Pomadki i szminki

Clinique Pop, Matte Matte Lip Colour + Primer Matowa pomadka do ust z bazą wygładzającą

• 5 kwietnia 2020 o 14:55
    Interesująca :)
    Kupiłam ją zaskoczona jej trwałością - konsultantka w Douglasie zaproponowała mi, że umaluje mnie tą szminką w odcieniu 06 Rose Pop i żebym zwróciła uwagę właśnie na trwałość. Zaskoczona i zadowolona efektem na ustach zapragnęłam zdobyć właśnie ten odcień, jednak na początku bardzo trudno było mi go dostać, aż wreszcie nie zdobyłam go w sklepie stacjonarnym Clinique. Wcześniej jeszcze zdecydowałam się na odcień 05 Graffiti Pop. Oba odcienie są zresztą do siebie bardzo podobne. Szminka niesamowicie gładko się rozprowadza, nie jest tępa, to z pewnością zasługa bazy wygładzającej. Kolor jest bardzo mocno napigmentowany, już za jednym pociągnięciem szminki uzyskujemy piękny głęboki kolor. Wspomniana trwałość jest naprawdę zaskakująca, trzyma się na ustach dość długo, chociaż wiadomo - przy jedzeniu czy piciu może troszkę schodzić. Co mnie również zadowala? To, że szminka nie wysusza ust, a tym często ryzykujemy przy matowych pomadkach. Kosmetyk dostajemy w miłym dla oka opakowaniu zdradzającym odcień szminki. Cena dość wysoka, jednak polecam wypróbować tym kobietom, które cenią sobie przyjemność i komfort noszenia oraz przyzwoity efekt na ustach,
    a88k
    15 maja 2019 o 11:22
    Dobra, ale nie idealna
    Mam odcień 03 Ruby Pop. Jestem z tej szminki zadowolona, ale ciągle szukam ideału. Bardzo trudno znaleźć ideał, gdy w grę wchodzą wyraziste odcienie. Muszę jednak przyznać, że ta pomadka jest dobra i warta wypróbowania, chociaż paleta kolorystyczna jest dość uboga. Ja akurat potrzebowałam o prostu czerwonej pomadki i nie miałam problemu z wyborem. Na pewno ogromną zaletą jest to, że nie wysusza ust. Na pewno ma ciekawą formułę, nie spotkałam się jeszcze z czymś takim wśród matowych pomadek. Pozostawia bardzo cienką warstwę i jest dość miękka, ale nie za bardzo. Nie wylewa się poza kontur ust, nie wymaga konturówki. Nie zasycha i nie powoduje dyskomfortu. Bardzo pięknie prezentuje się na ustach, nie tylko za sprawą koloru, ale i formuły i jakości. Niestety, bardzo nierównomiernie schodzi podczas jedzenia, a spodziewałam się, że pod tym względem nie będzie problematyczna. Również dość mocno brudzi kubki, znacznie bardziej niż na przykład matowa Golden Rose.
  • 6 stycznia 2019 o 18:59
    Świetna pomadka
    Bardzo fajna i przyjemna pomadka. Mam ją w kolorze 05 graffiti pop. Lubię ją gdyż mimo tego że jest matowa nie wysusza moich ust, wręcz mam wrażenie że je nawilża. Ma bardzo dobrą pigmentację, kolor jest intensywny ale usta nie wyglądają sztucznie. Jest trwała, jest duży wybór kolorów w tej serii. Co prawda nie należy ona do najtańszych ale za tak dobrą jakość moim zdaniem warto. Ma bardzo ładne, solidne opakowanie.
    Zalety:
    • Pigmentacja
    • Duży wybór kolorów
    Wady:
    say6u
    1 października 2018 o 2:25
    Pięknie wyglada i odżywia usta
    Pomadka jest bardzo trwała i długo utrzymuje się na ustach, nawet po posiłku. Odżywia usta i ich nie wysusza. Lepiej się u mnie sprawdza niż szminki z Maca.
    Zalety:
    • kolor
    • odżywcze działanie
    Ola1419
    5 lipca 2018 o 10:09
    Lubię
    Początkowo zakupiłam mini wersje, by zobaczyć czym temat pachnie. Nie rozczarowałam się. Pomadka bardzo dobrze nawilża usta, nie kryje całkowicie, ale nadaje im kolor, który wygląda bardzo naturalnie, nie ma efektu maski. Piękna paleta kolorów, łatwo dostępna w internecie.