Wody perfumowane damskie

Parfums Gres Cabaret EDP

Nasi użytkownicy zostawili 35 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 sierpnia 2019 o 17:25
    Przeciętny, niezbyt trwały typowy "kwiatek".
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Zapach testowałam w postaci próbki. Na początku po otwarciu próbki oraz krótką chwilę po skropieniu skóry czuć wyraźną alkoholowo-kwiatową woń. Bardzo szybko alkohol z zapachu się ulatnia i zostaje sama woń kwiatków, Zapach jest typową kwiatową wodą toaletową jakich wiele. Nie oferuje nic nowego, ciekawego ani wielowymiarowego. Taki zwykły, bezpieczny "kwiatuszek", odpowiedni dla większości kobiet, zarówno młodszych, jak i starszych, bo nie jest ani typowo "babciny" ani też typowo "dziewczęcy". Nie jest ciężki ani przytłaczający, więc nada się jako delikatne perfumy dzienne. Nie uwodzi i nie przeszkadza. Trwałość nie poraża - po 3 godzinach od solidnej aplikacji na skórę robi się na tyle delikatny, że trzeba się "wwąchiwać" by wyczuć resztki aromatu. Nie kupię pełnowymiarowej wersji, podobno i tak jej już nie ma w sprzedaży, więc nawet gdyby mi się podobał nie wiem czy byłby osiągalny. Na szczęście niczym mnie nie uwiódł, więc mała strata.
    Zalety:
    • uniwersalny
    • nie przytłacza
    Wady:
    • pospolite kwiatowe perfumy jakich wiele
    • niska trwałość jak na cenę pełnowymiarowego produktu
    • Flakon
  • 26 września 2014 o 19:21
    Niebanalny
    Pierwszy raz zetknęłam się z nim w postaci próbki dołączonej do zakupów. Odrzucił mnie natychmiast. Co za smrodziuch, stwierdziłyśmy z mamą. Po kilku miesiącach maznęłam nadgarstek, żeby przypomnieć sobie, co mi się w nim nie podobało. No i nie mogłam się nadziwić, ze to ten sam zapach. Do dziś nie rozumiem jak można tak przejść od wstrętu do zachwytu jednym krokiem. Wydaje mi się jednak, że jest to zapach nie dla każdego, mało tego, pachnie na skórze inaczej w zależności od pory roku. Zapewne dlatego nie mogłam go znieść w upalny letni dzień, a na chłodny listopadowy wieczór okazał się idealny. Do dziś prawie nie używam go latem, chyba że na wyjątkowe wieczory, natomiast w inne pory roku noszę na codzień. Widząć tyle skrajnych opinii pewnie nigdy bym go nie kupiła, ale to perfum specyficzny i nieprzewidywalny - wiele razy byłam pytana o ten zapach, że niesamowity, elegancki, świeży. A po sprawdzeniu na sobie większość osób się rozczarowała. Od lat używam też klasycznych poisonów, szczególnie hypnotic, bezpiecznego jadore i paru świeżuchów escady i chanel, jednak bez żalu oddałabum wszystkie za parę buteleczek Cabaretu - bo niestety jest już nieomal nieosiągalny. Zapach wręcz hipnotyzujący, ale na skórze, którą wybierze, a wybredny jak widać po poniższych recenzjach, wyjątkowo ;) Używam tego produktu od: 4 lat Ilość zużytych opakowań: 5 x 100 ml + próbka
  • 19 kwietnia 2014 o 23:53
    Magiczny.
    Cabaret to zapach nimfy. Widzę ją pląsającą boso po mokrym lesie z rozczochranymi włosami koloru blond wpadającego gdzieniegdzie w zgniłą zieleń. Na głowie ma świeżo upleciony wianek ze słodko pachnących róż, jeszcze pokrytych rosą. Ich połamane w uścisku łodygi puszczają odrobinę aromatycznego soku. Nimfa biegnie, co chwila przeskakuje przeszkody w postaci porozrzucanych przez wiatr gałęzi. Później klęka przy drzewie, opiera się o nie dłońmi, palcami przesuwa po wilgotnej korze zostawiającej odrobinę koloru pod paznokciami. Oddycha szybko, ale zaraz uspokaja się i znów staje się człowiekiem - delikatną, młodą dziewczyną, którą poniosła wyobraźnia. Rozsiada się wygodnie, z plecaka wyjmuje termos z herbatą. Upija łyk i przypomina sobie, że nie dodała do niej swojego ulubionego dodatku - cytryny. Zdejmuje z głowy wianek, który złośliwie zsunął się jej na oczy, odkłada go na bok i sięga po owoc spakowany jeszcze w domu. Przekraja go sprawnie, kwaśny sok skapuje ciurkiem na różany wianek, na mech, na leśne runo... Tak właśnie pachnie na mnie Cabaret. Jest czarujący, wilgotny, ciut leśny, różany z odrobiną cytrusowej kwaśności i trochę zielony. Słodkawy szypr. W przeciwieństwie do swojego brata - gorzkiego Cabocharda - widzę w nim wrażliwą romantyczkę ubraną w zwiewną sukienkę. Nie mój, co nie zmienia faktu, że noszę go z przyjemnością. Jest bardzo trwały, delikatnie wyczuwalny przez otoczenie i przede wszystkim inny, wyróżniający się spośród wszystkich popularnych teraz zapachów. Na cieplejsze dni, raczej do noszenia w trybie dziennym. Polecam choćby przetestować(jeśli tylko będziecie mieć taką możliwość - niestety został wycofany z produkcji). Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: Mniej niż 1
  • 12 lutego 2013 o 17:50
    Tak pachniała moja ciocia 20 lat temu!:)
    Szukałam tego zapachu!:) Tak bardzo chciałabym wiedzieć, jaka nuta tu dominuje. Kojarzy mi się wspaniale z najukochańszą ciocią - zadbaną, pełną uczucia kobietą. Od czasu do czasu sama mogę pachnieć Cabaret\'em:) Zapach dla kobiet w przedziale 25-50. Można z niego czerpać przyjemność:) Używam tego produktu od: 2013 Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 25 grudnia 2011 o 20:05
    Coś mi w nich nie daje spokoju
    Nabyłam rok temu miniaturkę. W przeciwieństwie do niektórych opinii buteleczka bardzo mi się podoba (może duża buteleczka nie wygląda już tak słodko..) i szczególnie upodobał ją sobie mój 4-letni synek, który od czasu do czasu sam sobie aplikuje ten zapach i nigdy nie mam problemu z jego identyfikacją, bo z pozostałymi perfumami bywa różnie. Krótko mówiąc jest charakterystyczny, nie mogę w nim zidentyfikować róży, ponieważ jakiś inny składnik (taki z dzieciństwa) znacząco dominuje tutaj, do tego stopnia że na niczym innym skupić się nie mogę. Perfumy podobają mi się ale tylko do wąchania, nie chcę nimi pachnieć i nie czuję się w nich dobrze. Moim zdaniem nie jest to zapach z rodzaju seksownych, kobiecych. Nie sądzę też żeby miał męczyć otoczenie. Taką samą miniaturkę sprezentowałam mojej mamie, ona z zapachem czuje się dobrze. Po ukończeniu mojej miniaturki kupię następną taką malutką, śliczniutką w pięknym pudełeczku bo nie wiem czemu po prostu musi stać na pułeczce i nie mam nic przeciwko temu żeby mój synek nią pachniał. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: miniaturka 7,5ml

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie