Oliwki do skórek i paznokci

Niuqi Oliwka do skórek (różne rodzaje)

Nasi użytkownicy zostawili 20 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 września 2024 o 0:11
    Działa
    Kupiłam tą oliwkę do paznokci przypadkiem i została ze mną na dłużej, gdy tylko pojawi się w Biedronce kupuje. Nie potrafię usuwać skórek ani patyczkiem ani niczym innym gdż zawsze stają się poszarpane, a gdy używam tej oliwki skórki są na jakiś czas ukryte, nawilżone i wypielęgnowane. Tylko oliwka o zapachu waniliowym czyni takie cuda, oliwka o zapachu oliwki tzw wesja zwykła mniej.
    Zalety:
    • Ukrywa i nawilża skorki
    Wady:
    • Nie jest to produkt sprzedawany na stałe w Biedronce, albo nie w każdej.
  • 15 lipca 2024 o 19:32
    Nie jest to must-have, ale za "piątaka' aż szkoda nie spróbować
    Kto się nigdy nie zmagał z brzydkimi skórkami paznokci niech pierwszy leci po oliwkę. Choć moim zdaniem nie daje ona nawilżenia to w połączeniu z kremem do rąk i paznokci może potęgować efekty. Opakowanie Oliwka zamknięta jest w eleganckiej, szklanej buteleczce przypominającej lakier do paznokci, co ułatwia aplikację dzięki pędzelkowi. Opakowanie jest przezroczyste, co pozwala na kontrolowanie ilości produktu. Design jest estetyczny i funkcjonalny, a w zależności od wersji mamy też akcent kolorystyczny. Wydajność Produkt jest bardzo wydajny. Niewielka ilość oliwki wystarcza na pokrycie wszystkich skórek, co sprawia, że jedno opakowanie starcza na długi czas, nawet przy regularnym stosowaniu. Dostępność i Cena Oliwkę można kupić w sieci sklepów Biedronka, co czyni ją łatwo dostępną. Cena wynosząca około 5 zł jest bardzo przystępna! Zapach Oliwka dostępna jest w różnych wersjach zapachowych. Ja posiadam w moich zasobach waniliową, truskawkową i karmelową. Wszystkie pachną oblędnie i o dziwo zapach utrzymuje się długo. Pomimo mocnego aromatu, produkt nie powoduje reakcji alergicznych, co jest dużym plusem. Konsystencja Produkt ma typową dla oliwki konsystencję – jest tłusty i łatwo rozprowadza się po skórze. Należy jednak uważać, aby nie pobrudzić innych powierzchni, ponieważ może zostawić tłuste plamy. Natomiast nie wydaje mi się aby wchłaniał się tak błyskawicznie. Owszem nie jest to długie, ale jednak należy kilka min poczekać Efekty Mam dość suche skórki i zauważyłam, że sama oliwka nie wystarcza do ich pełnego nawilżenia. Jednak stosowanie jej po wchłonięciu się kremu do rąk przynosi znacznie lepsze efekty. Skórki wyglądają wtedy zdrowiej, są bardziej nawilżone i nabłyszczone. Bezpośrednio po nałożeniu oliwki skórki prezentują się ładniej, ale efekt nawilżenia nie utrzymuje się długo bez dodatkowej pielęgnacji.
    Zalety:
    • Wydajność – produkt starcza na długo
    • Cena – bardzo przystępna
    • Dostępna w Biedronce
    • Opakowanie – funkcjonalne i estetyczne
    • Brak reakcji alergicznych – pomimo mocnego zapachu
    • Różne wersje zapachowe do wyboru
    Wady:
    • solo nie daje tak dobrych efektów
    • uwaga, żeby nie pobrudzić się i otoczenia
    Miroku
    14 kwietnia 2024 o 14:43
    Przyjemne, fajne i tyle
    Nie są to oliwki, które naprawią zniszczone paznokcie, zmiękczą i odżywią najbardziej suche oraz twarde skórki. Są to oliwki przyjemnie pachnące, które dobrze jest nałożyć na wykończenie manicure, aby dostarczyć skórkom nawilżenia oraz ochrony po zastosowaniu wysuszających produktów oraz procedur przy wykonywaniu stylizacji-wiecie, odsuwanie i wycinanie skórek plus wkładanie paznokci pod lampę, wysuszające cleanery, acetony i preparaty pomocnicze. Te z Niuqi lubię bo są tanie, łatwo dostępne i często producent rzuca ciekawe zapachowo limitki, które pachną naprawdę ładnie oraz przyjemnie. Teraz dobijam do denka wariant karmelowy(ze świątecznej kolekcji) i jest to naprawdę fajnie odtworzony, apetyczny zapach :) Są dosyć tłuste, ale nawet się wchłaniają i nie są chamsko brudzące-oblepiące. Chociaż ja zawsze lubię wmasować taką oliwkę, aby zrobić odżywczy masaż i pobudzić krążenie u macierzy paznokcia niż zostawić samą sobie po nałożeniu. Lubię oliwki w butelkach z pędzelkiem, bo raz, że wygodniejsza i bardziej precyzyjna aplikacja, dwa, że takim pędzelkiem można wstępnie zrobić masaż i nałożyć oliwkę z zakamarki pod skórkami. Te oliwki swoje zadanie spełniają-nawilżają oraz zmiękczają skórki, pomagają im dojść do siebie po wykonywaniu manicure. Przy codziennym używaniu(ja mam po prostu taki rytuał podczas wieczornego oglądania filmu/serialu) skórki są w dobrej kondycji-miękkie oraz niezadzierające się, nie narastają szybciej-nawet gdy codziennie używam odżywki do paznokci w lakierze i co 2-3 zmywacza do paznokci. Dobrze też radzą sobie z natłuszczeniem oraz nawilżeniem samej płytki paznokciowej, chociaż tu brakuje im typowego działania odżywczego. Dla podtrzymania kondycji, ochrony oraz uprzyjemnienia manicure-polecam.
  • 14 października 2023 o 23:24
    Doskonale dba o moje skórki
    Dbam nie tylko o ciało, twarz czy włosy, ale o paznokcie również. Używam przeróżnych odżywek, by je wzmocnić. Robiąc zakupy w Biedronce natknęłam się na odżywkę na skórki. Wcześniej takowej nie stosowałam. Do wyboru były różne rodzaje. Odżywka jest w 5 ml flakoniku, przezroczystym z tradycyjnym pedzlem. Jestem miłośniczką zapachów owocowych, więc wybrałam o zapachu mango. Co do konsystencji, jak oliwa, moja była lekko żółtawa. Jak ona cudownie pachnie podczas malowania...bardzo uprzyjemnia ten proces. Pomimo oleistej konsystencji łatwo ją rozsmarować, szybko schnie. Co do działania...robi swoje...skórki zmiękczone, nie drażnią suchością. Ładnie się prezentują. Produkt super odżywia skórę wokół paznokcia, teraz nie muszę nic więcej przy nich robić Produkt Kosztuje ok 5 zł, naprawdę niewiele, warto spróbować
    • wygodną aplikacja
    • przezroczyste opakowanie, widać Co jest w środku
    • nawilża skórki
    • tania
  • 23 września 2023 o 22:56
    Niuqi, Oliwka do skórek (różne rodzaje)
    Bardzo długo wykonywałam manicure hybrydowy bez końcowej pielęgnacji skórek. To był błąd. Zdecydowałam się na zakup oliwki do skórek marki Niqui o zapachu brzoskwiniowym. Nie jest to zupełnie zapach brzoskwinii, taki stuprocentowy, mimo to oliwka i tak pięknie pachnie. Oliwkę nakładam po nałożeniu, utwardzeniu, a następnie przetarciu cleanerem topu. Nakładam dosyć sporą ilość na każdy palec i nie ograniczam się tylko do rozsmarowania oliwki na skórkach, ale na dalszą część skóry przy paznokciach również. Oliwka świetnie zmiękcza naskórek i niweluje zrogowacenia. Dzięki niej moje skórki nie są postrzępione, suche i twarde. Świetny produkt.