Szampony do włosów

Familijny Szampon hipoalergiczny do włosów tłustych

malwosz
    7 sierpnia 2020 o 14:38
    Taki sobie
    Swego czasu byłam zafascynowana szamponami firmy polena, próbowałam nagietkowego, aloesowego oraz hipoalergicznego do włosów tłustych. Zachęciła mnie przede wszystkim cena, a także chciałam trochę odmulić moje włosy po użytkowaniu kolorowych specyfików. Jako że mam włosy grube i ze skłonnością do przetłuszczania, chciałam spróbować i tego szamponu kierując się pozytywnymi opiniami nt. Szamponów familijnych. No i cóż mogę powiedzieć? Szampon nie działa rewelacyjnie. Mam wrażenie, że nie domywa włosów, bo po użyciu zwyczajnie jest woń nie domytych włosów połączona z mydlanym zapachem. Zapach szamponu jest chemiczny lecz długo utrzymuje się na włosach. Ma tendencje do przesuszania. Pomimo tego, iż szampon jest przeznaczony do włosów tłustych, to nie zatrzymuje ani nawet nie spowalnia procesu przetłuszczania. Włosy po użyciu raczej wyglądają dobrze, ale już na drugi/trzeci dzień są nie świeże.
    Zalety:
    • zapach utrzymuje się dość długo
    • cena adekwatna do jakości
    Wady:
    • nie domywa włosów, nawet po 2 użyciach przy jednym myciu
    • przesusza włosy, tym samym może powodować łupież
    • słaba dostępność
    • chemiczna woń
    • nie jest wydajny
  • 11 września 2019 o 20:30
    Ok, ale be szału
    Szampon przyzwoicie myje włosy, ale ja będę szukać dalej idealnego szamponu. Nie jest zły, włosy są świeże po nim, wyglądają ok, ale jakoś nie jestem przekonana na 100 procent. Hipoalergiczności nie sprawdzam, ponieważ nie mam problemu z alergią.
  • 25 sierpnia 2017 o 11:28
    dobry,ale...
    -świetnie oczyszcza z silikonów -oczyszcza skórę głowy -zapach ładny, intensywny, medyczny? ale... -plącze długie włosy -nie ogranicza przetłuszczania -wg. mnie familijne są tańsze:) NIEWYDAJNY
    Zalety:
    • WW
    Wady:
    • WW
  • 25 września 2016 o 14:35
    Gdyby nie ten zapach, byłoby dobrze
    plusy: + dobrze się pieni + łatwo się spłukuje + delikatny + nie plącze minusy: - kiepsko oczyszcza - mydlany zapach - zapach utrzymuje się nawet po powtórnym umyciu innym szamponem inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: + dość niska cena - słaba dostępność - bardzo niewydajny