Szampony koloryzujące

Marion Szampon koloryzujący w saszetce (4-8 myć)

Bodyland.pl
Marion Szampon Koloryzujący Aloes & Keratyna 98 Burgund
Marion 96 mahoń 4-8 myć

Nasi użytkownicy zostawili 405 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 grudnia 2024 o 22:51
    Od kilku lat stosuje
    Szampon koloryzujący kupuje od momentu, kiedy moja mama mnie namówiła pierwszy raz. Siwe włosy są fajnie zakryte , nie wysusza włosów ale efekt utrzymuje się bardzo krótko po każdym myciu kolor jest wyblakniety a wannna cała w kolorze. Cena jest niska za to.
  • 6 grudnia 2024 o 13:38
    Kolor znacznie cieplejszy od ukazanego na opakowaniu - długo nie chciał się zmyć i dodatkowo koszmarnie barwił ręczniki
    Saszetka o pojemności 35ml z oznaczeniem koloru 4.76 Czekoladowy brąz prezentował się na opakowaniu jako chłodny jasny brąz i dlatego wyglądał dla mnie kusząco. Trwałość miała wynosić ok. 4-8 myć. Szampon nałożony na umyte i lekko osuszone włosy miał odcień głębokiego brązu z lekko fioletowym tonem i zapach przypominający inne koloryzujące szampony, jednak lekki i znikający do spłukaniu i nałożeniu odżywki. W trakcie 40 minut spędzonych z tym kosmetykiem na włosach zauważyłam, że odcień na kilku centymetrowym odroście zmienił się na bardzo chłodny brąz, więc zdążyłam się już ucieszyć, ale była to przedwczesna euforia. Podczas spłukiwania woda długo miała zabarwienie żółtawe z dodatkiem brązu, także podczas każdego kolejnego mycia, a było ich 14! wyglądało to podobnie i strasznie barwiło ręcznik na taki właśnie kolor. Na szczęście nie barwiło wanny. Blask pasm po wysuszeniu przypominał taflę, mimo kręconych włosów był dobrze widoczny, ale odcień nawet odrobinę nie przypominał tego na opakowaniu - ciepły średni brąz, który z każdym kolejnym myciem na długości wpadał w czerwone tony, a suchsze końcówki miały odcień jasnego brązu z pomarańczowym połyskiem. Siwych włosów kompletnie nie złapało, ale tego raczej nie oczekiwałam od szamponetki. Loki z każdym kolejnym myciem i suszeniem były coraz bardziej spuszone i częściej plątały się, wyglądały na bardzo zmęczone i przesuszone.
  • 3 września 2024 o 18:12
    Słabo
    Użyłam koloru 101 platynowy blond. Włosy mam długie do linii podbródka , siwiejące , rozjaśnione jeden raz w tym roku jakieś dwa miesiące temu , raczej cienkie. Nałożyłam 2/3 opakowania , szampon się słabo pienił , spływał po włosach brudząc wszystko dookoła . Ochronny ręczniczek w wielkie fioletowe plamy do wyrzucenia. Po 30 minutach spłukałam i próbowałam rozczesać , źle się rozczesywały mimo nałożenia niewielkiej ilości odżywki . lekko przesuszył włosy . Nie mam tylko zastrzeżeń co do koloru , ładnie schłodził kolor , wyszedł w miarę równo .
    Zalety:
    • ładny , równy kolor
    Wady:
    • źle się trzyma na włosach
    • słabo się pieni
    • przesusza włosy
  • 20 sierpnia 2024 o 20:59
    Idealna do szybkiego odświeżenia koloru
    ▪️Szamponetki marki Marion są mi znane od dobrych 20 lat. ▪️Już jako nastka miałam pierwsze eksperymenty z farbowaniem włosów, jednak, nie chcąc ich niszczyć zazwyczaj sięgałam po te szamponetki. I teraz po tylu latach znów do nich wróciłam. ▪️Po pewnym incydencie z farba z blondynki stałam się brunetka jednak wiadomo kolor z włosów rozjaśnianych bardzo szybko schodzi dlatego aby często ich nie farbować odświeżam swoje wypłowiałe włosy szamponetka. ▪️Latem postanowiłam zaszaleć i postawiłam na kolor intensywna czerwień. ☑️Opakowanie: ➖️Szampon koloryzujący zamknięty jest w foliowej szamponetce. ➖️Szamponetka posiada ładną szatę graficzną – wizerunek kobiety w czerwono ognistych włosach. ➖️Na etykiecie znajdują się również elementy w kolorze zielonym białym oraz różowym. ➖️Napisy na opakowaniu czytelne szczegółowe w języku polskim. ➖️Do saszetki przymocowany jest woreczek, w którym znajdują się jednorazowe rękawiczki. ☑️Pojemność: ➖️Saszetka o pojemności 40 ml. ☑️Zapach – konsystencja – Kolor ➖️Szampon o przyjemnym dla nosa zapachu. ➖️Szampon o gęstej konsystencji niespływającej z włosów. ➖️Szampon o bardzo intensywnym wręcz ciemnokrwistym kolorze. ☑️Użytkowanie: ➖️Szamponetkę nakładamy na włosy jak szampon i rozprowadzam go okrężnymi ruchami na całych włosach. ➖️Nie ma potrzeby nakładać go najpierw na odrostem, a potem na całość. ☑️ Ważne informacje : ➖️Szampon w swoim składzie nie zawiera amoniaku ani utleniaczy. ☑️Efekty: ➖️Ja jestem bardzo zadowolona z efektów, jakie otrzymuje po tej szamponetce. ➖️Moje włosy są pełne koloru i blasku, a kolor utrzymuje się średnio do 8 myć. ➖️Jeśli nawet podczas nakładania zabrudzę, nim skórę, to bardzo łatwo się go zmywa i nie ma po, nim śladu. ➖️Włosy po szamponie są miękkie i bardzo dobrze się rozczesują. ➖️Dodam również że jedna szamponetka idelanie starcza na moją długość włosów czyli do łopatek.
    Zalety:
    • Łatwość w nakładaniu
    • Kolor utrzymuje się do 8 myć
    • Pokrywa nawet siwe włosy
    • Kolor wychodzi równomiernie
    • Włosy po szamponetce są miękkie i pełne blasku
    • Nie zawiera amoniaku ani utleniaczy
    • Rękawiczki w zestawie
    Wady:
    • Brak wad szamponetka dobrej jakości ❤️
    Drogeria Natura
  • 26 lipca 2024 o 12:55
    Dobrze farbuje włosy
    Kupuję saszetki tego szamponu koloryzującego od wielu już lat z przerwami na testowanie innych produktów do farbowania ale zawsze do niej wracam bo lubię sposób w jaki odtwarza mój naturalny odcień włosów,a więc ciemny brąz,nadaje żywego koloru i połysku jak obiecuje nam producent i zawiera aloes oraz keratynę a więc wzbogaca również włosy o naturalne składniki które działają dla poprawy jakości włosów, farba nie zawiera amoniaku ani substancji uczulających i drażniących a jedna aplikacja wystarcza na wiele myć bo kolor nie blaknie i nie zmywa się tak łatwo jak można spodziewać się po szamponie koloryzującym,gama kolorów jest bardzo szeroka i doceniło ją wiele użytkowniczek do których ja się zaliczam bo to tani i dobry sposób na odświeżenie i pokrycie siwizny.Polecam.
    Zalety:
    • Dobra jakościowo farba do włosów zawierająca naturalne składniki,nie drażni i nie uczula
    Wady:
    • Nie wymienię