Podkłady

Clinique Superbalanced, Silk Makeup SPF 15 Jedwabisty podkład do twarzy

• 6 stycznia 2020 o 13:28
    Świetny podkład do którego napewno wrócę
    Lekka konsystencja, która świetnie kryje, a zarazem nawilża i wygładza skórę. Krycie jak najbardziej można budować. Bardzo szybko rozprowadza się go po twarzy gąbeczką, nie pozostawia plam, pięknie wtapia się w skórę i wygląda bardzo naturalnie. Podkreślam, że nie jest to typowo matowy produkt. Jeżeli chodzi o jego trwałość - potrafi utrzymywać się na twarzy od 8 do 10 h. Dla mnie to duży plus jak na tego typu produkty. Mnie nie uczulił ani nie podrażnił. Mam jeszcze sporo różnych podkładów, ale ten bardzo pozytywnie mnie zaskoczył - napewno do niego kiedyś wrócę. Jedyną wadą tego produktu jest opakowanie. Jak dla mnie pompka jest bardzo ważnym gadżetem jeżeli chodzi o podkłady - tutaj takiej nie znajdziemy - niestety trzeba ją dokupić, a sam podkład nie należy niestety do najtańszych. Oczywiście resztki podkładu ze szklanych opakowań osadzone na dnie wydobywam za pomocą patyczka do uszu, bądź sztywniejszym pędzelkiem do korektora.
    1M9L85
    20 października 2019 o 1:43
    Poprawny
    Podkład dostałam od koleżanki. Dla niej był za jasny a dla mnie idealny. Jak zobaczyłam ze to marka clinique trochę się wystraszyłam bo na produkty tej marki mam uczulenie i bałam się że niestety będę miała problemy. Jednak okazało się ze produkt mnie nie uczula. Ładnie się rozprowadzał i miał lekką Formułę. Miłe byłam nim zaskoczona. Jednak dla mnie jego główną wadą było jego opakowanie. Zwłaszcza jak się produkt kończył.
  • 17 lipca 2019 o 15:31
    Subiektywnie wygląd produktu ładny, buteleczka niewielka, nie zawiera pompki w zestawie. Jest lekki, delikatny, ale niestety nietrwały. Po 8 godzinach pomimo użycia pudru matującego moje czoło świeci się przeraźliwie, prawie jakbym je wysmarowała oliwką. Jest to dla mnie duży minus, bo nie mam czasu w pracy poprawiać makijażu.
    Zalety:
    • lekki
    • delikatny
    • dobrze wtapia się w skórę
    Wady:
    • nietrwały
    • brak pompki
    Banshex
    25 marca 2019 o 9:21
    Dobry, ale nie hit
    Lubię ten podkład. Daje efekt gładkiej skóry, ma dość dobre krycie, takie w zupełności mi wystarczające, nie chciałabym mocniejszego. Nie zapycha, wyglada raczej naturalnie, łatwo się zmywa, ale... Jest średnio trwały - moja sucho-mieszana skóra zaczyna się świecić po kilku godzinach, nie jest źle, ale jednak nie każdy podkład tak się zachowuje u mnie Problem z kolorem - pani w Douglasie dobrała mi kolor 02 silk shell. Niestety posłuchałam... jest dla mnie (NC15 mac) i za ciemny, i za różowy. Wtapia się w skórę, wiec tego nie widziałam na początku, ale tez z czasem trochę ciemnieje.
    Zalety:
    • Naturalny wygląd
    • Nawilżenie
    • Krycie
    Wady:
    • Kolor
    • Trwałość na poziomie kilku godzin
  • 19 lutego 2019 o 23:25
    Porażka
    Swego czasu było dosyć głośno o podkładzie Clinique Superbalanced Silk Makeup, youtuberki prześcigały się w pochlebnych opiniach i oczywiście ja, szukając idealnego podkładu dla siebie skusiłam się na jego zakup. Niestety, tylko na zachwytach youtuberek się skończyło. Mam dosyć jasną cerę i najjaśniejszy odcień okazał się za ciemny i zbyt pomarańczowy. Po aplikacji tworzyły się plamy, makijaż twarzy wyglądał nieświeżo, po dłuższym noszeniu podkład schodził nieładnie z cery. Miałam wrażenie, że po kilku godzinach jeszcze bardziej ściemniał. Do tego buteleczka jest bez pompki, podkład jest płynny, więc bardzo łatwo jest "wylać" za dużo produktu. Krycie ma średnie. Mam cerę mieszaną i wydaje mi się, że ten podkład bardziej sprawdzi się przy cerach suchych
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • odcień i barwa podkładu
    • nietrwałość
    • cera wygląda nieświeżo
    • tworzy plamy
    • brak pompki