Jedwab do włosów

Rolland Laboratories UNA, Silker Shines and Strengthens Jedwab w płynie

Nasi użytkownicy zostawili 27 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Sohniye
    7 marca 2018 o 12:13
    lepiej sobie odpuścić
    Jedwab poleciła mi wiele lat temu fryzjerka. Mam suche końcówki z ogromną tendencją do plątania się. Początkowe wrażenia średnie, trzeba używać szalenie oszczędnie, w przeciwnym wypadku włosy wyglądają na tłuste. Do tego wcale nie ułatwia rozczesywania, a z kolei po kilku godzinach końcówki wydają się wręcz bardziej suche. Niemniej jednak starałam się używać go regularnie, mając nadzieję, że przynajmniej wytworzy mi na włosach powłokę ochronną i nie będą się tak niszczyć ocierając o ubrania, torebkę itp. Jakiś czas temu inna fryzjerka stwierdziła, że ten jedwab to najgorsze, co można włosom zafundować. Zwróciła mi uwagę na alkohol w składzie. Dodatkowo poczytałam trochę na temat przeproteinowania włosów - akurat przy stosowaniu jedwabiu jest o to dużo łatwiej, bo ma mniejsze cząsteczki, niż na przykład kolagen. Niewykluczone, że to właśnie przez regularne stosowanie jedwabiu moje końcówki były coraz bardziej suche i łamliwe, zwłaszcza, że odkąd go odstawiłam jest dużo lepiej. Raczej proponowałabym unikać (chyba, że czyjeś włosy akurat lubią duże ilości protein), względnie stosować naprawdę sporadycznie.
    Zalety:
    Wady:
    • daje efekt przetłuszczonych włosów
    • prowadzi do szybkiego przeproteinowania
    • przesusza końcówki
    • za dużo alkoholu w składzie
    U konsultantki
  • 27 grudnia 2016 o 14:04
    dobrze wspominam
    + opakowanie + cena + duża pojemność + pięknie pachnie + nabłyszcza, i to jak! + wydajny + chroni nasze włosy + włosy stają się wygładzone, mięciutkie i sypkie Pozytywnie wspominam przygodę z tym produktem, chętnie kiedyś do niego wrócę:)
  • 5 lutego 2014 o 21:33
    Podstawa mojej pięlegnacji włosów!
    Zakup tego kosmetyku zaproponowała mi parę lat temu moja fryzjerka. Do tamtej pory używałam jedwabiu w płynie jakiejś innej firmy (teraz już nawet nie pamiętam jakiej), ponieważ męczę moje włosy rozjaśnianiem i ciągłym prostowaniem, więc skusiłam się na ten oto produkt. I już wiem, że nigdy nie zamienię na żaden inny! Nie będę się nawet rozpisywać o jego plusach, bo zalety i właściwości jedwabiu do włosów zna każda z nas. I mogę zapewnić, że ten kosmetyk spełnia je wszystkie co do jednego, co do najmniejszego szczegółu. Oczywiście, może obciążać włosy i być odrobinę za tłusty, ale to przecież jedwab- każdy z nich taki jest i będzie. W przypadku tego produktu nakładam na moje włosy 3 jego krople, by w mig ze zniszczonych, wyglądających jak włosie starej miotły kudłów stały się lśniącą milionem refleksów, gładziutką i cudowną czuprynę. Jest mega wydajny, jedna buteleczka starcza mi na około pół roku ;) Podsumowując: moje totalne KWC, które tym oto KWC pozostanie już na zawsze! Używam tego produktu od: około 3 lat Ilość zużytych opakowań: nawet nie liczę! ;)
  • 13 marca 2012 o 11:09
    Nie zamienie go juz nigdy!!!
    Jest to najlepszy jedwab do włosów jaki używałam!!! Uwielbiam jego zapach i konsystencje. Bardzo dobrze nawilża włosy, rewelacyjnie nadaje się do codziennej pielegnacji zniszczonych końcówek. Wypróbowałam chyba wszystkie możliwe rodzaje oraz firmy silkerów i muszę powiedziec, ze każda zamiana wiązała się z rozczarowaniem. Polecam każdemu, warto spróbować i przekonać się samemu, choć uważam że wiele osób bedzie mile zaskoczonych :) Używam tego produktu od: od zawsze :) Ilość zużytych opakowań: 10 dużych
  • 25 grudnia 2011 o 19:20
    bardzo dobry kosmetyk
    Któraś z Wizażanek poniżej zjechała ten nabłyszczacz pisząc, że Biosilk to dopiero super jakość, co widać po cenie (mały Biosilk kosztuje AŻ 8zł, a duży Rolland TYLKO 50zł). Troszkę w takim razie ta jakość musiała podupaść, bo Biosilka można kupić na All za 2zł, a w drogeriach coraz częściej widuję tabliczkę "Promocja 2,99zł". Każdy ma jednak prawo do swojego zdania :) mnie ten nabłyszczacz bardzo odpowiada. + pięknie pachnie + podkreśla efekt prostowania + sprawia, że włosy wyglądają zdrowo + świetnie nabłyszcza (niestety niektóre kosmetyki tego typu tylko przetłuszczają) + włosy są po nim sypkie, sprężyste + mega wydajny - łatwo przesadzić i obciążyć włosy - może ulewać się z buteleczki (UWAGA w podróży) - tłusta mgiełka może osadzać się na podłodze i meblach Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: jedno