Rozświetlacze

Affect Transparentny puder perłowy rozświetlający

Affect

• 11 listopada 2020 o 19:46
    Ciemnieje
    Puder bardzo przyjemnie pachnie, jest bardzo gładki w dotyku i nie ma w sobie zauważalnych drobinek. Według opisu ma być transparentny, ale posiada w sobie kolor beżu. Niestety mocno przyciemnia podkład, więc nie nadaje się do jasnych karnacji, myślę że na lato do opalonej cery będzie ok. Jako puder świetnie wygładza cerę, oraz utrwala podkład. Daje cerze taki delikatny połysk, dzięki czemu twarz wygląda promiennie. Nie wysusza, nie podkreśla suchych skórek, nie wchodzi w zmarszczki. To dobry puder, szkoda tylko, że faktycznie nie jest transparentny.
  • 27 kwietnia 2020 o 19:57
    Rozczarowanie
    Niestety, puder ten kompletnie nie spełnił moich oczekiwań ze względu na jedną zasadniczą wadę - mocno przyciemnia podkład. Mam bardzo jasną karnację, dlatego sięgam raczej po pudry transparentne. Liczyłam na to, że produkt, który ma w samej swojej nazwie to słowo - "transparentny" nie pozostawi żadnego wyraźnego koloru, a jedynie obiecywany błysk. Już w opakowaniu puder ma jednak delikatny, beżowy odcień, a po zaaplikowaniu na skórę ta subtelna barwa zmienia się w ciemną, nieestetyczną plamę. Testowałam go z różnymi podkładami, aplikowałam zarówno pędzlami, jak i gąbeczkami. Niestety, efekt był za każdym razem taki sam - skóra stawała się co najmniej o ton ciemniejsza. Oczywiście, nie każda osoba ma taką samą karnację; myślę, że użytkowniczki z nieco ciemniejszą cerą mogłyby być z niego zadowolone. Skoro jednak producent w nazwie zawarł słowo "transparentny" to mam prawo oczekiwać, że kosmetyk w pewien sposób dopasuje się do mojej jasnej skóry i nie będzie się na niej odznaczać. Puder ma kilka zalet - ładny zapach, stosunkowo niską cenę, ale niestety są to dla mnie cechy niewystarczające. Nie mogę więc tego kosmetyku polecić.
    Zalety:
    • stosunek ceny do wydajności
    Wady:
    • przyciemnia podkład!!!
  • 29 października 2019 o 19:20
    Bardzo dobry puder
    Puder marki Affect u mnie sprawdził się świetnie! Nie lubię efektu mocnego matu na mojej twarzy dlatego też szybko polubiłam ten produkt. Subtelne rozświetlenie, które nam daje bardzo mi się podoba ;) Co do opakowania - mi ono odpowiada, przynajmniej puder się nie wysypuje wszędzie wokół. Nie zauważyłam żadnych minusów.
    Zalety:
    • rozświetlenie, trwałość, opakowanie
  • 15 października 2018 o 14:17
    Całkiem niezły
    Affect Skin Luminizer Pearl Powder - transparentny puder z perłowym wykończeniem. Dobry dla cery wrażliwej, nie podrażnia, nie zapycha. Pozostawia na skórze efekt delikatnego rozświetlenia. Puder posiada w swoim składzie, takie składniki, jak: mika i tlenek cynku oraz perłę. Plusem jest też to, że jest całkiem spory - 10 g, starcza na długi okres czasu.
    • trwałość
    peszy
    24 listopada 2017 o 11:42
    Dobry, ma kilka wad
    Bardzo lubię pudry sypkie rozświetlające, które dają efekt glow. Ciągle jestem w trakcie poszukiwania mojego ideału. Puder Affect pięknie się prezentował na dłoni, kiedy go testowałam w drogerii. Dlatego skusiłam się na niego. Niestety na twarzy daje dużo słabszy efekt. Nie rozświetla tak mocno jak się spodziewałam. Na początku jest jeszcze ok, ale po chwili efekt maleje. To nie tak że nic nie robi, bo efekt jest lekko satynowy, nie jest to mat, ale testując go na ręce był dużo bardziej perłowy. Próbowałam już aplikacji puszkiem, gąbeczką i pędzlem. Efekt za każdym razem jest podobny. Nadal uważam że jest to całkiem dobry puder, w tej cenie i wszystko byłoby ok, gdyby nie opakowanie. Z tego powodu, praktycznie go nie używam. Produkt posiada podwójne sitko, jedno w większymi otworami, przez które wysypuje się go dużo, następnie mniejsze z malutkimi, które ma dozować odpowiednią ilość produkt. Zamysł był dobry i pomysł też. Tylko ktoś chyba dobrze nie przetestował tego w tak zwanym życiu. W efekcie puder się praktycznie w ogóle nie wysypuje. Ostatecznie zdjęłam zewnętrzne sitko to z małym dziurkami i próbowałam używać tylko tego z dużymi. Niestety to też się nie nadaje ponieważ pudru jest wtedy za dużo i bałagan jest okropny dookoła. Wieczko nie jest zakręcane tylko nakładane, co też utrudnia wożenie go w kufrze czy walizce. Puder narazie czeka na nowe opakowanie, do którego będzie przesypany.
    Zalety:
    • nie matuje
    • daje delikatne satynowe wykończenie
    • drobno zmielony
    • nie wysusza skóry
    Wady:
    • fatalne opakowanie
    • podwójne sitko które nie wysypuje produkty
    • nakładane wieczko kiepsko zabezpiecza puder przed rozsypywaniem