Jedwab do włosów

Green Pharmacy Serum na łamliwe końcówki jedwab w płynie

Nasi użytkownicy zostawili 38 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 25 stycznia 2024 o 21:13
    Świetne na końcówki za niską cenę
    Bardzo dobre serum za grosze. Poprawia kondycję końcówek, jest bardzo wydajne, wystarczy odrobina aby wsmarowac je we włosy bez obciążenia. Po użyciu efekt jest widoczny. Przyjemna konsystencja. Działa na suche końcówki i włosy i nie przetłuszcza. Opakowanie przyjemne dla oka,proste. Bardzo ładnie,świeżo,kwiatowo pachnie. Serdecznie polecam,godny uwagi za niską cenę. Ogólnie produkty całej marki są bardzo dobre i przyjemne.
    Miroku
    20 lutego 2023 o 22:13
    Kurła, kiedyś to było...
    Znamy się ponad dziesięć lat i większość tego czasu mijała nam razem miło. Serum ładnie pachniało, nie robiło strączków z moich skłonnych do obciążania przetłuszczających się włosów, a w zamian dostawałam mięciutkie oraz ochronione końcówki.I to w czasach gdy moja pielęgnacja włosów ograniczała się do szamponu oraz sporadycznego używania masek. Codziennie myłam głowę ziołowym rypaczem, nakładam na końcówki to serum, suszyłam suszarką i wsio, miałam wtedy świetne włosy. Serio. Wciąż pamiętam jak będąc w liceum koleżanka siedząca w ławce za mną zaczęła podczas lekcji macać moje włosy-nie mogła przestać się nimi zachwycać :D Oczywiście zaczęła wypytywać czego używam i następnego dnia połowa moich koleżanek biegła do drogerii po ten produkt. Późnej były różne eksperymenty z innymi serami do końcówek, które kończyły się różnie, a najczęściej powrotem do Green Pharmacy. I było dobrze do tak zwanego czasu-na moje oko zaczęło się to rok temu gdy to serum zniknęło z półek, a nawet z internetu i nie mogłam go nigdzie kupić. Dlatego gdy zobaczyłam je kilka miesięcy później na najniższej półce w Naturze to od razu kupiłam na zapas dwa opakowania. I zaczęły się problemy. Nie wiem czy podczas tej nieobecności produktu na rynku producent czegoś nie namieszał w składzie, nie wiem. Ale wiem, że to już nie jest to samo co kiedyś. Zacznę od opisu moich włosów-zdrowe, przetłuszczające się, niezbyt grube, dosyć gęste. Zapuszczam je, więc ważna jest dla mnie ochrona końcówek, aby zachować je w jak najlepszej kondycji-wiadomo, że zniszczone końcówki będą psuć cały efekt, zaś same zniszczenia pójdą coraz wyżej jeśli nie zetnie się ich w porę. Serum Green Phamracy nakładam na wilgotne końcówki umytych włosów, rozczesuję oraz suszę suszarką, czyli używam jak każde inne tego typu serum. Problem numer jeden-ten produkt zaczął obciążać moje włosy. Nawet po wysuszeniu wyglądają jak posmarowane olejem tudzież niewysuszone/mokre, zaś w ciągu dnia zaczynają się bardzo strączkować oraz zbijać w brzydkie kluchy. Nieważne czy nakładam krople, czy dwie starając się nakładać go jedynie na końcówki, już niewielka ilość obciąża. Czyżbym miała za zdrowe włosy? No i tutaj pojawia się problem numer dwa-serum nie chroni dostatecznie przed zniszczeniami włosów i to przy włosach zdrowych. Niby zmiękcza oraz wygładza, ale przy jego używaniu końcówki szybciej tracą formę oraz nawilżenie.Za słabo dociąża, końcówki nie układają się po nim tak ładnie jakbym chciała. Kilka miesięcy temu zaczęłam suszyć włosy suszarką(gdyż naturalnie schły za długo co źle się odbijało na kondycji mojej skóry głowy) i Green Pharmacy moim zdaniem chroni gorzej przed ciepłem(a nie gorącym nawiewem, suszę z głową) niż inne sera, które teraz testuję. Z plusów, które pozostały niezmienne-,,jedwab" ma ładny i delikatny zapach(chociaż kiedyś był jeszcze milszy dla nosa, słodszy i mniej ziołowy niż teraz), nie lepią się po nim dłonie, buteleczka z pompką jest praktyczna, chociaż czasami nieco przecieka. Kosmetyk ma naprawdę zacny skład, dlatego będę próbowała jakoś go zużyć przed myciem. Bo stosowany po szamponie przynosi mi obecnie więcej problemu niż pożytku. Czyżby lepsze wrogiem dobrego?
    Drogeria Natura
  • 22 października 2022 o 16:38
    Świetne wydajne serum
    Serum jest naprawdę rewelacyjne, dobrze zabezpiecza końcówki, nie tłuszcząc ich bez względu na to jaką ilość nałożyłam , co jest najważniejsze przy tego typu produktach. Buteleczka jest bardzo wydajna, używałam jej z ponad rok czasu, w dodatku wygodna, nie pluła produktem ani nie dozowała go za dużo.
    Zalety:
    • dobrze zabezpiecza końce
    • nie tłuści włosów nawet przy nałożeniu dużej ilości
    • wydajny
  • 17 marca 2022 o 19:49
    zdecydowanie ulubiony
    Mój Ci on ???? mój ulubieniec ???? jestem zakochana w tym serum . Nie raz uratował moje spalone końcówki , jest genalny , serdecznie polecam włosy po nim pięknie pachną , są takie dopieszczone. gładkie , lśniące , bez obciążania.
    Zalety:
    • efekt
    • działa na suche końce i włosy
    Drogeria Natura
  • 18 września 2021 o 11:44
    Bez jedwabiu ale przyjemny
    Stosuje sera zabezpieczające końcówki włosów jako ostatni ich element pielęgnacji i zauważyłam, że dzięki temu są bardziej odporne na uszkodzenia mechaniczne. Tym produktem się zainteresowałam gdyż opisywany jest jako doby i tani, a to lubimy najbardziej ;) Nazwa może być myląca bo składzie nie znajdziemy jedwabiu. Mamy lekkie silikony (które akurat moje włosy lubią) i olejki oliwa z oliwek, olej kameliowy, ryżowy oraz cedrowy. Formuła jest olejkowa, zapach bardzo delikatny, kwiatowy, prawie nie wyczuwalny. Opakowanie to zwykła plastikowa buteleczka z pompka, która niestety lubi się zacinać (zależy od tego na jaki egzemplarz trafimy). Serum stosowałam na włosy mniej więcej od połowy ich długości, zawsze po umyciu, na jeszcze mokre. 2 pompki w zupełności wystarczą więc jest wydajne. Zauważyłam, że włosy są po nim bardziej zdyscyplinowane, błyszczące, wygładzone, dociążone ale nie obciążone - w tym temacie ważny jest umiar. Plusem jest również bardzo niska cena. Jak dla mnie bardzo udany produkt i zgadzam się z powszechnie panującą opinią - dobry i tani ;) Używam od dawna, zużyłam już kilka opakować i nadal chętnie do niego wracam.
    Zalety:
    • Działanie
    • Cen
    Wady:
    • Nazwa jest myląca
    • Pompka lubi się zacinać