Kremy uniwersalne

Astellas Lipobase Krem nawilżający

• 2 grudnia 2019 o 16:57
    Najlepszy na suche usta
    W moim przypadku sprawdził się wręcz perfekcyjnie na przesuszone usta spowodowane kuracją przeciwtrądzikową. Pomadki nic nie pomagały. Dopiero lipobase mnie wybawł. Sprawdza się także świetnie na mroźne dni.
    Zalety:
    • Skuteczność, konsystencja, wydajność, brak zapachu.
    Wady:
    ewaz30
    29 maja 2018 o 20:39
    bardzo delikatny i naturalny
    Nie ma w tym kremie nic co mogłoby uczyłam. Kupiłam ten krem dla synka gdy okazalo się że typowe emolienty mu nie służą. Ten krem jest na rynku od ponad 20 lat. To świadczy o tym że dobry produkt zawsze się obroni i znajdzie nabywcow.
    Zalety:
    • Działanie
    Wady:
  • 20 stycznia 2018 o 9:14
    Pierwsza pomoc
    Poleciła mi go moja kosmetyczka, moja skóra jest bardzo sucha i odstające suche skórki to była norma. Nie było mowy o peelingach, nawet enzymatycznych bo od razu moja skóra się wysuszala i wyglądała tragicznie. W dodatku nie mogę znaleźć idealnego podkładu , który nie podkreślał by suchych skórek. Od kilku tygodni co kilika dni nakładam na noc gruba warstwe lipobasy i efekty przeszły moje oczekiwania. Skóra jest nawilżona, mieciutka i wreszcie nie mam tych oszpecajachych suchych skórek.
    • nie zapycha
    • idealnie nawilża
    Shotsi
    5 lutego 2017 o 0:07
    Na ratunek.
    Mam cerę ultra suchą. Ostatnio po użyciu peelingu i maseczki dostałam mega czerwonych plam na buzi, byłam przerażona, każdy...dosłownie każdy krem po nałożeniu mnie palił, rano skóra wyglądała gorzej i piekła...sięgnęłam więc zamiast po kosmetyki do makijażu to do apteczki po Lipobase...natychmiastowa ulga...poszłam do pracy wysmarowana jak pieczeń na Wielkanoc, bez makijażu, uzbrojona w ten kremik i pomogło, wieczorem zaczerwienienia odpuściły. Nie byłam fanką tego specyfiku...to taka lepsza wazelina i tyle, leżała sobie w szafce przeznaczona na straty, bo jej tłuszczenie wszystkiego mnie drażniło a tu takie zaskoczenie...w sytuacjach podbramkowych wybawienie. ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Nie jest to krem pielęgnacyjny, ale ochronny...działa jak plaser dlatego jak plaster nie nadaje się do codziennej pielęgnacji ale służy temu by się podleczyć. ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Wbrew opiniom, że jest dusicielem skóry, to nie prawda, od kiedy oddychamy skórą?? To nie ma związku :-) Ten krem chroni przed wysuszeniem...izoluje naszą skórę przed np. klimatyzacją...nie ma działania nawilżającego jest jedynie środkiem chroniącym przed większymi spustoszeniami, dzięki czemu skóra ma chwilę oddechu i może powoli się regenerować. ------------------------------------------------------------------------------------------------------ + cena + krótki skład + działanie + baardzo subtelny zapach ------------------------------------------------------------------------------------------------------ - no tłuści jak nie wiem ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Moje apteczne must have.
    pysiam
    4 listopada 2016 o 11:50
    pomocny
    Gdybym była alergikiem, pewnie bardziej doceniłabym działanie tego kremu. Krem nie nawilża skóry, jedynie natłuszcza. Mimo to, uważam, że może być przydatny dla każdego. Używałam na przesuszone pięty i dłonie, a także na suche łokcie i kolana. Zimą smarowałam nim buzie dzieci, stanowił dobrą barierę dla mrozu i wilgoci. Dzieci nie wyglądają źle z błyszczącą się skórą, ja tak, więc nie stosowałam na twarz u siebie. Nie wykluczam, że kupie ponownie.