Wody perfumowane męskie

Serge Lutens Chergui woda perfumowana 50 ml
notino.pl
Serge Lutens Chergui woda perfumowana 50 ml
Serge Lutens Chergui

Nasi użytkownicy zostawili 36 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 listopada 2022 o 22:40
    Wietrzne Maroko
    Uwielbiam otoczkę tj. opowieść o marokańskim wietrze niosącym piasek. Zapach ciepły, otulający, dużo wanilii, czasem- po kilku dniach używania robi się nieco męczący. Ale wracam do niego co jakiś czas i wówczas uwielbiam.
  • 24 lipca 2020 o 20:33
    Miód, kadzidło i mydło.
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Pachnidło ciekawe, acz gęste, za gęste. Nuty się zlewają w jeden lepki strumień, którym płynie ponton z liści tytoniu obładowany paczkami białego mydła - tak sobie pomyślałam podczas pierwszego podejścia do tych perfum. Za drugim razem nadal ta lekka mydlana nuta nie dawała mi w pełni rozkoszować się mieszanką kadzidła, przypraw i liści tytoniu. Za trzecim dalej to samo. Próbowałam zrozumieć te perfumy, jednak najwyraźniej nie są w moim guście. Zazdroszczę tym, kto czuje w nich ciepły powiew marokańskiego wiatru.
    Zalety:
    • trwałe
    • dyfuzyjne
    Wady:
    • mydlana nuta psuje całą zabawę
  • 25 listopada 2016 o 17:57
    Milutkie
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Czytając inne recenzje az sie zastanawiam czy wąchamy ten sam perfum... Dla mnie jest to zapach bardzo ładny, przyjemny, słodkawy, pudrowy, otulający, ale nie przytłaczający. ..generalnie zapach jak najbardziej noszalny, raczej na chłodne dni. Jak na razie nr 3 z poznanych lutensów....mmm, po prostu milutki, chętnie zużyłam cały flakonik.
    Mijanou
    16 czerwca 2014 o 7:30
    Żeńska odmiana Beduina? Radża czy rani?
    Niestety, w przypadku tych perfum sprawdziła się moja maksyma, ze jeśli coś jest dla każdego, to tak naprawdę nie jest dla nikogo. Unikam więc kupowania perfum i ubrań unisex. Jestem zagorzałą feministką, ale uważam, że facet ma wyglądać i pachnieć jak facet a kobieta ma pozostać wizualnie i olfaktorycznie kobietą. Co do samych perfum: Owszem, lubię wyraziste, nawet nieco cięzkie, wyrafinowane zapachy z nutami ambry, kazidła i kwiatów. Pasują do mroczniejszej strony mojej duszy. Można powiedzieć, że Cherigui spełnia to wymaganie. Niestety, na pierwszy plan wyraźnie wysuwają się tutaj nuty typowo męskie: skóra i tytoń. I to mi przeszkadza. Chciałam poczuć się jak branka w haremie. Nie jak strażnik haremu-eunuch. A czułam się, jakbym użyła luksusowej wody po goleniu. Z czasem, na szczęście, nuty męskie (głowy) przebrzmiały a nuty serca sa już bardziej feminine. Ale to nuty glowy decydują jednak o tym, czy zapach pokochamy od pierwszego kontaktu. U mnie niestety miłości ani zachwytu te perfumy nie wywolały. Po drugie: wydaje się, że taka kompozycja cięzkich nut powinna być trwała. Nie jest. Nie wiem, czy to wina perfum, czy mojego Ph skóry ale po trzech godzinach wszystko przebrzmiało i musiałam dołożyć zapachu. I znow te męskie nuty na wstępie- błędne koło. Na szczęście nigdy nie kupuję kosmetyków w ciemno, tym bardziej, że mam snobistyczne ciągoty do wyższych półek. Także i w tym przypadku (nawet po przeczytaniu pochlebnych recenzji) poprosiłam o próbkę, ok 3 ml. Tę zawartość zużyłam w ciągu dwóch dni, więc nie wróżę, by te perfumy były wydajne. Flakonik też mnie nie zachwyca, choć oczywiście wiem, że nie szata zdobi czlowieka. W końcu flakony Chanel są równie minimalistyczne, mają jednak ten nieuchwytny, niewytłumaczalny urok kobiecości. A Ten flakon po prostu wyglada tandetnie i jest raczej odpowiedni dla wody po goleniu dla panów. Używam tego produktu od: dwóch dni Ilość zużytych opakowań: próbka ok 3 ml
  • 9 kwietnia 2014 o 11:01
    Chwile ulotne
    Chergui to piękny zapach. Jest to najbardziej orientalny Lutens z tych, które poznałem(a trochę ich było). Na mojej skórze całość "kręci się" wokół miodu, tytoniu i wanilii, czuję także lekkie muśnięcie skóry(której chyba nie ma w składzie) oraz równie delikatne kadzidło(przez kilka minut). Całość pachnie dla mnie odrobinę podobnie do Tobacco Vanille Toma Forda, przy czym TV brzmi wg mnie jednak zdecydowanie bardziej "europejsko". Trwałość niestety bardzo mnie zawiodła, bo Chergui przetrwał na mnie zaledwie 4 h, przy średniej projekcji. W tym przypadku - to, co dobre, za szybko się skończyło :( Używam tego produktu od: Trzy miesiące Ilość zużytych opakowań: Testy

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie