Idealne zabezpieczenie końcówek włosów za niewielkie pieniądze.
Moim marzeniem od kilku lat jest zapuścić długie, zdrowe i lśniące włosy, jednak dopiero od jakiegoś roku mocniej zainteresowałam się ich świadomą pielęgnacją. Mimo, iż moja wiedza w tym temacie jeszcze nie jest w pełni idealna i dalej pozostaje parę rzeczy, które są dla mnie tajemnicą, to już mniej więcej wiem, co i jak robić, aby ten efekt elegancko uzyskać. Jednym z tego typu zabiegów jest zabezpieczanie końcówek włosów za pomocą przeznaczonych do tego specyfików, w taki sposób, aby się nie łamały, nie kruszyły, a wyglądały pięknie i nie wymagały tak częstego podcinania. Z tego właśnie powodu zdecydowałam się na zakup przeznaczonego do tego serum. Tym razem padło na propozycję od marki Green Pharmacy, który raczej nie jest moim pierwszym wyborem kosmetycznym, ale raz na jakiś czas absolutnie nie zaszkodzi czegoś od nich przetestować.
Ich serum jest kosmetykiem z zawartością silikonów, ca na dłuższą metę, właśnie w takiej formie jest dla naszej fryzury dobre, gdyż otacza nasze kłaki warstwą ochronną, który odpowiada za brak uszkodzeń i zniszczeń wynikających z czynników zewnętrznych. Dodatkowo produkt został wzbogacony o jedwab, który idealnie nadaje się do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych, jednocześnie ich nie obciążając. Dalej umieszczono olejek różowy i kameliowy, który chroni przed rozdwajaniem się końcówek czy mocno nawilżający ekstrakt z aloesu.
Kosmetyk zamknięty został w małej buteleczce wykonanej z przeźroczystego plastiku. Widnieje na nim etykietka w odcieniu jasnego beżu, na której znajdziemy podstawowe informacje o tym serum. Aplikatorem jest tutaj pompka, która dozuje ilość produktu odpowiednią na zabezpieczenie całym końcówek. Sam produkt jest naprawdę gęsty i treściwy. Raczej nie posiada żadnego zapachu.
Propozycji od marki Green Pharmacy używałam prawie po każdym myciu włosów, gdyż stosowałam ją zamiennie z serum z olejku awokado od marki Nacomi. Tak jak wspomniałam wcześniej, już jedna pompka starczyła na pokrycie kosmetykiem odpowiedniej długości włosów, w związku z czym jest to naprawdę wydajne serum, mnie starczyło na ponad rok stosowania. Mimo treściwej konsystencji kosmetyk absolutnie nie obciąża naszej fryzury, pozostawia ją świeżą i lekką, a końcówki nie są sklejone czy tłuste. Prezentują się naprawdę dobrze, a jednocześnie są odpowiednio zabezpieczone przed działaniem czynników zewnętrznych. Dłużej pozostają zdrowe, a co za tym idzie należy je rzadziej podcinać, więc łatwiej można zapuścić wymarzoną długość czuprynki. Dla mnie to serum jest wręcz idealne, a przy okazji kosztuje naprawdę niewiele, bo w cenie regularnej można je dostać za mniej niż 10 zł.
Dla mnie propozycja od Green Pharmacy okazała się naprawdę udana i chętnie do niej wrócę. Jest to w moim mniemaniu idealnie działające serum, które robi, co ma robić i zapewnia nam zabezpieczenie końcówek włosów na najwyższym poziomie. Serdecznie polecam.
Zalety:
- Konsystencja