Mydła

Yope Yope mydło dla dzieci Kokos i mięta 400ml
Yope - Mydło do rąk dla dzieci Kokos i Mięta zapas 400ml
Yope Naturalne Mydło do Rąk dla Dzieci - Kokos i Mięta

• 11 lutego 2024 o 20:00
    Kokos mięta umilają mycie rączek
    Mydełka Yope są fantastyczne. Te z kokosem i miętą szczególnie lubimy . Miły zapach taki lekko orzeźwiający umila mycie rąk a co przy dzieciach nie zawsze tak lekko idzie ;) pąpka ułatwia aplikację , mydełko wytwarza lekką piankę , dobrze myje ręce , zostawiając je miłe w dotyku . Polecam dla dzieci to faja sprawa .
    Zalety:
    • Dobrze się pieni
    • Dobrze oczyszcza
    • Miłe gładkie ręce po umyciu
    • Aplikacja
    Wady:
    • Dostępność
  • 28 września 2023 o 0:08
    Zapach Rafaello
    Żel używam sama, mam bardzo delikatną skórę ciała, która lubi się przesuszać. Zwracam szczególną uwagę na naturalne składy kosmetyków, oraz obecność bardzo delikatnych substancji myjących. Ten żel spełnia wszystkie te wymagania. Słabo się pieni, ale taka jest już cecha żeli opartych na tak delikatnym składzie. Niemniej do codziennego mycia ciała nadaje się bardzo dobrze, nie podrażnia i nie wysusza skóry. Dla mnie żele pod prysznic nie są za bardzo kosmetykami pielęgnacyjnymi, kieruję się innym kryterium wyboru więc nie będę oceniać czy jakoś specjalnie nawilża czy odżywia skórę. Zawsze po kąpieli stosuję balsam do ciała więc nie jestem w stanie zauważyć takiego efektu po samym żelu. Zapach - słodki, kokosowy, przypomina mi Rafaello z taką delikatną nutą mięty. Ciekawe orzeźwiające połączenie. Myślę, że spodoba się nie tylko dzieciom ale i dorosłym. Żel zakupiłam w opakowaniu refill i przelałam do butelki też po Yope. Jeśli ktoś używał już żeli/mydeł od Yope to na tym raczej też się nie zawiedzie.
    Drogeria Super-Pharm
  • 9 października 2022 o 14:13
    Aksamitny kokos
    Mam butelkę fioletową i o ile jej kształt i uszka są urocze i ciekawe, o tyle nalepka z wściekłą minką trochę zastanawia moją córkę, więc musi stać odwrócone do ściany. Staram się nie podbierać go jej, bo wiem, że to bezpieczny dla niej i dobry produkt do częstego mycia małych dłoni, ale nie mogę się oprzeć i od czasu do czasu sobie pozwalam. Poza tym musiałam przecież sprawdzić na sobie jego działanie, jeśli miałam z zaufaniem pozwolić go jej używać. W kuchni mamy obecnie mydło goździkowe kuchenne dorosłe z yope i konsystencja jest moim zdaniem bardzo zbliżona, tylko tutaj jakby nieco bardziej lejąca. Jest jednak bardzo wydajne, wystarczy odrobinka, łatwo się rozprowadza i świetnie się pieni, chociaż nie puszyście. Myje i oczyszcza dokładnie, a jednocześnie zostawia dłonie bardzo gładkie i wypielęgnowane wręcz. Wydaje mi się, że nawilża. Z pewnością nie wysusza, nie powoduje dyskomfortu, ściągnięcia, nic takiego. Ręce są po nim wypieszczone, działanie jest idealne, nie trzeba wybierać moc mycia czy delikatność dla skóry, bo tu mamy obie funkcje. Zapach jest przyjemnie kokosowy, mięty samej w sobie nie czuję, ale dodaje tu wyrazu, całość przypomina mi lody. Pewniak, po raz kolejny yope nie zawodzi.
    Zalety:
    • Wygodna pompka
    • Dokładnie oczyszcza
    • Pielęgnuje
    • Wydajne
    Wady:
    • Dzieci mogą różnie reagować na nalepkę
  • 5 kwietnia 2021 o 22:31
    Ulubione mydlo moich dzieci
    Bardzo ladnie pachnie, uzywamy do codziennego mycia rak, ale mozna tez spokojnie uzywac do kapieli. Jest wydajne ale dosyc rzadkie, dzieciom podoba sie fajne opakowanie z potworkiem
    • wydajnosc
    Wady:
    • rzadka konsystencja
    • wysoka cena
  • 30 marca 2021 o 22:40
    słodziak
    Kupione tylko dlatego, bo standardowe mydła Yope są za wysokie i nie zmieściłoby mi się to na umywalce. Z racji, że z punktu widzenia prawnego jeszcze jestem dzieckiem, uznaję że mam prawo do używania mydła dla dzieci. A teraz przechodzimy do recenzji. skład: Yope można brać w ciemno, jeśli o to chodzi. opakowanie: Plastikowe. Istnieje wersja czarna i fioletowa, nie wiem dlaczego. pompka: Przy otwieraniu kosmetyku pompka odskakuje. Można swobodnie nią obracać. Potrafi naprawdę daleko prysnąć, więc trzeba odpowiednio podkładać rękę. Resztki mydła osadzają się na pompce, tworząc taki jakby glut w okolicach otworu pompki. Uh. szata graficzna: Nie mój typ, aczkolwiek dzieciom może się spodobać. Etykieta z tyłu wygląda trochę tanio, nie wypada to dobrze w zestawieniu z faktem, że cena regularna mydła to 18,99 złotych. wygląd: Mydło koloru przezroczysto-złotawego. konsystencja: Wodnista, niby ładniej ją rozprowadzić na rękach, ale z drugiej strony szybko z nich ucieka. Jeżeli dziecko uczy się myć ręce, to raczej słaby pomysł, bo takie coś jest problematyczne nawet dla zręcznej, nastoletniej/dorosłej osoby. zapach: Coś jak cukierki kokosowe z jakimś mocniejszym akcentem zapachowym, może faktycznie i miętowym. Obrzydliwie słodki, na początku mnie od niego mocno mdliło, później mi się spodobał, ale nadal wolę nie przykładać ręki do nosa na zbyt długi czas. Czasem subtelnie pozostaje na dłoniach. wydajność: Puste opakowanie po 1-2 miesiącach przy użytkowaniu przez jedną osobę. działanie: Sprawnie myje ręce. Całkiem dobrze niweluje zapachy. Nie nawilża ani w żaden inny sposób nie pielęgnuje dłoni. Krzywdy też nie wyrządza. Burzy piany to ono nie tworzy, aczkolwiek niektóre mydła SLSowe też nie, więc naprawdę nie wypada źle, a poza tym ilość piany podczas mycia dłoni nie ma dla mnie znaczenia – ja po prostu mam czuć, że ręce się sprawnie namydlają. podsumowanie: Mimo początkowych zgrzytów polubiliśmy się z tym mydłem, jego oryginalnym zapachem i niespotykaną wodnistą konsystencją, która okazała się być wyjątkowo przyjemna w użytku. Myślę, że kiedyś kupię je ponownie, być może skuszę się też na inne warianty zapachowe.

Zobacz także inne Mydła