Tołpa Specialist, Krem do twarzy na dzień i na noc `Matowa skóra`

• 13 listopada 2018 o 18:01
    Zawsze jest na półce
    Po raz pierwszy sięgnęłam po ten krem, jak przy odstawieniu antykoncepcji hormonalnej moja cera absolutnie zgłupiała i na twarzy pojawiło się stado pryszczy. Zaczęłam kombinować z różnymi kremami, żelami do mycia twarzy, ale dopiero ten (razem z suplementacją doustną cynku) dał poprawę. Krem ma dziwną konsystencję, zdecydowanie prościej go wklepać niż równomiernie rozsmarować po całej twarzy. Jest bardzo wydajny, nałożenie za dużej ilości jest wręcz trochę nieprzyjemne. A w niewielkiej ilości dla mnie daje przyjemne, umiarkowane uczucie nawilżenia, ale nie zatłuszczenia cery. Matowienie nie jest jakieś wspaniałe, ale tak naprawdę jeszcze żaden krem u mnie nie dał w ogóle matu, więc to i tak wielkie osiągnięcie dla tołpy. Nie widzę niestety, żeby zwężał pory. Jest to krem, który obowiązkowo jest na mojej półce - nawet jak coś innego testuję, to muszę go mieć, żeby mieć do czego bezpiecznego wrócić.
    Zalety:
    • wydajny
    • dobry i na noc i na dzień
    • nie zapycha
    Wady:
    • ciężko wydobyć końcówkę z opakowania - najlepiej wydłubywać palcem po przecięciu tuby na pół
    • nie jest wystarczający na dłuższą metę do stosowania solo; czuć, że skóra potrzebuje czegoś jeszcze.
    TusiaKl
    12 lipca 2018 o 18:28
    W porządku
    Stosowałam go jakiś czas regularnie i o ile nie zauważyłam żeby skóra była bardziej zmatowiona to ogólnie poprawiła się jej kondycja, miałam mniej niedoskonałości, była gładka, rozświetlona. Ma fajną konsystencje. Jak dla mnie za mała tubka.
  • 13 maja 2018 o 13:47
    Jest ok ALE...
    Generalnie polubiłam ten krem - bardzo ładnie nawilżał skórę, odżywiał ją i dobrze sprawdzał się w mojej codziennej pielęgnacji. Ma lekką konsystencję, która szybko się wchłania, dzięki czemu dobrze sprawdzał się pod makijaż. Ma przyjemny lekki zapach i bardzo wygodne opakowanie w tubce z dość wąskim aplikatorem, dzięki czemu nigdy nie wycisnęłam za dużo produktu. Nie zapchał mojej skóry, nie powodował podrażnień ani innych nieprzyjemnych odczuć. Jest tylko jedno ALE - nie daje efektu matowienia. Zużyłam całe opakowanie i nie zauważyłam zupełnie nic, a mam skórę mieszaną skłonną do świecenia się w strefie T. Dlatego jest to moim zdaniem dobry nawilżający krem na co dzień bez efektu wow.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Lekka konsystencja
    • szybko się wchłania
    • nadaje się pod makijaż
    • nie zapycha
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • nie matowi
  • 1 kwietnia 2018 o 18:50
    Dobry kosmetyk dla cery problematycznej
    Super szybko się wchłania, jest lekki i bardzo dobrze matuje skórę. Pomaga ograniczyć niedoskonałości i zwęża pory. Bardzo dobry kosmetyk dla skóry ze sporymi problemami z niedoskonałościami. Minus za to, że nieco za słabo nawilża, dlatego od czasu do czasu wspomagam się dodatkowym kremem nawilżającym. Średnio wydajny.
    Zalety:
    • szybko się wchłania, bardzo skutecznie matuje
    • pomaga ograniczyć niedoskonałości
    • nie ściąga skóry
    Wady:
    • nieco za słabo nawilża
    • średnio wydajny
    • niewygodne opakowanie (trudno wydobyć resztę kosmetyku)
  • 25 lutego 2018 o 12:01
    Robił krzywdę zamiast pomagać
    Ładnie się rozprowadzał po twarzy i to chyba wszystko. Nie wchłaniał się, cały czas miałam wrażenie, że zrobił mi maskę na twarzy. Jeśli przystawiłam twarz do klimatyzatora jakoś się wchłonął (tak mi się przynajmniej wydawało), jednak gdy tylko wyszłam na dwór kiedy panował upał czułam, jakby spływał mi po twarzy wraz z potem. Zdecydowanie nie dla mnie. Może inaczej by się zachował, gdybym używała go wiosną lub jesienią...
    • higieniczne opakowanie
    Wady:
    • robi maskę
    • nie wchłania się
    • spływa z twarzy