Jedwab do włosów

Silcare Quin Jedwab do włosów + witaminy

• 3 sierpnia 2023 o 11:01
    Ładnie pachnie i... tyle
    Produkt kupiłam stacjonarnie w drogerii, był na promocji przy kasie. Używam go długo, próbuję go wykończyć... moim zdaniem zamiast wygładzać, puszy włosy.
    Zalety:
    • Ładnie pachnie
    • Bardzo niska cena (ok 10zł)
    Wady:
    • Nic nie robi
    • Nie wygładza
    • Nie poprawia kondycji włosów
  • 1 kwietnia 2023 o 10:58
    3 x Nie
    Jestem zaskoczona pozytywnymi opiniami na temat tego kosmetyku. Uwielbiam jedwabie do włosów. Wersja w spreju dodatkowo mnie zachęciła. Niestety kosmetyk nie robi absolutnie nic. Nie odżywia, nie wygładza, nie nawilża, nie ułatwia rozczesywania. Utrudnia stylizację. Posiada mdły, duszący zapach. Z trudnością go wykończyłam.... Niejednokrotnie miałam ochotę poćwiczyć nim rzuty do kosza, ale wtedy myślałam, ze dam jeszcze jedną szansę. Może większa ilość? Nie? Może na mokre włosy? Nie? To może wspomagajaco, po masce? Też nie...
    _inga
    15 października 2022 o 15:00
    Jedwab do włosów , Quin, Silcare
    Jedwab do włosów kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie to przeźroczysta plastikowa butelka o pojemności 200 ml, zapłaciłam 10 zł. Jedwab ma przyjemny zapach, dobrze odżywia włosy, ułatwia rozczesywanie, nie obciąża cienkich włosów, jest wydajny. Mam cienki włosy z tendencją do przesuszania na końcach, często one są matowe jedwab przywraca im połysk i zdrowy wygląd. Jedwab stosuję na umyte lekko wilgotne włosy z pominięciem nasady, atomizer zapewnia sprawną łatwą aplikację, włosy po wysuszeniu są miękkie i błyszczące , ładnie się układają, są podatne na modelowanie. Podsumowując niedrogi dobry kosmetyk, sprawdza się przy pielęgnacji cienkich włosów. Serdecznie polecam !
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • nawilża, wygładza
    • odżywia
    • nadaje połysk
    • ułatwia rozczesywanie
    • nie obciąża cienkich włosów
    • atomizer
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 21 lipca 2022 o 13:21
    Fajny
    Jedwab kupiłam po namowie koleżanki, która używa non stop i ma śliczne błyszczące włosy. Pachnie on bardzo ładnie i nie obciąża włosów. Ponadto bardzo dobrze się go aplikuje na włosy. Nadaje się również do spryskiwania przed prostowaniem, włosy faktycznie są bardziej błyszczące. Bardzo dobry produkt !
    Zalety:
    • Fajnie wygładza i nadaje włosom blasku
    kora777
    23 czerwca 2022 o 23:10
    Dobre rozczesywanie
    Gdy mam włosy w trochę lepszej kondycji (tzn zmieniają się z wysoko do srednioporowych) to używam go zima. Zmniejsza elektryzowanie, skręcanie i puszenie, a jednocześnie nie ma tony silikonów. Sprawdzil się, gdy potrzebowałam je kilka razy w miesiącu doproteinowac. Albo jako mokra baza pod oleje czy maski. Niektore pozycje w kładzie dyskusyjne, co prawda nie maja kontaktu ze skóra tylko z "martwym" włosem, mimo wszystko gwiazdka w dół. Ogólnie nieszkodliwy preparat, który można dostać za grosze! polecam osobom z bezproblemowymi włosami, które szukają czegoś bez silikonów.

Zobacz także inne Jedwab do włosów