Jedwab do włosów

L'biotica Biovax Silk Jedwab w płynie

Biovax Silk Jedwab do włosów w płynie 15 ml

Nasi użytkownicy zostawili 159 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Miroku
    21 września 2022 o 21:15
    Przeciętny
    Po tym jak z półek zniknął mój ulubiony produkt do końcówek(jedwab Green Pharmacy) musiałam poszukać czegoś na zastępstwo. Kupiłam więc kilka popularnych kosmetyków tego typu w tym jedwab Biovaxu-serum z witaminami A+E tej marki bardzo lubię, więc założyłam, że recenzowany jedwab też mi się sprawdzi. No i....niby tak, ale jednak mnie nie przekonał. Mam włosy zdrowe i mało wymagające, ale że zapuszczam to dodatkowo zarzucam na końcówki kroplę jakiegoś serum z silikonami, aby je ochronić oraz dodatkowo wygładzić oraz zmiękczyć. Jedwab nienajgorzej zabezpiecza włosy, bo nie zauważyłam, aby podczas jego stosowania zaczęły się kruszyć oraz rozdwajać na końcach. Jednak jeśli chodzi o sam wygląd oraz kondycję końcówek na co dzień to już mam mieszane uczucia. Ten jedwab niby pomaga je rozczesać oraz wygładzić, ale po wysuszeniu(stosuję na wilgotne włosy po myciu, rozczesuję i suszę naturalnie lub suszarką) nie układają się idealnie. Wywijają się trochę, nie są dobrze dociążone, brakuje mi tutaj tego efektu typowego po takich silikonowych serach-czyli super gładkości, blasku oraz miękkości. Na szczęście to serum nie obciąża oraz nie skleja włosów, nawet gdy zdarzało mi się nałożyć go troszkę więcej niż chciałam ;) Nie przyspiesza klapnięcia oraz nie powoduje strączkowania co doceniam jak właścicielka włosów przetłuszczających się. Z cech technicznych-pachnie typowo fryzjersko(ani ładnie, ani brzydko, dla mnie był to zapach obojętny), nie kleją się po nim dłonie, a opakowanie z pompką sprawnie oraz wygodnie mi służyło.
    Drogeria Natura
  • 1 sierpnia 2022 o 14:21
    Może być
    Opakowanie to mała, biała butelka pompką. Niestety nie widać ile kosmetyku nam jeszcze zostało. Konsystencja jest silikonowa, tłusta. Nie posiada zapachu i jest bezbarwny. Zazwyczaj stosuję tego typu produkty na końcówki włosów. Jedwab łatwo się nakłada chociaż nie należy do zbyt wydajnych - trochę go trzeba nałożyć. Włosy po użyciu są przyjemnie miękkie i gładkie w dotyku. Dodatkowo wyglądają na zdrowsze. Niby jestem zadowolona, ale znam lepsze kosmetyki tego rodzaju. Może być.
  • 25 maja 2022 o 9:41
    moj ideał
    Kupiłam kiedyś z ciekawości i jestem bardzo zadowolona. Produkt na piękny zapach i jest bardzo wydajny. Wystarczą 2 pompki na całe włosy. Ja stosuję zawsze po myciu włosów, głównie na końcówki, ale też bardzo małą ilość na całą długość. Produkt nadaje włosom blasku i sprawia, że wyglądają na zdrowsze, co dla mnie jest bardzo istotne. Moje włosy są cienkie i mają tendencję do rozdwajania, łamania się a końcówki szybko robią się szorstkie i matowe. Dlatego też ten produkt to moje must have. Zawsze, gdy go zastosuje znajomi pytają, czy zrobiłam coś z włosami/byłam u fryzjera? Także mocno polecam :)
    Zalety:
    • szeroka dostępność
    • piękny zapach
    • świetne zabezpieczenie końcówek
    • nadaje włosom blasku, wygładza
    • jest wydajny
    • starcza na długo
    • dobry stosunek ceny do jakości
    _inga
    31 stycznia 2021 o 20:57
    Jedwab w płynie, Biovax, L'biotica
    Jedwab w płynie, Biovax, L'biotica kupiłam w Drogerii Natura. Nakładam na wilgotne umyte włosy 1-2 razy w tygodniu wcieram kilka kropel w końcówki lub rozprowadzam na włosach z pominięciem nasady, czasem też używam na końcówki suchych włosów. Włosy są z wygładzone, nawilżone, błyszczące . Jedwab ma ładny zapach i jest bardzo wydajny. Opakowanie z pompką pozwala łatwo dozować odpowiednią ilość kosmetyku. jedwab nie obciąża moich cienkich włosów no chyba że nałożę za dużo :)
    Zalety:
    • ładny zapach
    • wygładza, nawilża
    • nadaje połysk
    • ułatwia rozczesywanie
    • nie obciąża włosów
    Wady:
    • moim zdaniem brak
    Drogeria Natura
  • 16 stycznia 2021 o 18:15
    rozczesanie bez problemu
    Kupiłam w związku z problemem rozczesywania włosów po myciu. Nie zawiodłam się. Odrobinka wmasowana w mokre końcówki powoduje, że grzebień sunie jak po maśle. Natomiast nie zauważyłam efektu poprawy kondycji włosów. Po myciu (i zawsze używam odżywki) jeśli nie zastosuję jedwabiu moje włosy rozczesują się tak samo opornie jak zwykle. Być może trzeba używać dłużej. Używam ok. miesiąca, myję włosy co drugi dzień. Moje włosy są farbowane, rozjaśniane, cienkie. Nie zauważyłam, by powodował jakieś problemy (tzn. obciążenie, przetłuszczanie), ale stosuje tylko na końcówki.
    Zalety:
    • włosy idealnie się rozczesują
    • nie obciąża
    • nie przetłuszcza
    Wady:
    • nie ma efektu regeneracji włosów