Olejki do kąpieli i pod prysznic

Yves Rocher Nutrition, Huile Soin Sous la Douche, Peaux tres Seches Odżywczy olejek pod prysznic z wyciągiem z owsa

• 17 marca 2021 o 18:26
    ci, którym odpowiada ta metoda aplikacji, na pewno będą zadowoleni.
    To olejek pod prysznic. Ale nie taki, do jakich możemy być przyzwyczajeni. Ten się nie wytworzy szalonej piany. Tu skład bazuje na mieszance olejów, a jego celem nie jest stricte mycie, a (jak i nazwa wskazuje)- odżywienie. Pachnie ... hmmm ciekawie, olejkowo, Tak mogłaby w sumie pachnieć oliwka dla dzieci- delikatnie, subtelnie, niewyzywająco. To zasługa dodatku Parfumu, zastosowane olejki raczej nie pachną szczególnie. Konsystencja: olejkowa, oczywiście każdy chyba takową zna, płynna, średniogęsta. Barwa: lekko żółta. O tym, jak się go stosuje wspomniałam już na wstępie recencji. Piany z niego ni uświadczymy. Nie umyje też skóry (no przynajmniej nie tak, jak byśmy tego chcieli :). Zastosować go należy już po właściwym prysznicu, na mokrą skórę. Potem spłukać. Czy takie działanie ma sens? Myślę, że tak, choć na pewno znajdą się szeregi osób, które po prostu będą wolały aplikację oliwki już po kąpieli i odczekanie na jej wchłonięcie. Kiedy więc? *gdy mamy skórę wybitnie suchą, błagającą o odżywienie *gdy chcemy załatwić sprawę nawilżenia szybko, bez czasu na aplikację olejku i czekanie na jego wchłonięcie *kiedy stosujemy przesuszający (hmm z silnymi detergentami) żel pod prysznic Wtedy ma to sens. Gdy skóra mocnego odżywienia raczej nie potrzebuje, możemy czuć dyskomfort. Ja stosowałam, jak to się mówi od czasu do czasu, kiedy czułam, ze moja skóra jest przesuszona i potrzebuje dodatkowej pielęgnacji. Jaki efekt otrzymywałam ? Odczuwalnie odżywiona, nawilżona, dopielęgnowana, zadbana i miękka. Przyjemna w dotyku i pięknie pachnąca. Efekty skądinąd bardzo przyjemne. O składzie tez nieco już wspomniałam- mamy do czynienia z mieszanką odżywczych olei: olej słonecznikowy, jojoba, macadamia, sezamowy, z dodatkiem ekstraktu z owsa oraz triglicerydów i witaminy E. Jak na markę Yves Rocher jest bardzo ok. Myślę, ze mogę do niego okresowo powracać, szczególnie chyba jesienią i zimą. Bardzo przydał mi się w ostatnich miesiącach, kiedy brzuszek zaczął się niekontrolowanie powiększać w ciąży :) Używałam go tez jako dodatek do kąpieli mojego 1,5-rocznego bobasa i nawet tu skutecznie zmiękczał skórę i odżywiał.
  • 3 stycznia 2021 o 2:58
    Idealny
    Przy dwójce dzieci codzienne spa odpada. Czasem szybki prysznic to jedyne na co można sobie pozwolić, ale i tutaj jest sposób, żeby zaoszczędzić czas a jednocześnie zadbać o skórę. Ten olejek jest moim hitem ostatnich czasów Za zadanie ma odżywić, nawilżyć i wygładzić skórę i tak właśnie jest. Sprawa prosta, myjemy ciało żelem pod prysznic, spłukujemy, następnie smarujemy ciało olejkiem i spłukujemy. I cieszymy się jedwabistą skórą. Po kontakcie z mokrą skórą olejek zmienia się w mleczną barwę, pachnie obłędnie. Po użyciu olejku nie ma konieczności nakładania balsamu, naprawdę nie ma sensu. Skóra jest jedwabiście gładka. Produkt spełnia swoje zadanie w stu procentach. Wychodzimy spod prysznica, osuszamy ciało i wskakujemy w piżamę - olejek nie barwi ubrań.
    • łatwy w użyciu
    Wady:
  • 29 października 2020 o 16:47
    Bardzo dobry
    Mam suchą skórę, skłonną do podrażnień, dlatego wszelkie produkty do mycia, których używam są bardzo delikatne i nawilżające. Ciekawym odkryciem był dla mnie ten olejek z YR. Używałam go po umyciu na całe ciało i następnie spłukiwałam. Konsystencja jest dość oleista, ale sam produkt oceniam jako wydajny, ma bardzo lekki, delikatny i przyjemny zapach. Po kontakcie ze skórą oliwka ładnie i szybko się rozprowadza. Wystarczy tylko chwila. Po użyciu i spłukaniu skóra jest wyraźnie nawilżona, miękka i odżywiona. Po regularnym stosowaniu widać poprawę i bardzo dobry efekt. Po użyciu nieraz nie miałam potrzeby używać balsamu - co było dużą wygodą i oszczędnością czasu.
    Zalety:
    • efekt nawilżający i odżywczy
    agi1234
    10 maja 2020 o 20:18
    Powracam do niego
    Olejek nakładamy na umyte i mokre ciało, następnie spłukujemy i delikatnie suszymy skórę. Pozostaje ona gładka, mile natłuszczona, ale nie klejąca się. Zapach ma bardzo przyjemny- podobny do dziecięcej oliwki. Wydajność raczej przeciętna, jednak warto zwłaszcza polecam osobom, które nie mają czasu na dłuższy rytuał pielęgnacji. Nie lubię tylko tego otwierania w YR, zbyt toporne i ciężko się otwiera.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • szybkość stosowania- oszczędza czas
    Wady:
    • cena bez promocji
    • sposób otwierania
  • 1 kwietnia 2020 o 19:59
    Cudowny
    Nie wyobrażam sobie nie nabalsamować ciała po kąpieli. Jak wiadomo to zabiera dużo czasu, nakremowanie ciała następnie czekanie aż produkt się wchłonie, by móc się wreszcie ubrać. Jakiś czas temu odkryłam tę wspaniałą rzecz, jest to olejek do ciała pod prysznic. Nie służy on do mycia, wpierw należy oczyścić skórę ciała zwykłym żelem a dopiero potem nałożyć oleje na ciało a po chwili spłukać go wodą. Skóra staje się niesamowicie miękka i zregenerowana, nie potrzeba już później stosować zwykłych balsamów.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • regeneracja
    • nie trzeba nakładać zwykłego balsamu po kąpieli