Bardzo lubię kosmetyki od marki Golden Rose, kojarzą mi się przyjemnie z początkami mojej makijażowej drogi, kiedy to stosowałam ich najwięcej. Z czasem nieco zastopowałam ich używanie i zaczęłam testować także sporo innych producentów, jednak bardzo lubię powracać do klasyków i z miłą chęcią dalej zaglądam na wyspy Golden Rose w różnych galeriach handlowych. Tym razem, z potrzeby chwili, wybrałam dla siebie kredkę do brwi. Tego typu rozwiązania są moimi ulubionymi w tej kategorii, bo są dla mnie najszybsze, najprecyzyjniejsze i najłatwiejsze w stosowaniu. Ta konkretna propozycja stała się w sumie swego rodzaju kultowym klasykiem i aż byłam w szoku, że tak długo się przede mną ukrywała.
Kosmetyk ten ma formę bardzo cieniutkiej kredki. Opakowanie wykonane zostało z plastiku w czarnym kolorze. Umieszczono tutaj takie informacje jak logo producenta i nazwa produktu w białym kolorze, które z czasem użytkowania konturówki zaczynają się ścierać, ale to akurat jest całkowicie normalne. Kredka posiada dwie końcówki. Jedną z nich jest nie za duża spiralka, dosyć sztywna, ale dobrze rozczesująca i układająca włoski, jednak wymagająca bardzo częstego mycia. Druga to już faktyczna kredka, bardzo cieniutka i precyzyjna, całkiem miękka i przyjemna w stosowaniu.
Mimo tego, że aktualnie mam włosy w odcieniu ciemniejszego, ciepłego brązu, to wybrałam dla siebie konturówkę od Golden Rose o numerze 05. Jest to neutralny ale naprawdę jaśniutki odcień brązu, który zalecany jest to stosowania dla blondynek. U mnie jednak prezentuje się on naprawdę bardzo ładnie, daje niesamowicie naturalny efekt, ale kredkę te śmiało można też przycisnąć mocniej, aby uzyskać bardziej widoczny efekt.
Konturówka dzięki swojej precyzyjnej, cienkiej końcówce idealnie nadaje się do dokładnego rysowania pojedynczych włosków na brwiach, ale i do ich całościowego uzupełnienia. Jak dla mnie jest to rozwiązanie idealne, gdyż gdy mam więcej czasu bawię się w bardziej szczegółowe rysowanie na brwiach, zaś gdy tego czasu mi brakuje, to potrzebuje czegoś, co je szybko uzupełni kolorem i nada im optycznej pełności. Kosmetyk dodatkowo cechuje się nienaganną trwałością, wytrzymuje na mojej skórze przez cały dzień bez żadnego problemu, tak naprawdę niezależnie od tego, czy zastosuje utrwalający żel czy nie. Kredka ta jest też naprawdę wydajna, była ze mną przez kila miesięcy, co w przypadku tego typu kosmetyków wcale nie jest takie oczywiste.
W mojej ocenie ta propozycja od marki Golden Rose jest naprawdę bardzo dobra i wcale się nie dziwie, że tak wiele osób ją poleca. Ja zdecydowanie dołączam do grona jej fanów. Świetna, budżetowa propozycja dla każdego, która posiada sporo różnych odcieni do wyboru.
Zalety:
- Cena