez co ściąga skórę i się kruszy. Powinno być dodane w opisie żeby np. ją spryskiwać. Do pasty można dodać trochę wody, rozrzedzić i zrobić z tego peeling, który jest dość delikatny i przyjemny, nie powoduje za mocnego tarcia. Ogólnie zamysł jest fajny ale produkt wymaga dopracowania.
    Zalety:
    • produkt 2 w 1 (maska+peeling)
    • eko opakowanie
    • dużo drobinek w peelingu
    • wydajny
    Wady:
    • zbyt suchy jako maska, która się kruszy i ściąga skórę
    kama_m1
    28 września 2020 o 16:11
    Skuteczny a zarazem bardzo delikatny, dla skóry. :)
    Delikatny peeling do twarzy otrzymałam od samej marki Make Me Bio wraz z recenzowanym wcześniej mydłem różanym. Tak jak wspominałam w poprzedniej recenzji pochwalę jeszcze raz markę za przepięknie i solidnie zapakowane paczuszki. Wszystko eko! <3 Po ok. 2 tygodniach testowania nadeszła pora by wyrazić swoją opinię. :) Bardzo lubię peelingi do twarzy. To jeden z moich ulubionych etapów pielęgnacji twarzy. Gdy przejrzałam ofertę na stronie marki, od razu chciałam go mieć! :) To co urzekło mnie od otwarcia paczuszki to przepiękne opakowanie peelingu, dawno nie widziałam tak pięknego produktu, niby szata opakowania bardzo skromna i delikatna, ale to właśnie podoba mi się najbardziej w produktach, a do tego oczywiście wszystko eko. Słoiczek przepięknie prezentuje się u mnie w łazience. Jest szklany i wykonany z ciemnego masywnego szkła. Etykietki które są na nim umieszczone są również solidnie wykonane i nic z nimi się nie dzieje. Wszystko jest czytelne i nie uszkodzone. Jego pojemność to 60 ml, mimo iż może się wydawać na pierwszy rzut oka, że słoiczek jest mały lecz to tylko pozory - jest niesamowicie wydajny. W opakowaniu został dopracowany po prostu każdy szczegół i detal - niesamowicie podoba mi się to, że marka wkłada ogrom serca i pracy w swoje produkty. Moja skóra jest normalna w kierunku mieszanej/ suchej a peeling właśnie do takiej cery jest dedykowany dlatego go wybrałam. Właściwie to myśle, że każdy mógłby go używać bo jest bardzo delikatny. Skład peelingu jest krótki i naturalny. Znajdziemy tutaj m.in białą glinkę i cynamon który ma działanie oczyszczające. odżywcze, antybakteryjne, ekstrakt z owsa który działa oczyszczająco i przeciwzapalnie, olej ze słodkich migdałów ma działanie nawilżające, łagodzi podrażnienia, olej z pestek słonecznika działa antyoksydacyjnie - bardzo mi się podoba ten skład. Konsystencja lekko mnie przeraziła po otwarciu słoiczka, ponieważ jest sypka, drobna, po prostu proszek z delikatnymi, małymi drobinkami. Producent podpowiada nam że należy wymieszać go z wodą lub mlekiem. Po rozrobieniu go z wodą bo tylko takiej formy użyłam powstaje dość treściwa papka. Taki peeling myśle śmiało można użyć z ulubionym hydrolatem lub olejkiem. Zapach jest bardzo przyjemny, delikatny, nie drażniący i nie ma w nim ani grama chemii. Zdecydowanie dominuje tutaj zapach migdałów. Po otworzeniu słoiczka wysypałam sobie odrobinę peelingu na dłoń i powoli dolewam wodę. Nie polecam dolewać bezpośrednio z kranu gdyż proszek może zasypać nam łazienkę. Pomimo, iż jest to mój pierwszy taki sypki peeling ta forma całkiem mi się podoba, bo możemy sobie eksperymentować i dodawać do niego to co lubimy i na co mamy w dany dzień ochotę. Po rozrobieniu jak wspomniałam wcześniej tworzy się gęsta papka, którą delikatnie okrężnymi ruchami masuję twarz kilka minut potem zmywam letnią wodą. Cała aplikacja jest bardzo sprawna i szybka. Peeling jest bardzo delikatny i nie podrażnia nawet bardzo wrażliwej skóry. Usuwa suche skórki, pozostawia skórę niesamowicie miękką i gładką w dotyku. Skóra jest nawilżona, solidnie oczyszczona oraz wygląda zdrowo i promiennie. Lekko nawet poprawia koloryt skóry oraz przyśpiesza regenerację naskórka. Peeling jest naprawdę bardo ale to bardzo delikatny. Fani mocnych zdzieraków niekoniecznie mogą być z niego zadowoleni. Mi on odpowiada :) Cena takiego peelingu to 35 zł na stronie Make Me Bio. Podsumowując peeling sprawdził się u mnie bardzo dobrze. Przyjemnie relaksuje i spełnia swoją role oraz moje oczekiwania. Jest to dla mnie coś innego niż wszystkie drogeryjne peelingi. Serdecznie polecam. :)
    Zalety:
    • ciemny masywny słoiczek, solidnie wykonany, może nam posłużyć do ponownego użytku,
    • przyjemny, delikatny zapach migdałów,
    • naturalny skład,
    • prosta aplikacja, można rozrobić go na wiele sposobów, z wodą, mlekiem, olejkiem, hydrolatem,
    • sypka konsystencja (może nie każdemu przypaść do gustu) dla mnie to coś innego :)
    • relaksuje, odpręża, nawilża, sprawia że skóra jest miękka i gładka w dotyku, ujednolica koloryt, oczyszcza,
    • delikatny, nie podrażnia,
    • do każdego typu cery,
    • wydajny,
    • cena przyjazna dla portfela.
    • peeling jest bardzo delikatny, drobinki też - fani mocnych zdzieraków może się nie sprawdzić.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 11 czerwca 2020 o 10:27
    Warto go mieć
    Kosmetyk kupiłam na próbę wraz z maską nie znając jeszcze firmy Make me Bio. Jestem ogromnie zadowolona z zakupu. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania. Jednym zdaniem : Robi robotę! Dobrze złuszcza, ładnie pachnie, nie podrażnia skóry naczynkowej. Czuć, że jest delikatny ale bardzo dobrze złuszcza naskórek. Opakowanie jest wygodne. Polecam !
    • konsystencja kosmetyku
    Wady: