Olejki i masła do demakijażu

AA LAAB, Clear Skin Solution, Normalizująco-łagodzący hydrofilowy olejek oczyszczający

4 hity!

AA LAAB
AA LAAB Clear Skin Solution Hydrofilowy Olejek Oczyszczający Normalizująco-Łagodzący 200ml
AA LAAB Clear Skin Solution Hydrofilowy olejek oczyszczający normalizująco-łagodzący

• 5 / 5
    7 września 2025 o 10:33
    Dlaczego ja go wcześniej nie zaczęłam stosować
    Moja sucha, wrażliwa skóra, skłonna do zaczerwienień i podrażnień oraz z delikatnie zaburzoną barierą hydrolipidową, z drobnymi niedoskonałościami bardzo polubiła się z tym olejkiem. Używam jako pierwszy krok w oczyszczaniu, do demakijażu, zamiast płynu micelarnego (od którego staram się odchodzić) i radzi sobie świetnie nawet z wodoodpornym makijażem, tuszem do rzęs. Bez pocierania. Rozpuszcza praktycznie wszystko. Pozostawia skórę nawilżoną tam gdzie powinien, a ogranicza wydzielanie sebum tam gdzie potrzeba (u mnie np w strefie T). Nie wiem jak to robi, ale robi to. Ogranicza powstawanie niedoskonałości. Poprawia kondycję skóry, przywraca jej równowagę. Konsystencja jak na olejek jest zaskakująco mało tłusta co bardzo mi odpowiada. Lejący się, rzadki, fajny. Nakładam tak jak zaleca producent, najpierw na sucho, następnie dodaje wody i zamienia się wtedy w przyjemną emulsję. Zapach ma niezbyt przyjemny, określiłabym go jako taki jałowy, trudny do określenia, ale można się do niego z czasem przyzwyczaić. Opakowanie fajne, w formie plastikowej buteki z dozownikiem który "psika" całkiem mocno. Dodatkowo zawiera specjalne zabezpieczenie przed przypadkowym naciśnięciem, wylaniem np w podróży które można też oczywiście wyrzucić. Wydajność bardzo dobra. Do lekkiego makijażu wystarczy mi jedna doza, do mocniejszego 1-2 pomki. Nie zauważyłam jakiegoś nadmiernego zużycia. Jedyne co to czasami mam wrażenie, że po demakijażu oczu pozostawia mi na oczach delikatnie tłustą warstwę przez chwilę.
  • 5 / 5
    29 sierpnia 2025 o 6:26
    Genialny
    Uwielbiam ten olejek, zrezygnowałam całkowicie z wacików i płynów micelarnych. Przepięknie rozpuszcza makijaż, filtry, nie zapycha, nie zostawia klejącej warstwy,dobrze radzi sobie też z demakijażem oczu, jest bardzo delikatny, nie podrażnią, rowniez oczu.nie wysusza. Na promocji ma naprawdę fajną, przystępną cenę. Na pewno nie zamienię go na żaden inny, I kupię zapas ;-) bardzo polecam
    Zalety:
    • Pieknie rozpuszcza makijaż i filtry, nie podrażnią, nie zapycha
    Wady:
    • Mógłby być bardziej wydajny
  • 30 lipca 2025 o 8:51
    Przeszkadza mi jego zapach
    A raczej jego brak, przez co sprawia wrażenie jakby pachniał takim "plastikowym" olejem. Miałam nawet myśl,żeby dodać do niego olejek eteryczny, ale później dotarło do mnie,że przecież zmywam nim też oko i różnie to się może skończyć ;). Staram się więc podczas aplikacji za bardzo nad tym nie zastanawiać. Jeśli chodzi o ocenę produktu samego w sobie. Na pewno podoba mi się jego cena ;), lekkość i skład bezpieczny dla skór skłonnych do niedoskonałości, nie ma w nim za bardzo składników,które mogłyby ją zapchać,chociaż oczywiście też warto mimo wszystko taki olejek spłukiwać z twarzy. Sunie po skórze i nie jest tępy,dobrze się rozprowadza. Bardzo lubię kilka koreańskich olejków do demakijażu, w tym Anua i Manyo, jeszcze mu trochę do nich brakuje,co na szczęście rekompensuje cena i dostępność. Generalnie to zmywa twarz z makijażu, spf itp, ale radzi sobie z tym gorzej, szczególnie z kilkoma warstwami tuszu. Także muszę dokładac go więcej i tempo jego zużycia mam większe,niż np Manyo. Ma też prawdopodobnie mniej efektywny emulgator,bo po zmyciu twarzy czuje go jeszcze na twarzy. Dla niektórych może być to na plus,ja wolę jednak żeby składniki zostały wypłukane do końca i lubię ten efekt takiej czystej,jasnej skóry o zwężonych porach jakie mam po koreańskich olejakach,tu też on jest,ale mniej widoczny. Na pewno nie podrażnia,nie zapycha i jak wejdzie do oka nie ma tragedii ;). Sklad bezpieczny dla skór trądzikowych pozwala na dłuższe masowanie skóry. Aplikator dobrze dopasowany,nie pluje za bardzo olejkiem. Opakowanie estetyczne,ale większość moich olejków, szczególnie tych które trzeba dokladać w trakcie kończy z odklejoną etykieta ;). Teoretycznie skóra jest całkiem dobrze oczyszczona,ale mam po prostu niedosyt. Jeśli chodzi o obietnice normalizacji skóry,a mam mieszaną,to jakiś szczególnie nie odnotowałam, na pewno dobrze oczyszczane pory w wieloetapowej pielęgnacji mniej szaleją ;). Podejrzewam,że kilka minut masowania skóry olejkiem nawet z kwasem jak tu rewolucji nie zrobi,ale na pewno już dłuższe może powodować stopniowe zmiany. Często pianki czy żele z jakimkolwiek kwasem jeśli widzę,że skóra wygląda na taką co z checią oczyściłaby się bardziej zostawiam na kilka minut przez co mam subtelny peeling enzymatyczny,ale w przypadku olejku trochę mi się to nie widzi,za dużo wchłonie sama skóra. Daje mu 4-, za skład,cenę i lekkość,ale nie wiem czy wrócę. Na zdjęciu moje 2 ulubione koreańskie olejki i recenzowany. Po prawie dwóch miesiącach (na oko 1,5 miesiąca) używania zostało go tyle :/.
    Zalety:
    • Cena.
    • Lekkość.
    • Dostępność.
    • Skład dobry dla skór trądzikowych,mieszanych tłustych.
    • Robi co ma robić,oczyszcza i przy odpowiedniej ilości zrobi się demakijaż i oczyszczanie skóry.
    • Pompka działa ok,nie zacina się.
    • Nie podrażnia,nie zapycha i jak wejdzie do oka nie ma tragedii
    Wady:
    • Mając porównanie czuć,że oczyszczanie jest subtelniejsze,niż np po koreańskich olejach,a emulgator jest trochę trudniejszy do zmycia.
    • Demakijaż oka zajmuje mi więcej czasu,niż np Anua.
    • Dla mniej jest też mniej wydajny,bo muszę go dokładać.
    • Brak zapachu sprawia,że czuje taki "plastikowy" olej co mi przeszkadza.
  • 14 lipca 2025 o 14:45
    Absolutny hit !
    Ten olejek to sztos! Delikatny, skuteczny, bardzo przyjemny w użyciu. Świetnie domywa makijaż, filtry i wszystko, co trzeba – bez tarcia, bez podrażnień. Skóra po nim jest miękka, czysta i nawilżona. Zero tłustej warstwy, żadnego ściągnięcia. Dobrze się emulguje, łatwo się zmywa, pompka działa bez zarzutu. Wydajność też na plus. Zdecydowanie zostaje ze mną na dłużej ????????
    Zalety:
    • Wydajność , skład , dostępność
  • 3 lipca 2025 o 19:43
    Produkt wart k-a-ż-d-e-j złotówki, a wcale nie trzeba ich dużo
    Coś genialnego. Już po pierwszym użyciu poczułam, że to jest właśnie to. Kupiłam go w Rossmanie, nie czytałam o nim wcześniej opinii, wystarczyła mi informacje, że jest to olejek, bo takie formy produktów do demakijażu odpowiadają mi ostatnio najbardziej. Posiadałam wcześniej masło hydrofilowe innej marki i baardzo mi odpowiadało, ale jednak cenowo dla mnie zbyt drogie. Olejek od AA jest po prostu cudny w każdym aspekcie: oczyszczania, pielęgnacji. Jest go dużo, mam go już któryś miesiąc, a i tak dopiero jestem w połowie buteleczki, która jest ładna, ma świetny atomizer. Nie jest drogie. Jeden z lepszych kosmetyków do demakijażu dostępnych w drogerii. Mogłabym się do czepić do lekkiego mglenia oczu, ale to tylko wtedy, gdy nieprzemyślanie je otworzymy podczas aplikacji. On bez wody cudnie rozpuszcza tusz, cienie do powiek, kremy SPF, wszystko. Chapeau bas, AA! Mam tylko nadzieję, że nie jest to produkt na chwilę, bo naprawdę się zezłoszczę, gdy marka postanowi go wycofać z oferty. Opakowanie Olejek kupujemy w samej buteleczce, nie ma dodatkowego kartonika i to według mnie na plus (byłby niepotrzebny). Butelka jest w kolorze niebiesko-zielonym, jest półprzezroczysta, więc widać zużycie produktu. Jest podłużna, nieco śliska. Na zdjęciu mojego egzemplarza widać, że etykieta zaczęła się odklejać, a to przez resztki produktu, które wydobywają się z atomizera po naciśnięciu go. Dlatego warto uważać, szczególnie, gdy zabieramy go na wakacje np. do walizki (może ubrudzić ubrania). System zabezpieczenia działa super, jest bardzo intuicyjny. Pompka jest sprawna, współpracuje podczas naciskania. Etykieta jest czytelna, a produkt bardzo ładnie prezentuje się w łazience. Konsystencja i zapach Olejek, jak to olejek, jest bezbarwny i bardzo płynny. Wiadomo, że odrobina może trochę spłynąć z ręki podczas aplikacji, ale taki już urok. Ale po nałożeniu go na skórę, świetnie z nią współgra. Jest śliski, masowanie nim skóry to przyjemność. Zapach jest... no cóż. Niby jest to produkt bez zapachu, ale ja tam czuje jakieś chemiczne zalążki. To znaczy takie lecznicze jakby. Jedną gwiazdkę za to ujmuję, ale tyle dobrze, że po nałożeniu na skórę nie czuć go mocno, w zasadzie bardzo szybko się ulatnia. Działanie Olejek działa dokładnie tak, jak obiecuje producent: a) głęboko oczyszcza skórę, bez uczucia ściągnięcia i skutecznie usuwa zanieczyszczenia, makijaż (w tym wodoodporny) oraz kosmetyki z filtrami SPF - potwierdzam. Najlepsze w nim jest to, że wcale nie trzeba jakoś kombinować z namaczaniem buzi przed nałożeniem (mam często taki problem z masełkami), żeby rozpuścić bardziej toporne kosmetyki: tusz, zastygniętą pomadkę. On pozbywa się dosłownie wszystkiego. Jak już wspomniałam, trzeba nieco uważać podczas nakładania go w okolice oczu, bo możemy skończyć z mgłą, ale poza tym aspekt oczyszczania jest bez wad. b) nawilża i wygładza skórę - po zmyciu go wodą (nie jest to w ogóle trudne, kolejny mega plus) nie czuję takiego topornego przesuszu ani ściągnięcia. Buzia wygląda ładnie, gładko c) chroni barierę hydrolipidową - na to mogłabym popatrzeć nieco z przymrużeniem oka, bo wiecie jak to jest - to produkt myjący, niekoniecznie stworzony do pielęgnacji, ale za to, że nie robi kuku cerze (nie zapycha) daję kolejnego plusa d) reguluje wydzielanie sebum - ciężko mi to niestety stwierdzić, bo raczej nie mam z tym problemu. Mam cerę mieszaną, choć teraz latem to wiadomo, że idzie się świecić jak pewna część psiego organizmu e) przywraca skórze komfort - dobrze wieczorne oczyszczanie rzeczywiście może skórze przynieść komfort. Mojej bardzo dobrze robi, bo ja stawiam na naprawdę dokładne zmycie wszystkiego, co nazbierane przez dzień Lubię w nim też to, że spłukując go wodą od razu widzimy jak ona się zabiela, więc proces emulgowania jest wzorowy. Niekomadogenna formuła to kolejny fakt, nie mit. Podczas stosowania tego olejku nie zauważyłam żadnych większych niespodzianek na twarzy. Cudny produkt. Na przecenie kupiłam go za około 23 zł. Ale pamiętajcie, że mamy tu aż 200 ml produktu, moja kieszeń lubi to. Wydajność złota, działanie złote za mało złota. Nie wziąć i nie sprawdzić to grzech.
    Zalety:
    • wygodna, estetyczna, półprzezroczysta butelka, z dobrym atomizerem i intuicyjnym systemem zabezpieczającym
    • niska cena przy świetnej wydajności
    • bezzapachowy (wado-zaleta według mnie, bo czasem podjeżdża chemią)
    • świetnie się emulguje
    • bardzo dobrze rozpuszcza nawet ciężkie przypadki: tusz, SPF, wodoodporny makijaż (nie trzeba sztuczek z namaczaniem twarzy przed aplikacją)
    • skóra po użyciu jest gładka
    • nie podrażnił mnie ani razu
    • nie zapycha
    Wady:
    • czasem może spowodować efekt mgły na oczach, ale na szczęście nie pieką
    • olejek może trochę brudzić butelkę, u mnie etykieta się odkleiła i to właśnie tego skutek (uwaga na walizki i ubrania :))
    • nie jestem w stanie stwierdzić czy reguluje wydzielanie sebum