Olejki i masła do demakijażu

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil Olejek do demakijażu

Dear Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil
notino.pl
Gentle Black Deep Cleansing Oil Olej do demakijażu 150ml 8809115025937
Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil Olej do Demakijażu
Dear Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil

• 19 marca 2023 o 7:20
    Rewelacyjny do dwuetapowego oczyszczania
    Jest to typowy kosmetyk do pierwszego etapu w dwuetapowym oczyszczaniu skóry, który Koreanki tak uwielbiają. I nie ma co się im dziwić, efekty widoczne są niemal od razu. Olejek stosuje na suchą twarz, dokładnie rozprowadzając go po całej jej powierzchni. Następnie zmywam go najczęściej za pomocą gąbki do demakijażu i potem przystępuje do faktycznego umycia twarzy przy pomocy żelu. W ten sposób pozbywam się tłustego filmu, który może zostawiać olejek. Dla tłustych/mieszanych cer to najlepszy sposób:) Sam olejek ma piękny ziołowy zapach, mnie się podoba ale faktycznie może być zbyt intensywny dla niektórych. Na szczęście szybko się ulatnia. Nie podrażnia, nie zapycha i dobrze oczyszcza skórę z wszelkich resztek makijażu i zanieczyszczeń. Czy pomaga w walce z zaskórnikami, ciężko mi powiedzieć bo mam ich sporo zwłaszcza na nosie i nie wydawały się znikać podczas stosowania olejku. Ale z drugiej strony żadne nowe się nie pojawiały. Wydajność również na plus, wystarczy 1 pompka do swobodnego umycia twarzy. Czasem przy cięższych makijażach używałam 2 pompki.
    • Dobrze oczyszcza
    • Wygodne opakowanie
  • 10 października 2022 o 22:27
    Zamach na kondycję mojej cery
    Kupiłam ten olejek, ponieważ chciałam się przekonać, czy za tę cenę będę miała w zamian jakąś nową jakość nie z tej ziemi. Jak bardzo się pomyliłam! Nie wiem, czy coś robiłam nie tak (z chęcią przyjmę wszelkie porady), ale postępowałam z nim tak, jak z każdym olejkiem do demakijażu: dwie pompki na suchą twarz, potem stopniowo dodawać wody i spłukać. Natomiast ten olejek W OGÓLE nie chciał schodzić. Miałam po nim całą tłustą twarz niezależnie od tego, jaką temperaturę miała woda, którą go zmywałam (czasem nawet zbliżałam się do niebezpiecznych dla skóry temperatur, żeby tylko zmyć ten tłuszcz z twarzy XD). Oprócz tego od momentu rozpoczęcia stosowania zauważam bezprecedensowy wysyp pryszczy, wągrów i wszelkiego innego dziadostwa, które pewnie jest wynikiem tłustej warstwy tego olejku. Nigdy w życiu już nie zmarnuję pieniędzy ani na ten olejek, ani na nic innego z Klairs. Jeśli chodzi o zapach, to też mi nie przypadł do gustu (lekko fasolowy). Natomiast opakowanie pierwsza klasa, olejek się nie wylewa w podróży. Polecam, jeśli ktoś lubi mieć ładne buteleczki na półce. Ale, na Boga, nie nakładajcie tego na twarz.
    Sayutka
    24 maja 2020 o 21:29
    Efektywny, lecz drogi
    Olejek jest świetny, był moim pierwszym w tej kategorii. Świetnie oczyszcza jednak przed zmyciem mocniejszego makijażu zalecam użycie innego produktu np. mleczka, ponieważ zdarza mu się nie domyć do końca cięższych produktów. Ma przyjemną, oleistą konsystencję. Łatwo emulguje. Jednak jego cena jest naprawdę wysoka i za niższą cenę można kupić olejki tej samej jakości.
    • łatwo emulguje
    • dobrze domywa
    • wygodne opakowanie
  • 19 stycznia 2019 o 18:35
    Minusy przesłaniają plusy
    Moja cera: tłusta, z widocznie rozszerzonym porami, zanieczyszczona Oprócz kremów BB, był to mój pierwszy kosmetyk zaliczamy do tzw. koreańskiej pielęgnacji. Stosowałam przez około 5 tygodni, ale już po kilku dniach spowodował mega wysyp w okolicach ust i na brodzie - ropne pryszcze i małe krostki wypełnione białym płynem. Postanowiłam dać mu szansę i używać dalej, w nadziei, że coś się zmieni, ale niestety było tylko gorzej. Teraz testuję olejek Missha Blackhead Off, ale ponieważ jeszcze ciągle leczę twarz po Klairs, nie mogę obiektywnie stwierdzić, czy działa zgodnie z obietnicami producenta.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza twarz, skóra jest po nim mięciutka, reguluje wydzielanie sebum.
    Wady:
    • Niezbyt wydajny - stosowalam po dwie pompki podczas każdego mycia, wystarczył na około 5 tygodni i zostalo jeszcze trochę na dnie.
    • Spowodował mega wysyp, łącznie z wielkimi ropnymi gulami.
    Agatthy
    12 sierpnia 2018 o 11:52
    mój ulubiony
    olejek jest drogi, ale mega wydajny i od tego zaczne ta recenzję czuć że jest skomponowany z organicznych składników bo pachnie jak marzenie, jest b delikatny dla oczu, dla mnie hit jezeli chodzi o ich demakijaz, olejek jest lekki, po kontakcie z wodą zmienia sie w biala emulsje, makijaz jest przyjemnie usuniety bez eketu szorowania i maltretowania skory, mozna nim zrobic masaz twarzy, jest rewelacyjny poprastu, uwielbiam ocm, to moja ulubiona metoda demakijazu
    Zalety:
    • wydajnosc
    • efektywnie i dokladnie oczyszcza cala twarz
    • radzi sobie ze wszystkimi kosmetykami do makijazu jakich mialam okazje uzywac
    • dba o nasza cere, nie zapycha porow
    Wady:
    • cena, ALE NA pol roku bo tyle go uzywalam, naprawde sie oplaca