Płyny do demakijażu

Vianek Odżywczy tonik i płyn micelarny 2w1
Vianek Odżywczy Płyn Micelarny i Tonik 2w1

• 10 grudnia 2022 o 12:15
    W porządku
    Nie szczypie w oczy, bynajmniej mnie, Nie zostawia tłustej warstwy, Nie ściąga skóry, Ładny zapach, Nie podrażnia, ani nie uczula, Dobrze zmywa makijaż.
  • 20 czerwca 2022 o 11:01
    Ciekawy płyn do demakijażu ale nie jako tonik
    Bardzo dobrze zmywa makijaż, nie podrażniając oczu. Jednak po użyciu czuję działanie płynu i myślę, że trzeba twarz jednak zneutralizować samym tonikiem. Nie podrażnia wrażliwej skóry.
    Zalety:
    • dobrze zmywa makijaż
    • nie szczypie w oczy
    • nie podrażnia skóry
    Wady:
    • po użyciu czuć lekkie ściąganie jakby płyn micelarny cały czas działał, nie czuję efektu tonika
  • 8 czerwca 2022 o 21:11
    Dobry produkt od Vianek
    Z produktami tej marki mam różną relację. Niestety, większość kosmetyków nie odpowiada mi że względu na zapachy. Kupiłam ten produkt z gazeta i zapłaciłam za niego 10 zł. Płyn micelarny nie posiada mocnego zapachu. Jako jeden z nielicznych zapachów tej marki nie przeszkadza mi podczas użytkowania. Buteleczka jest dość mała, 250 ml przez co produkt nie starczył mi na długo. Dobrze zmywał makijaż, nie podrażniał oczu. Bardzo lubię produkty 2w1 ponieważ nie zawsze mam czas i ochotę na długą wieczorną pielęgnację. Po jego użyciu miałam wrażenie czystej i odświeżonej skóry. Podsumowując : średniak jakich dużo. Jeśli znajdę go na promocji to z pewnością kupię ponownie.
    Medea05
    1 maja 2022 o 11:09
    Ani tonik, ani płyn do demakijażu
    Coraz częściej sięgam po naturalne kosmetyki, przy czym staram sie wybierać polskie marki wspierajac polskich przedsiębiorców. Firmę Vianek już znalam,ale z żelu do mycia twarzy, ktory bardzo polubiłam. Wiązałam nadzieje z kolejnym kosmetykiem, tu niestety się rozczarowałam. W skrócie: Najwieksza zaleta produktu jest naturalny skład i piękny zapach. Faktycznie, ma sie wrażenie, jakby sie bylo blizej natury. Natomiast co do zastosowania - u mnie się nie sprawdził. ALE może sie sprawdzic przy mniej wymagajacych cerach i delikatniejszych makijażach. MAKIJAZ do zmycia skladal sie zazwyczaj z : -kremu BB (ale dosc mocno kryjacego) - korektora na przebarwienia i pryszcze (na policzkach,nie uzywam korektora pod oczy) -pudru utrwalającego powyższy makjiaz -tuszu do rzes (tu były w sumie 2 tusze - zwykly i wodoodporny) - i to jest dosc wazne bo te tusze roznie sie zmywały) - czasami (2-3 razy w tyg) cieni do powiek lub eyelinera (takze wodoodpornego) - czasami (2-3 razy w tyg) trwala szminka z sephory ) #MOJA SKORA 1. Przez wiele lat baaardzo tradzikowa, leczona dermatologicznie, poznała mnóstwo kosmetyków przeciwtrądzikowych - i aptecznych i drogeryjnych. Obecnie raz w tygodniu stosuje retinol o małym stężeniu. 2. Cera mieszana - przetluszcza sie w strefie T, przesuszona na pozostałej częsci twarzy (zwlaszcza teraz,po zimie) 3. Moja poranna i wieczorna pielegnacja prawie zawsze ma conajmniej 3 kroki: mycie twarzy żelem => tonik => krem do twarzy. Tak wiec tonik byl zazwyczaj stosowany po umyciu twarzy zelem lub pianka. #OPAKOWANIE Przyjemna szata graficzna, wygodna plastikowa buteleczka zamykana na zatrzask. Minusem jest to, że nie widać, ile dokladnie kosmettyku zostało, ale nie jest to jakiś decydujacy minus. #ZAPACH Przepiękny. Mi się bardzo spodobał, naturlany, kwiatowy - oczywiście dominujacy jest nagietek, choć rokitnik chyba tez sie przewija #DZIALANIE #Jako płyn do demakijażu: Plusy: + nie podrażnia oczu + nie uczulił mnie, nie podrażnił suchej skóry + dobrze sobie radzi z delikatnym makijazem twarzy (krem bb) Minusy: - nie zmywa makijażu wodoodpornego - przy zmywaniu zwykłego tuszu do rzes trzeba dłuzej przytrzymac na rzesach aby mial czas na rozpuszczenie - nie jest w stanie zmyć szminki, ktora stosuje #Jako TONIK Plusy: + delikatny + nie wysusza skóry + nie pozostawia uczucia ściągniecia Minusy: - mam wrazenie, ze niedokladnie pozbyw sie sebum z twarzy - przy cerze tradzikowej wymagam baardzo dokładnego oczyszczenia -pozostaiwa na twarzy dziwna warstwe, ktora u mnie nie wspolgra z serum Podsumowujac U mnie sprawdza sie jako plyn do demakijazu deliaktnego makijazu kiedy mam tylko krem bb oraz do lekkiego oczyszczenia skóry. Aby nie pozwolić na rozwoj tradziku jednoczesnie stosuje bardziej oczyszczajacy tonik, gdyż ten nie jest dla mnie wystarczajacy. Produkt na pewno sprawdziłby sie u mojej mamy (50+), gdyż ona wymaga tylko delikatnego odswiezenia cery. Stad nie do konca wiem, jak go ocenic. Nie jest zły, nie jest dobry. Skład na plus, zapach na plus, cena rowniez - nie jest bardzo wygorowana. Ale przy wymagajacej skorze - no nie srawdzi sie
  • 14 marca 2022 o 11:27
    tonik nie odżywia
    Super myje twarz ale nic nie odżywia. Uczucie po umyciu jest naprawdę przyjemne, twarz jest miękka i nie ściągnięta. Ale na pewno nie można powiedzieć że jest odżywiona