Topy do paznokci

Bodyland.pl
Miss Sporty Nail Expert 3D Gel Effect 8 ml Lakier utwardzający

Miroku
    25 lutego 2025 o 0:12
    W swojej kategorii cenowej jest świetny
    Kupiłam ten top za całe zawrotne 5 złotych na promocji-byłam wtedy porządnie wkurzona na Seche Vite(zresztą nadal jestem. I będę.), więc wzięłam cokolwiek, gdyż jako fanka turbo połysku na paznokciach po prostu muszę manicure wykończyć czymś mocno nabłyszczającym. Najlepiej z GEL w nazwie. Nadal reperuję swoje paznokcie po Żelowej Apokalipsie. Czekam aż odrośnie całkiem zdrowa płytka i zetnę ostatnie partie pamiętające ten traumatyczny grudzień, do tego czasu ban na hybrydy umilam sobie odkopując moją kolekcję lakierów klasycznych, tak więc ten top także ma swoje pięć minut. I szczerze? Dla mnie jest o niebo lepszy od Seche. Pięknie nabłyszcza, ale przy tym nie kurczy oraz nie rozmazuje emalii pod spodem, a te wady to była norma przy wyżej wspomnianym droższym konkurencie. Ja nakładam Miss Sporty zazwyczaj na nieco już przeschnięty lakier(tak ok. 10 minut po malowaniu)-producent nie deklaruje właściwości przyspieszających wysuszania lakieru, więc wolę zachować ostrożność, aby nic nie zniszczyć. Top użyty w ten sposób schnie szybko, nie rozmiękcza manicure, więc nie muszę obawiać się o odciśniętą pościel czy przypadkowe zdarcie lakieru Co do trwałości-tutaj dużo zależy od kondycji płytki, a także jakości lakieru oraz bazy, których używamy. Ja mam paznokcie niezbyt twarde z natury, a do tego teraz częściowo zniszczone, więc 2-3 dni trwałości to u mnie maks. i raczej ten top coat nie ma na to wpływu. Dla mnie ważniejsze jest to, że przez cały ten czas jest zachowany ładny oraz świeży blask jaki ten produkt daje. Pędzelek jest klasyczny-wąski i elastyczny, według mnie w sam raz. Konsystencja już na dzień dobry jest dosyć gęsta, do tego lubi gęstnięć wraz ze zużywaniem się produktu. Po zużyciu ponad połowy buteleczki czuję, że top zaczyna trochę gorzej się aplikować i ciągnąć przy malowaniu, trzeba nakładać dużą kroplę i szybko rozprowadzać na płytce. Czasami zdarza mu się lekko bąblować gdy nakładam go na szybko. Mimo to nadal uważam, że jest o niebo lepszy od Seche ;) Na pewno zdecydowanie mniej śmierdzi. I ma milszą cenę.
    Natheyn
    8 listopada 2024 o 14:14
    Spoko produkt
    Sam top nie jest niczym wymyślnym, ale jego jakość w stosunku do ceny jest naprawdę dobra. Nie określiłabym go do końca jako "long lasting", raczej trzyma się na moich paznokciach tyle co tradycyjny lakier, może odrobinkę dłużej. Za to błysk jaki daje jest przepiękny. Zauważyłam też, że odkąd go stosuje moje paznokcie są bardziej odporne na urazy mechaniczne i nie łamią się, więc to dodatkowy plus.
    Zalety:
    • Daje piękny błysk
    • Wzmacnia paznokcie
    • Nie trzeba utwardzać go lampą
    Wady:
    • Nie utrzymuje się na płytce paznokcia zbyt długo
    Edytaj7
    7 kwietnia 2024 o 22:50
    Taki sobie
    Nie robię hybryd na paznokciach. Szybko nudzi się mi kolor. Wolę używać zwykłych lakierów, które dają nieźle pole do popisu. Dlatego też kupuję topy nabłyszczające. Te kupiłam w Rossmanie na promocji. Daje naprawdę ładny błyszczący efekt. Ale bardzo długo schnie. I niestety w żaden sposób nie zabezpiecza lakieru przed odpryskiwaniem.
  • 9 września 2020 o 11:09
    Nie umiem bez niego żyć!
    Top coat 3D Gel Effect od Miss Sporty to jeden z tych kosmetyków bez których nie wyobrażam sobie życia. Mam długie, naturalne paznokcie, które zawsze maluję sama w domu. Gdyby nie top coat musiałabym to robić co 2 dni aby uniknąć odprysków ale dzięki temu produktowi manicure trzyma się nawet półtora tygodnia. Top coat ma kilka głównych zalet: przedłuża trwałość lakieru, chroni przed odpryskami, nadaje połysk i podbija kolor lakieru. Dodatkowo jest tani, łatwo dostępny i bez problemu można go zmyć dowolnym zmywaczem. Koleżanki zawsze pytają czy mam hybrydy a to po prostu top coat „robi robotę”. Ma kilka wad lecz można sobie z nimi bez problemu poradzić: po pierwsze, ma krótki pędzelek i dlatego nie można wydobyć resztek produktu. Ogólnie im mniej produktu w buteleczce tym ciężej uzyskać jednolitą warstwę na paznokciu dlatego ja zawsze wyrzucam buteleczkę gdy zostanie mniej niż połowa produktu. Po drugie, jest dość gęsty przez co warstwa na paznokciu jest stosunkowo gruba. Taka warstwa dobrze zabazpiecza paznokieć ale długo schnie. Pragnę doprecyzować, że nie chodzi tutaj o wyschnięcie na pierwszy rzut oka ale o całkowite wyschnięcie kiedy top coat zamieni się w twardą warstwę chroniącą przed wszelkimi uszkodzeniami. Dlatego zawsze używam top coatu rano ponieważ gdy stosowałam go wieczorem nawet 2-3 godziny przed snem, zostawały mi ślady od poduszki na paznokciach i dodatkowo top coat tracił swój połysk. Użycie produktu rano uchroni paznokcie przed zmatowieniem i odciskami. Efekt najlepiej oddaje zdjęcie dlatego dołączam do recenzji.
    Zalety:
    • Przedłuża trwałość lakieru
    • Nadaje połysk
    • Podbija kolor lakieru
    • Bez problemu się zmywa
    • Łatwo dostępny
    • Tani, często na promocji
    Wady:
    • Dość gęsty
    • Długi czas potrzebny do całkowitego wyschnięcia
    • Krótka końcówka i problem z wydobyciem resztek produktu - wyrzucam w połowie opakowania
  • 11 kwietnia 2020 o 15:04
    Tani a dobry
    Z Miss Sporty zasadniczo rozstałam się juz kilka ładnych lat temu. Jakoś nie polubiłam się z ich kolorówką. Niemniej produkty do paznokci tej marki - mówiąc prosto i na temat- podchodzą mi. Są tanie, dobre i łatwo dostępne. Ponieważ nie noszę hybryd i maluję paznokcie tradycyjnymi lakierami, top coat to mój must have. Podobnie jak Poprzedniczka, nie lubię wydawać na tego typu produkty zbyt dużo pieniędzy, a ten od Miss Sporty spełnia moje oczekiwania. Ale po kolei. Opakowanie to mała zgrabna buteleczka, typowa dla tej marki. Sam żel jest bezbarwny, dosyć gęsty i posiada charakterystyczny chemiczny zapach ( na szczęście szybko się on ulatnia). Pędzelek jest dosyć długi i wąski . Przy lakierach uznałabym to za minus ( lepiej nakłada się mi kolorki za pomocą szerokich pędzelków), ale tutaj takie rozwiązanie się sprawdza. Top coat w miarę szybko zasycha. Nadaje paznokciom piękny połysk . Sprawia, że ich powierzchnia jest gładka. Produkt przedłuża żywotność lakieru- tak do 6, góra 7 dni Zmywa się bezproblemowo za pomocą zwykłego.zmywacza. Ze względu na gęstą konsystencję, dosyć trudno wydobyć końcówkę produktu. Jest to jedyny minus, jaki zauważyłam. Trudno jest pisać elaboraty w przypadku tego typu kosmetyków. Na pewno mogę z czystym sumieniem polecić go wszystkim paniom, które malują paznokcie tradycyjnymi lakierami. Przedłuża trwałość lakieru, nadaje piekny polysk, jest tani ( w promocji można go kupić za 5-6 złotych). Daję pięć gwiazdek.
    Zalety:
    • przedłuża trwałość lakieru
    • nadaje piekny polysk
    • często w promocji
    Wady:
    • trudno wydobyć końcówkę produktu

Zobacz także inne Topy do paznokci