Kremy i maski do stóp

Nivelazione Krem w sprayu do stóp

FARMONA NIVELAZIONE Krem w sprayu do skóry suchej i szorstkiej stóp 100ml

• 7 listopada 2022 o 11:36
    Trochę delikatny a ja wole dużą zawartość mocznika w składzie
    Krem wygrałam w konkursie wraz z innymi produktami do stóp, także mogę stwierdzić, że otrzymałam go w prezencie. Tutaj kilka osób pisze, że to forma pianki, ale nie zgodzę się z tym. Jest to forma normalnego kremu, nie jest gęsty i nie jest za rzadki. Aplikator działa bez zarzutu i jest bardzo wygodny. Przyznam, że nigdy wcześniej nie miałam okazji używać produktu do stóp w takiej formie, ale opakowanie jest bardzo poręczne i nic się nie brudzi, więc jak najbardziej na plus. Jeśli chodzi o samo działanie, to ogólnie jestem przyzwyczajona do kremów z wysoką zawartością mocznika w składzie, minimum 20%, ale lubię testować różności. Krem faktycznie jest nawilżający, ale nie na długo, jest bardziej taki lekki, nie pozostawia po sobie żadnej ciężkiej tłustej warstwy i dobrze się wchłania. Taka forma powoduje, że mogłam użyć go po prysznicu przed wyjściem z domu i zwyczajnie założyć skarpetki. Brak uczucia lepkości czy czegoś mokrego, bo fajnie się wchłania. Zapach fajny, delikatnie kremowy, nie wyczuwalne nic drażniącego czy mocnego. Jeśli ktoś oczekuje czegoś mocniejszego i tłustego to tutaj raczej nie będzie to wystarczające i zadowalające. ZALETY: ciekawa forma kremu w sprayu dość delikatna formuła krem nie jest tłusty, nie brudzi, nie lepi się WADY: słaba wydajność opakowania tylko 100ml słaba zawartość mocznika nie nawilża na długo
  • 4 stycznia 2022 o 22:22
    Bubel, a miało być tak pięknie
    Gdy zobaczyłam tą piankę w sklepie bardzo zaintrygował mnie sam pomysł formuły. Zachęcona kupiłam piankę i zaczęłam test. Efekty mnie powaliły na kolana. Niestety niezbyt pozytywnie, bo za wiele dobrego o tym produkcie powiedzieć nie mogę. Czytając obietnice producenta odniosłam wrażenie, że opisywał on zupełnie inny produkt, bo nic co jest zawarte na etykiecie nie znalazło pokrycia w rzeczywistości.
    Wady:
    • beznadziejny aplikator, ciężko zaaplikować piankę nie brudząc wszystkiego dookoła
    • stopy się po niej nieprzyjemnie lepią
    • nie przynosi nawet chwilowego nawilżenia i nie likwiduje suchości (dodam, że nie mam bardzo suchych czy szorstkich stóp)
  • 21 lipca 2020 o 15:45
    fajny pomysł bez pokrycia
    Krem kupiony bo wpadł mi w ręce, pomyślałam o nim, że w końcu ktoś wpadł na krem w sprayu bez konieczności brudzenia sobie rąk. To jak zjeść ciasteczko i mieć ciasteczko. Niestety nie tym razem. Dobry pomysł bez pokrycia w rzeczywistości. Pianka ma konsystencje ciekło w efekcie czego nie wchłania się a pozostawia stopy właściwie mokre, wymagające wtarcia w nie kremu. Ma kilka bardzo nie ładnych i zupełnie niepotrzebnych substancji, które mogą powodować alergie lub inne niepożądane skutki (np. rakotwórcza triethanolamine), więc jeżeli ktoś ma wrażliwą skórę stanowczo odradzam.
    Zalety:
    • nowatorski pomysł aplikowania kremu do stóp, który stanowczo się nie sprawdził w rzeczywistości
    Wady:
    • SKŁAD!:
    • 1)rakotwórczy składnik triethanolamine
    • 2)silny alergen Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene
    • 3) oraz składnik parfum o niewiadomym składzie i pochodzeniu , który dla mnie jest całkowicie zbędny w kosmetyku do stóp
    • z całą chęcią ale niestety nie zauważyłam żadnego efektu tego ekspresowego nawilżenia
    • bardzo słaba wydajność, skończył się zanim zdążyłam się obejrzeć i niestety nie jesteśmy w stanie zobaczyć ile pozostało kosmetyku do końca w trakcie jego użytkowania
  • 23 lipca 2019 o 7:46
    Fajny gadżet do torebki
    Zakupiłam ten produkt tak naprawdę przez przypadek - przy okazji Rossmannowej promocji - brakowało mi czwartego produktu więc wrzuciłam go bez większej refleksji do koszyka. Cóż mogę powiedzieć - jest to produkt w formie wygodnej pianki w niewielkim, torebkowym rozmiarze. Pomysł niegłupi, ciekawe rozwiązanie dla zabieganych kobiet. Co mi w tym produkcie odpowiada? - lekka formuła pianki która całkowicie wsiąka w skórę i nie pozostawia na niej tłustej ani lepkiej warstwy - dzięki temu nawet jak nasmaruję stopy przed wyjściem z domu to i tak nie ślizgam się w obuwiu. Stopy nie są suche, ale nie są też tłuste - idealne rozwiązanie kiedy mamy mało czasu przed wyjściem, a chcemy aby stopy wyglądały estetycznie. Piankę wrzucam do torebki, jeżeli w ciągu dna sytuacja tego wymaga, to mogę jej użyć w dowolnej chwili. Natomiast - zdecydowanie nie jest to jeden uniwersalny produkt który zastąpi nam wszystkie inne nawilżacze i natłuszczacze do stóp bo nawilżenie które daje jest bardzo delikatne i niezbyt długotrwałe. Niestety jest to pewnie konsekwencja lekkiej i nietłustej konsystencji. Coś kosztem czegoś. Jeżeli nasze stopy wymagają naprawdę solidnego nawilżenia - ten produkt niestety nam się nie sprawdzi, bo pomimo obecności mocznika w składzie, nie daje takiego efektu jakiego można by oczekiwać.
  • 28 czerwca 2018 o 21:10
    Nie nawilża dostatecznie - konsystencja pianki panthenol - delikatny zapach
    Produkt nie nawilża dostatecznie. Najlżejszy krem marki własnej Rossmana nawilżał moją skórę skuteczniej. Produkt jest fajny do odświeżenia i dodatkowego nawilżenia np. w czasie upału, po długich zakupach, w podróży, itp. Ma bardzo delikatny świeży zapach i konsystencję pianki panthenol. Nie klei się. na pewno nie jest to produkt do suchej skóry, jak pisze producent.
    Zalety:
    • efekt odświeżenia skóry
    • szybkość aplikacji
    Wady:
    • brak dostatecznego nawilżenia
    • wydajność - tylko 30 aplikacji na dwie stopy