Wody perfumowane damskie

Avon Little Black Dress EDP

Avon Little Black Dress Woda Perfumowana 30 ml

Nasi użytkownicy zostawili 760 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 kwietnia 2025 o 23:42
    Ponadczasowy zapach, który otuli zmysły i doda pewności siebie
    Little Black Dress EDP od marki Avon to perfumy, które otrzymałam w prezencie od siostry (sama ich używa od dawna). Zawsze mi się ten zapach podobał, bo miałam okazję już wielokrotnie poczuć go od siostry, ale jednak nie ma to jak posiadać własny flakonik i samemu przetestować perfumy na różne okazje ;). Z pewnością mogę zacząć od tego, że perfumy te charakteryzują się wyjątkowo pięknym, niezwykle eleganckim, aczkolwiek nieprzytłaczającym zapachem, co dla mnie bardzo ważne. Nie przepadam za zbyt nachalnymi zapachami, które przytłaczają i wywołują bóle głowy, a tutaj absolutnie jest idealne wyważenie intensywności wszystkich nut zapachowych. Wyczuwalne są moim zdaniem delikatne nuty drzewne, ale również śliwka, morela, a także gardenia. Cała kompozycja harmonizuje ze sobą w sposób niezwykle urzekający, prezentując się kobieco i z klasą. Dodatkowo, zapach okazuje się być bardzo trwały, co eliminuje całkowicie konieczność jego ponownego aplikowania w ciągu dnia, a to akurat bardzo duży atut w moich oczach. Flakon wykonany jest w stylu minimalistycznym, lecz jednocześnie eleganckim. Mamy tutaj klasyczną, grubą butelka z czarną zakrętką i złotymi elementami, a to bardzo przyciąga uwagę i estetycznie prezentuje się na toaletce (uwielbiam połączenie koloru czarnego i złotego, więc dla mnie estetyka tego opakowania jest wyjątkowo trafiona). Perfumy te polecane są szczególnie na wieczór i na takie większe wyjścia, natomiast moim zdaniem, ta prosta, klasyczna buteleczka skrywa w sobie na tyle unikalną kompozycję zapachową, że ja uznaję te perfumy za wyjątkowo wszechstronne i nadające się na właściwie każdą okazję. Uważam, że trwałość samego zapachu jest wystarczający w odniesieniu do ceny produktu i nie mam tutaj żadnych zastrzeżeń. Little Black Dress to zapach kobiecy i elegancki, a jednocześnie prosty i nienachalny i chyba właśnie z tego względu jest to kompozycja, która od razu przyciągnęła moją uwagę już u mojej siostry, która pierwsza odkryła ten zapach :D. Nie jest to typowy, łatwy do zdefiniowania zapach, gdyż w Little Black Dress odnajdziemy nuty, które tworzą intrygującą mieszankę świeżości, kwiatowych akcentów oraz wyraźnych, głębszych tonów, a to wszystko powoduje, że zapach jest wręcz hipnotyzujący. Baza zapachu obejmuje ciepłe i wyrafinowane nuty drzewne oraz piżmo, co niewątpliwie przyczynia się do jego fenomenu. Nie jest on kontrowersyjny ani drażniący, co czyni go bezpieczną opcją na zarówno na wyjątkowe okazje, jak i na co dzień. Jak już wspomniałam krótko powyżej, trwałość zapachu jest imponująca i utrzymuje się on na skórze przez cały dzień, co wywołało u mnie bardzo pozytywne zaskoczenie. Przyznam, że nie spodziewałam się aż takiej trwałości i jak na perfumy za taką cenę, jest to dla mnie ogromny atut. Little Black Dress od marki Avon to perfumy, które sprawdzą się na wiele różnych okazji, jednak ich elegancki, wyważony charakter sprawia, że jednak ja najchętniej używałam perfum wieczorem i na różne wieczorne wyjścia. Są idealne na ważne wydarzenia, w których pragniemy czuć się pewnie i elegancko. To jeden z tych zapachów, które nie wychodzą z mody i zawsze pozostają na czasie. Jest to klasyka w najlepszym wydaniu i jestem zakochana w tym zapachu, bo jest nie tylko elegancki i subtelny, ale jednocześnie wyrazisty i trwały.
    Zalety:
    • Niezwykle elegancki, lecz nieprzytłaczający zapach
    • Urzekająca kompozycja zapachowa
    • Genialna trwałość zapachu
    • Oryginalny zapach, który wyróżni nas z tłumu
    • Nadaje się na każdą okazję, zarówno na co dzień, ale na specjalne okazje również będzie idealny
    • Gustowny flakon, który pięknie się prezentuje na toaletce
    • Dostępność
    Wady:
    • Nie istnieją!
  • 19 marca 2025 o 9:33
    Perełka w koronie marki Avon
    Często jest tak,że myśląc o danej marce widzimy przed oczami konkretny produkt. Myśląc o marce Avon mam przed oczami kultowe mgiełki, których zużyłam kilkanaście oraz flakon Little black dress, który jest "zapachem- podpisem" mojej mamy. Flakon jest minimalistyczny a zarazem elegancki. Jest utrzymany w czarnej kolorystyce ze złotymi wstawkami i łącząc to z nazwą nie można wyrzucić ze skojarzeń pięknej eleganckiej kobiety, która jest ubrana w idealną czarną sukienkę i przyciąga spojrzenia wszystkich, którzy znajdują się w jej otoczeniu. Flakon bardzo ładnie wygląda na toaletce jednak do torebki nie jest to najwygodniejsza opcja ponieważ zajmuje trochę miejsca. Przechodząc do zapachu...w nutach głowy umieszczono kwiaty takie jak piwonia i kwiat śliwy a do towarzystwa dodano morelę. Otwarcie zdecydowanie jest zdominowane przez kwiaty i morela nie jest wyczuwalna przez mój nos. W nutach serca znajdziemy gardenię, ylang ylang, różę oraz ponownie owocowy akcent tylko tym razem w postaci śliwki. Podobnie jak w nutach głowy, śliwka jest zdominowana przez kwiaty i nawet na moment nie wychodzi na pierwszy plan ale przebija się momentami gdzieś w tle. Całość została osadzona na piżmowej bazie i w mojej ocenie było to idealne rozwiązanie ponieważ piżmo nadaje całej kompozycji bardzo eleganckiego i wręcz seksownego oraz wieczorowego wydźwięku. Obecność wielu kwiatów i delikatnego owocowego akcentu nadaje całości lekkości i sprawia, że zapach jest bardzo noszalny i nie przytłacza. Stosunek ceny do jakości jest wyjątkowo dobry ponieważ zapach jest ładnie zblendowany i nie mogę przyczepić się do trwałości ponieważ jest to nawet 7 godzin na mojej skórze. Zdecydowanie warto przetestować ten zapach.
    Zalety:
    • elegancki flakon
    • ładnie zblendowana kompozycja
    • dobra trwałość
  • 18 lutego 2025 o 13:18
    Super
    Avon Little Black Dress EDP to naprawdę mała perełka, zwłaszcza jak na cenę! To zapach, który ma w sobie elegancję i zmysłowość, ale nie kosztuje majątku. Nuty jaśminu, róży, brzoskwini i paczuli tworzą klasyczną, kwiatowo-drzewną kompozycję, która jest subtelna, ale jednocześnie trwała. Czuć w nim pewną wyrafinowaną prostotę, która pasuje na każdą okazję – zarówno na dzień, jak i na wieczór.
  • 14 lutego 2025 o 9:52
    Elegancki zapach trwały
    Ten zapach Avon to elegancja w najczystszej formie – niczym mała czarna w świecie perfum. Idealny na wieczorne wyjścia lub momenty, gdy chcemy poczuć się wyjątkowo. Prosta butelka skrywa złotą kompozycję: świeży imbir i kolendra w nucie głowy, kwiatowa delikatność peonii i gardenii w sercu, a w bazie ciepło drzewa mlecznego i piżma. Uniwersalny, kobiecy, z nutą orientu – perfumy na wiosnę i lato, które dodają klasycznego blasku. Polecam!
    W perfumerii
  • 18 stycznia 2025 o 8:13
    Mój ulubiony Avon’owy perfum z dawnych lat
    little black dress wywołuje we mnie cudowne wspomnienia z lat studenckich kiedy nie było mnie stać na dużo droższe perfumy i byłam konsultantką avon , wypróbowałam mnóstwo różnych perfum jednak te są ze mną do dziś pomimo upływu lat :) Co jest w nich tak wyjątkowego ? przede wszystkim piękny intensywny zapach naprawdę „droższych perfum” tzn niby kwiecisty niby cytrusowy a napewno bardzo świeży i odpowiedni zarówno na dzień jak i na wieczór i to o każdej porze roku. po drugie cudowna jakość w stosunku do ceny za 100 ml czy 50 czy 30 - perfumy utrzymują się naprawdę solidnie, na ciele czuję je przez kolejne 3,4h natomiast na ubraniach nawet kolejnego dnia ! Perfumy są lekkie ale intensywny zapach , bardzo przyjemny i dla każdego wieku są naprawdę turbo uniwersalne , uwielbiam je po prostu ! flakonik jest bardzo prosty ale jednocześnie dostojny i dobrze wygląda na półce :)

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie