Mydła

HiPP Pianka do mycia twarzy i rąk

• 3 kwietnia 2025 o 11:04
    Moje dzieci ją uwielbiają
    Pianka w opakowaniu uroczej kaczuszki podbiła serce moje i moich dzieci :) kremowa, zbita, delikatna przy tym przepięknie i delikatnie pachnąca Pianka jest naszym codziennym rytuałem w myciu małych rączek. Nie podrażnia, nie uczula, nie daje uczucia ściągnięcia po umyciu, dodatkowo nie szczypie w oczy! Niesamowita, wydajna Kaczuszka :) PS. Można kupić wkłady na stronach internetowych.
  • 12 września 2024 o 10:17
    Idealna pianka do nauki mycia rączek bąbla
    Dużym atutem produktu jest jego unikalne opakowanie w formie uroczej kaczuszki, które skutecznie przyciąga uwagę dzieci i sprawia, że mycie rąk staje się bardziej zabawne i przyjemne. Dzięki temu maluszki chętniej wykonują codzienną czynność, jaką jest mycie rączek, co jest istotne dla zachowania higieny. Pianka jest delikatna i dobrze się pieni, co ułatwia aplikację i dokładne umycie rąk. Jej formuła jest bezpieczna i odpowiednia dla wrażliwej skóry dziecka, co również zasługuje na pochwałę. Jednak warto dodać, że nasza recenzja opiera się głównie na używaniu pianki do mycia rąk. Nie mieliśmy okazji przetestować jej skuteczności w myciu twarzy, więc nie możemy ocenić, jak sprawdza się w tym zakresie. Mimo to, jako środek do mycia rąk, pianka spełnia swoje zadanie bardzo dobrze i jest świetnym wyborem dla rodziców dbających o higienę dzieci.
  • 21 sierpnia 2024 o 22:27
    Moje dzieci uwielbiają kaczuszkę! :)
    Kiedy szukałam produktu do mycia twarzy dla mojego (starszego) syna już jakiś czas temu natrafiłam na tą kaczuszkę, która jest idealnie przystosowana do mycia rąk i właśnie buzi. Pianka jest w bardzo przyjemnym opakowaniu w formie kaczuszki co zachęca moje dzieci do użytkowania (w międzyczasie pojawił się też drugi syn, który już podrósł i również korzysta z pianki :)). Wystarczy nacisnąć główkę kaczuszki i w moment wydostaje się pianka, która jest dosyć gęsta, nie spływa. U nas jedno 'kliknięcie' starcza do umycia całej buzi i rąk. Pompka nigdy się nie zacięła, można nawet sobie dozować jakby pół pompki, wtedy produktu wyjdzie mniej. Chłopcy używają ją kilka razy dziennie do rąk oraz min.raz do twarzy i wydajność tej pianki jest po prostu powalająca! U mnie już od jakiegoś czasu stoi zapas pianki, bo wydawało mi się, że już jest przy końcówce, a mija zaraz miesiąc jak wciąż stare opakowanie jest w użytku! Mega, mega, mega! Porównując do ceny (ok.16-17zl na promce) jest to produkt na każdą kieszeń, ze względu właśnie na wydajność. Dodam jeszcze apropo zapasu - nie każdy wie, że kaczuszkę można kupić jako 'dolewkę' do standardowego opakowania. Niestety nie jest ona dostępna w Rossmannie, ale na różnych stronach online już tak. Jest to fajna opcja, by zmniejszyć trochę ilość zużywanego plastiku i wspierać planetę. Podsumowując: kaczuszkę bardzo polecamy - nie uczula, nie wysusza, skutecznie, ale łagodnie oczyszcza oraz ma przepiękny zapach. Dzieci ją wręcz kochają :)
    brendi
    14 czerwca 2024 o 11:38
    Każda mama i maluch oszaleje na punkcie tej kaczki - pianki, UNIKAT!
    Co tu dużo pisać - jest świetna! I jako opakowanie i jako produkt na co-dzień. Oczywiście, że kupiłam tą piankę tylko ze względu na opakowanie ;) I się nie zawiodłam, i nadal bym tak zrobiła, bo sama pianka też nas zachwyciła. Mój synek ma obecnie 16msc i ta kaczka bardzo mu się podoba. + produkt jest niesamowicie wydajny! U nas starczył na ok. 3 miesiące, a stosowaliśmy kilka razy dziennie po spacerkach, jedzeniu, przed spankiem itp. Często były to dwie pompki. + Sprawdza się świetnie do mycia rączek i buzi - dostajemy już gotową piankę, którą sprawnie myje się maluszka jedną ręką (kiedy musimy go trzymać drugą ręką) + porządnie myje co trzeba (po jedzeniu, zakurzone łapki po piaskownicy) i szybko się spłukuje + jest delikatna, nawet zapachu nie ma zbyt wyraźnego, + nie podrażnia ani nie uczula - nawet jak dziecko miało jakąś skazę cze egzemę na buzi to pianka jej nie podrażniła ani nie wysuszyła + jeszcze na koniec dodam, że ta kaczucha jest rewelacyjna! Nawet teraz gdy pianka się skończyła mój maluch chodzi chętnie z opakowaniem i woła kwa, kwa ;) Jeśli chodzi o minusy: - ubolewam bardzo, że nie można kupić wkładu, zapasowego płynu do uzupełnienia - nie stosowałam tej pianki do mycia pupy czy kąpieli bo jakoś mam w głowie, że przez tą konsystencję jest za mało kremowa i zbyt delikatna, płynna by skutecznie i porządnie oczyścić skórę malucha - cena... w promocji można kupić ją w Rossmannie za 18zł...dużo - choć jak popatrzymy na jej wydajność to ma to sens Pewnie, że kupię ją ponownie! Jest to jedyny taki produkt na rynku, można rzec unikat, który nie tylko sprawia ogromną radość dziecku, ale też jest to bardzo dobry i przydatny kosmetyk.
  • 19 maja 2024 o 14:47
    Mogło być lepiej
    Pianka zakupiona w Rossmannie na promocji, w celu mycia twarzy (urzekło mnie opakowanie i duża pojemność). Mam skórę suchą, dlatego myślałam, że skoro pianka jest z przeznaczenia dla dzieci to będzie delikatna i nawilżająca. Niestety myliłam się. Wcześniej używałam pianki do mycia twarzy z isany i ona nie pozostawiała uczucia ściągnięcia na skórze ani suchości; niestety ta z hipp daje taki nieprzyjemny efekt. Od razu po myciu twarzy używam kremu nawilżającego, więc jakoś przeżyłam z nią ale mogło być lepiej. W dodatku smak pianki nie był dobry, chodzi o to że gdy przy myciu przypadkiem dostała mi się minimalna ilość piany do ust to była bardzo niedobra, taka dość gorzka. Więc nie wiem jak dla dzieci ma się ona sprawdzać bo w takim przypadku często przecież dzieciak może otworzyć usta przy myciu. Ale jest za to bardzo wydajna, bo pojemność jest duża (250 ml, a standardowe mają po 150 ml) - mi starczyła od października do maja :)
    Zalety:
    • wydajność przez dużą pojemność - 250 ml
    • super opakowanie
    Wady:
    • uczucie ściągnięcia skóry po
    • zły smak gdy dostanie się choć trochę do ust

Zobacz także inne Mydła