Kremy i maski do stóp

L'Occitane Creme Pieds 15% Karite [Foot Cream Dry Skin 15% Shea Butter] Krem do stóp z 15% masłem shea

• 19 lutego 2025 o 12:40
    Tak dobra pielęgnacja, że zbyt produkt zbyt szybko się kończy
    Jeśli szukasz kremu, który faktycznie nawilża, a nie tylko obiecuje cuda na opakowaniu, to ten od L'Occitane jest strzałem w dziesiątkę. 15% masła shea robi robotę – skóra stóp staje się miękka, wygładzona i dobrze odżywiona, a uczucie suchości znika w kilka chwil. Konsystencja jest bogata, ale wchłania się naprawdę dobrze, bez zostawiania tłustej warstwy, więc można go używać zarówno na noc, jak i w ciągu dnia. No i ten przyjemny, delikatny zapach – bardzo relaksujący! Jedyny minus? Krem szybko się kończy. Jest dość wydajny, ale jeśli używasz go regularnie, to tubka znika w ekspresowym tempie. Do tego cena nie jest najniższa, ale moim zdaniem warto – to taki mały rytuał pielęgnacyjny, który sprawia, że stopy są zadbane i dopieszczone.
    Zalety:
    • Świetnie nawilża i wygładza skórę
    • Bogata, ale dobrze wchłaniająca się formuła
    • Przyjemny zapach
    • Nie zostawia tłustej warstwy
    Wady:
    • Zbyt szybko się kończy
  • 26 lutego 2024 o 15:31
    Polecam
    Metalowa, mała tubka z czarną zakrętką. Krem ma bardzo gęstą konsystencję białego koloru i lawendowo-miętowy zapach, który jest niemal niewyczuwalny. W składzie znajdziemy olej lawendowy, glicerynę, panthenol i 15% masło shea. Szybko się wchłania zostawiając przyjemną, nietłustą warstwę ochronną na skórze. Fajnie nawilża i odżywia skórę. Cudownie zmiękcza stopy. Jak na takiego maluszka wydajność jest bardzo dobra. Polecam.
    Shazney
    7 kwietnia 2023 o 19:09
    Przyjemny krem nawilżający do stóp z odprężającym akcentem
    Bardzo dużo chodzę, przez co moje stopy są często przesuszone i zrogowaciałe. Z zaciekawieniem więc podeszłam do kremu L’Occitane ze względu na 15% zawartość masła shea. Krem znajduje się w metalowej tubce, wygodnej i poręcznej. Jest treściwy, ale lżejszy, zupełnie inny w konsystencji od swojego brata w białym opakowaniu. Jest po prostu lekko-kremowy, ten drugi bardziej gęsty i zbity. Wsmarowuje się błyskawicznie, pozostawiając bardzo delikatny film. Można od razu zakładać kapcie i biec przed siebie. Przyzwoicie nawilża, jednak niedostatecznie odżywia wymagającą skórę. Zatem jeśli ktoś szuka kremu do stóp, który wspomoże walkę z szorstkimi piętami, może się zawieźć. Krem posiada w składzie aromatoterapeutyczny olejek lawendowy. Zapach jest mocno wyczuwalny. Bardzo go lubię, oddziałuje silnie na zmysły, wprowadza w stan odprężenia i relaksu. Reasumując, dobry krem do stóp, ale przy większych problemach, jak na przykład, zrogowaciałe pięty, odciski, nadmierna suchość, nie pomoże.
  • 4 maja 2020 o 19:02
    miłe wspomnienia zmiękczonych stóp.
    To nieomal kultowy produkt od L`Occitane z serii Karite bazujący na zawartości 15% Masła Shea. Nie od dziś wiadomo, że to składnik obfitujący w składniki odżywcze i pielęgnujące, dający skórze wiele korzyści. Warto więc na niego zwrócić uwagę i sprawić, by był obecny w pielęgnacji. Zapoznałam się z tym produktem za sprawą opakowania o pojemności 30 mililitrów. Wystarczyło mi ono na dość długi okres użytkowania w okresie zimowym, ale ciężko mówić o tu o spektakularnej wydajności. Krem kończy się dość szybko przy systematycznym użytkowaniu. Generalnie jestem zadowolona z jego stosowania, choć nie ma mowy zachwycie. Miałam już inne kremy, mające porównywalny skład (a nawet lepszy, bo bez mikroplastiku), również bazujące na Maśle Shea, wykazujące podobny efekt pielęgnacyjny, a jednak tańsze. Ten z L`Occitane to jednak mój kaprys, choć osobą kapryśną z natury raczej nie jestem :) Krem świetnie zmiękcza skórę stóp i to pierwszy efekt, który przychodzi mi do głowy. Skóra jest zmiękczona i odczuwalnie wydaje się nawilżona oraz odżywiona, a efekt ten jest długotrwały. Pod tym względem produkt poprawia również stan skóry stóp- wydają się one dobrze pielęgnowane i zadbane. Efekt ten dotyczy stóp w dobrej kondycji, nie wiem, jak poradziłby sobie przy stopach problematycznych. Krem pięknie pachnie naturalną lawendą a do tego zawiera olejek lawendowy, dzięki czemu ma również pewne właściwości deodorujące i odświeżające. Ma zbitą konsystencję, jednak świetnie i bardzo szybko się rozprowadza. Szybko się wchłania, choć możliwe jest przeprowadzenie krótkiego masażu stóp. Nie lepi się i nie klei, nie pozostawia lepiącej warstwy, a jednak daje wrażenie komfortu posiadania kosmetyku na skórze stóp. Jego zapach nie jest intensywny- utrzymuje się na skórze jakiś czas, wspomaga uczucia odświeżenia. Opakowanie `retro`, które lubię. To srebrna minimalistyczna tubka z tworzywa nadającego się do recyklingu. Zamykana jest niewielkim plastikowym korkiem. Zdecydowanie sprawdzi się w podróżach. Skład ma kilka dobroczynnych składników, świetnie, że bazę tłuszczową stanowi Masło Karite. Oprócz tego jest tu wspomniany olejek lawendowy, olej kokosowy, olej słonecznikowy, gliceryna, pantenol. Niestety jest też konsystencjotórczy mikroplastik. To jest taki średniopółkowy skład, raczej nie budzi zachwytu. Wypróbowałam, raczej powrotu nie planuję, choć to kosmetyk, który mnie nie zawiódł. Nie wydaje mi się tylko, że jego jakość jest adekwatna do ceny, chociaż jestem absolutnie świadoma, że płacimy tu za markę
    Zalety:
    • przyzwoity efekt pielęgnacyjny
    • przyjemna aplikacja bez lepiącej warstwy
    • kilka składników naturalnego pochodzenia
    Wady:
    • nieadekwatna do jakości cena
    • mikroplastik w składzie
  • 31 stycznia 2020 o 22:36
    Bardzo fajny krem, sprawdzi się nawet przy wymagającej skórze.
    Krem do stóp z 15% masłem shea znalazłam w kalendarzu adwentowym 2019 - i żałuję, że tubka miała tylko 10 ml. Jednak ten produkt spodobał mi się na tyle, że zamówiłam pełnowymiarowy produkt - a to najlepiej świadczy o jakości tego kosmetyku. PLUSY: +Estetyczne i poręczne opakowanie, w prostej szacie graficznej. Tuba jest miękka i umożliwia zużycie kremu do samego końca. +Kremowa konsystencja, lekka, a przy tym odżywcza i intensywnie regenerująca, zostawia okluzyjny film na skórze. +Przyjemny zapach - lawendowy, wiem, bo mam krem do rąk z serii Lavande ;) +Dobry skład, taka zawartość masła shea jest wprost stworzona do suchej i wymagającej troskliwej pielęgnacji skóry. Oprócz tego mamy glicerynę, wyciąg z lawendy, olej słonecznikowy, wit.E, wyciąg z rozmarynu, ekstrakt z kwiatu arniki, bisabolol, panthenol...No długo by wymieniać, ale skład naprawdę mi się podoba! +Produkt jest przyjazny skórze wrażliwej, nie wywołuje alergii ani podrażnień. +Doskonale nawilża i odżywia skórę. +Zmiękcza pięty. +Pielęgnuje skórki wokół paznokci, są miękkie i zadbane. +Krem regeneruje skórę, moje stopy mają tendencję do wysychania, pierzchnięcia i innych cudów, a ten krem rach-ciach wszystko niweluje i naprawia ;) +Nie lepi się, choć jest mocno odżywczy. +Działa łagodząco, kojąco i relaksująco, dając lekkie uczucie chłodzenia. WADY: -Nie jest zbyt wydajny, moją miniaturę wykończyłam dość szybko. -Dość wysoka cena jak na krem do stóp - i choć rozumiem, że to L'Occitane, to jednak mógłby być nieco tańszy, po prostu ;) Podsumowując: to dobry, odżywczo-regenerujący krem o bardzo fajnym składzie, lekkiej konsystencji i co ważne, ekspresowym działaniu. Gdyby był nieco tańszy i nieco bardziej wydajny, to byłby moim ideałem, a tak, dostaje czwórkę, mocną co prawda, ale czwórkę ;). Jeśli komuś nie przeszkadzają przytoczone wady, niech śmiało kupuje, bo warto!