Odżywki do rzęs

Miss Sporty odżywka do rzęs i brwi bezbarwna Coty
Miss Sporty Just Clear Transparentny Tusz do Rzęs i Brwi 8ml

• 28 stycznia 2025 o 16:27
    Tusz do wielu zadań
    Jest to maskara do której bardzo często powracam z sentymentem, ponieważ był to mój pierwszy tusz i zarazem żel do brwi jako nastolatka. Dla mnie ma on same plusy - niska cena, utrwalenie brwi, delikatny efekt na rzęsach no-make up. Jedyny minus jaki mogę zauważyć to fakt, że łatwo zabrudzić szczoteczkę i jednocześnie całą zawartość żelu w środku. Zawsze po skończonym opakowaniu dezynfekuje i oczyszczam szczoteczkę, którą zostawiam sobie jako pomocnik w kosmetyczce do rozdzielania rzęs lub poprawy brwi.
  • 19 listopada 2024 o 1:26
    Wielofunkcyjny
    Tusz ma wiele zastosowań, a to co warto podkreślić to fakt że jest transparentny. Sprawdzi się w makijażu no make up, I wszędzie tam gdzie chcemy uzyskać naturalny efekt. Tusz ma lekką formułę jest bardzo wydajny, jednak po czasie niezbyt higieniczny gdyż z czasem zanieczyszczenia trafiają do środka opakowania a to sprawia że produkt zmienia kolor i nie wygląda to zbyt estetycznie. Ja osobiście używam go zawsze przed tuszowaniem jako utrwalenie rzęs, a potem wywijam rzęsy zalotką po jego nałożeniu. Robiłam tak wiele lat i nadal się to u mnie sprawdza.
    Zalety:
    • odpowiedni dla no make up look
    • utrwala rzęsy
    • odżywia
    • lekka formuła
    • wydajny
    Wady:
    • niezbyt higieniczny
    Liza_E
    13 lipca 2024 o 8:17
    Cudowny!
    Kupiłam go za 18 zł w Rossmannie i było warto! Tusz owszem, nie ma specjalnie pięknego zapachu, ale odżywia rzęsy (zawiera keratynę), pięknie unosi i przyciemnia rzęsy. Ten tusz jednak raczej nadaje się do makijażu typu make up-no make up, daje naturalny look długich, zdrowych i zadbanych i ciemnych rzęs. Ogólnie bardzo polecam, ale nie jest to dla fanek mocnego makijażu.
    Zalety:
    • Efekt po nałożeniu - zwiększenie objętości rzęs
    • Odżywianie rzęs - są one dłuższe i gęstsze
    Wady:
    • zapach - spirytusowo-kosmetyczny
    masia84
    29 kwietnia 2024 o 22:31
    Galaretka
    W mojej opinii GALARETKA - inaczej tego nazwać nie mogę. Ostatnio miałam problem z oczami i (po długiej przerwie od tuszy i kiedy wszystko już było ok) sięgnęłam na "rozruch" po coś mniej chemicznego , oto tą galatetkę. Oczywiście nie miałam świadomości, że produkt ma aż taką dziwaczną strukturę - nie było testerów, ale jakoś zawierzyłam. Na szczęście moja naiwność kosztowała 10 zł z groszem. Po wyciągnięciu szczoteczki, od razu poczułam taki dziwny, ostry zapach. Mogę go tylko porównać z octem zmiksowanym z żelem do włosów. No trudno - nie zależy mi w końcu na tym by rzęsy mi pachniały i rozpoczęłam aplikację. Machałam szczoteczką jakieś...w każdym razie długo. Nic. Nul. Zero. Coś tam jakby mokre jak po wyjściu spod prysznica i tyle. Uniesienia, podkręcania, czegokolwiek - brak. Druga runda - ujarzmienie brwi, efekt ten sam. Produkt zupełnie do niczego. Jedyna pozytywna ocena za to, że nie uczulił.
    Zalety:
    • Nie uczula
    Wady:
    • Wszystko inne
  • 19 kwietnia 2024 o 18:41
    Zależnie od zastosowania
    Tego produktu można używać na wiele sposobów: jako żel do brwi, jako podkreślenie naturalnych rzęs, lub jako utrwalenie tuszu. Według mnie najlepiej sprawdza się w tej ostatniej roli, dobrze rozdziela rzęsy, lekko unosi i sprawia, że tusz jest dłużej trwały. W przypadku brwi, lekko je unosi ale szybko opadają i finalnie efektów prawie nie widać.
    Zalety:
    • wiele zastosowań
    • świetne utrwalenie tuszu do rzęs
    • przyjemna konsystencja
    Wady:
    • słaba trwałość (szczególnie na brwiach)

Zobacz także inne Odżywki do rzęs