Wody perfumowane męskie

Serge Lutens Fleurs De Citronnier EDP

• 29 kwietnia 2010 o 13:52
    ładny, ale męski
    Bardzo ładna cytrynka: naturalna, świeża, nie mdła, przestrzenna. Jednak przebija się przez nią bardzo typowa kolońska męska nuta, jeśli kobieca to jak podstawa zapachu classique gaultiera, drapieżna i słodka. Zapach ogólnie jest słodki i świeży z goryczką w tle jednak do pewnego stopnia duszny. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 19 września 2008 o 22:37
    kolonski
    Pachnie, jak wypisz wymaluj woda kolonska czyli nie zbyt ciekawie. Czuje tez duzo soczystej cytrynki, ale jest ona dosyc nie przyjemna. Na samym koncu zapach juz łagodnieje i jest juz lepiej, ale nadal wyczuwam wode kolonska, a to jest nie do przyjecia. Moze facet by tak chcial pachniec, ale ja na pewno nie. Buteleczka ładna. Trwałosc dobra. Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań:probka
  • 12 kwietnia 2008 o 11:07
    Jednak nie ...
    Ta "bezcielesna zmysłowość" z opisu producenta bardzo mnie zaintrygowała ;) Choćby z tego względu żeby przekonać się cóż autor miał na myśli... Są takie zapachu w przypadku których podczas noszenia ich na skórze i przyswajania ich woni człowiekowi stają przed oczami całe obrazy. Takie coś spotkało mnie w tym przypadku ;) Zaraz po przebudzeniu piękna kobieta wstaje ze zjawiskowego łoża z baldachimem przeciągając się zmysłowo. Długie włosy skręca w byle jakie upięcie i udaje się do łazienki żeby ocucić się trochę zimną wodą. Jej naturalny zapach skóry jest bardzo ładny - przywołujacy na myśl połączenie słodkiego zapachu skóry dziecka oraz niemowlęcego pudru. Po zaaplikowaniu na tak pachnącą skórę lodowatej wody oraz kropelki cytrusowej wody kolońskiej męża otrzymujemy Lutensowski zapach Fleur de Citronnier. Ta najpiękniejsza faza trwa chwilę. Potem naturalnie piękny zapach skóry znika i ustępuje miejsca połączeniu klasycznego mydełka oraz trzymającej się dzielnie kropelki cytrynowej wody kolońskiej kochanego mężczyzny. Jest naturalnie i nieinwazyjnie, ale w porównaniu z początkową zjawiskowo piękną fazą jest to bardzo nijakie. W innych Lutensowskich kompozycjach gdzie dominowały intensywne kwiaty też działo się cos podobnego - zarówno w A La Nuit oraz do pewnego stopnia we Fleurs dOranger - piękny początek, ale dalej już jednak mniej ciekawie... Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: ...
  • 17 lutego 2008 o 20:18
    bardzo kobiecy...
    Otwarcie-podobne jak w Fleurs dOranger- neroli w wersji "żar lejący się z nieba"(czyli niezbyt przyswajalnej),potem zapach przeistacza się w piękną tuberozę podszytą miodem i czymś (rzeczywiście)aksamitnie cytrynowym.Mimo otwarcia zapach krańcowo różny od FdO-łagodniejszy,subtelniejszy,tuberoza bardziej w klimacie Les Chasse aux Papillons-choć brakuje jej troche tej magii letniego dnia która aż bucha z "Pogoni za motylem".Fleurs de Citronnier jest "tylko i aż" ładnym kwiatowym zapachem,takim dla "prawdziwych"kobiet,więc raczej na mojej półce nie zagości:D. Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań:testy
  • 15 kwietnia 2007 o 16:32
    Delikatny
    Tak jak juz moje poprzedniczki wspominaly zapach zaczyna sie miekko, cytrynowo i aksamitnie. Pozniej do glosu dochadza pieknie kwiatki drzewka cytrynowego, takie delikatne i kruche. zapach konczy sie slodko, z wyraznym akcentem miodu. Chyba jestem szczesciara, bo zapach ten na mnie rozwija sie bez kolonskiej fazy. Czy go kupie- nie wiem. Jak dla mnie jest bardzo delikatny, chociaz moge wyobrazic sobie siebie w lekkiej zwiewnej sukience pachnaca Fleurs De Citronnier... Wiec jesli bede miala jakas wyjatkowa okazje... przypuszczam, ze nie bede mogla sie oprzec. Używam tego produktu od:tygodnia Ilość zużytych opakowań:probki

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie