Maseczki w płachcie

Holika Holika Makgeolli Brightening, Mask Sheet Maska w płacie rozjaśniająca do skóry z przebarwieniami

• 29 kwietnia 2023 o 14:59
    Całkiem fajna :)
    Maseczka ma za zadanie nawilżyć, odżywić naszą twarz oraz rozjaśnić przebarwienia, załagodzić podrażnienia i zmniejszyć zaczerwienienia. Maseczkę bez problemu nałożyłam na twarz, bardzo dobrze się trzymała , nie zjeżdżała z twarzy. Trzymałam ją 20 minut. Resztę produktu wklepałam i mimo że było tego trochę to wszystko bardzo szybko się wchłonęło. Twarz była lekko zaróżowiona po ściągnięciu maseczki ale mam tak po prawie wszystkich maskach. Buzia była delikatna, od razu poczułam że jest dobrze nawilżona. Jakiegoś dużego rozjaśnienia nie zauważyłam, ale bardzo fajnie załagodziła zaczerwienia. Miałam akurat trochę przesuszoną skórę na policzkach i zaczerwienienia po niedoskonałościach i z tym maseczka sobie poradziła. Na pewno sięgnę po nią ponownie .
  • 18 czerwca 2020 o 10:31
    Dobra maseczka
    Płachta maseczki jest mocno nasączona wodną esencją która ma dosyć intensywny kwiatowy zapach. Maseczka bardzo dobrze przylega do twarzy i nie ześlizguje się w trakcie noszenia. Po ok 20 minutach płachta nie wyschła i nie przywarła do twarzy. Po ściągnięciu twarz jest mocno nawilżona. Esencja nie wchłania się całkowicie i pozostawia lepką warstwę na twarzy dlatego też polecam ją stosować na wieczór lub delikatnie przetrzeć wacikiem zanim zaaplikujemy makijaż. Cera jest ujędrniona, rozświetlona i wygładzona. Warto wypróbować.
  • 21 marca 2020 o 19:40
    Widać efekt
    Zastosowałam maskę w gorszym momencie mojej cery, z czerwonymi śladami po niedoskonałościach. Maska odżywiła cerę i rozjaśniła przebarwienia. Sama aplikacja niezwykle przyjemna.
    jaga00
    28 lutego 2020 o 18:31
    Z ciekawosci...sfermentowany ryż
    Nie posiadam znacznych przebarwien na skórze, jakoś w ciąży cos mi się ubzdurało a, ze akurat miałam okazję to kupiłam. Ogólnie pozytywne wrażenia. Widocznie rozjaśnia skórę, nadaje jej takiego zdrowego promiennego wyglądu, ogólnie wygładza skóra po zastosowaniu maski Holika jest delikatna, nawilżona i miękka. Nie sa to dla mnie pieniądze stracone wręcz przeciwnie maska zaskoczyła mnie pozytywnie
    Zalety:
    • promienny wygląd, gładkość i miękkośc . Odpowiednia ilośc produktu jego zpach, nawilżenie, opakowanie.
    AnulaQa
    10 czerwca 2019 o 15:32
    Sfermentowany ryż. Koji czy sake?
    Nie jestem fanką masek w płachcie, ale zawsze przy okazji kolejnej promocji do koszyka dorzucam kilka kolejnych. Daje się złapać na śliczne opakowania, egzotyczne składniki, typu jad żmii, smocza krew, śluz ślimaka. Szumne obietnice producenta już dawno włożyłam między bajki. No cóż. Czas się leczyć. Płachta jest dość cienka i elastyczna, otwory na oczy są stosunkowo niewielkie (1. mam duże oczy, 2. dosyć wrażliwe, unikam nakładania kosmetyków przy linii rzęs). Przykrótkawa przy czole (ale mam wysokie), przydługa na brodzie. Dobrze nasączona. Nic nie wycieka. Maska przez 20 min. przetrzymywania jej na twarzy wciąż zachowuje wilgoć i elastyczność. Nie odkleja się. Zapach przy nakładaniu mocno alkoholowy (sake!? haha), po kilku chwilach delikatny, kosmetyczny, kwiatowo- ozonowy, mimo wszystko sztuczny. Mnie się nie bardzo podoba (o dziwo!) ale wielu może przypaść do gustu. Esencja lekko mrowi skórę, pobudza krążenie. Podobnież jak koji- czyli sfermentowany ryż (jeden z głównych składników maski) zawiera dużo wit. C (działanie rozjaśniające) Po zdjęciu płachty, skóra bardzo mocno się lepi jeszcze przez około kwadrans. Po tym czasie wchłania się, ale niecałkowicie. Wciąż delikatnie się klei. Ja nie jestem fanką takiego efektu, ale jako baza pod makijaż spisze się świetnie. Uczucie mrowienia skóry w moim przypadku utrzymywało się do godziny. Koloryt cery wyraźnie wyrównał się. Skóra nabrała zdrowego blasku, promienności. Pojaśniała. Co do redukcji przebarwień. Cóż, po dwóch użyciach nie bardzo mogę wypowiadać się na ten temat. Może przy regularnym stosowaniu efekty byłyby widoczne. Nie wiem. Ja po dwóch próbach nie zauważyłam zmian na tym polu. Maska ogólnie w porządku. Efekty rozjaśnienia widoczne gołym okiem. Oczywiście przy jednorazowej aplikacji krótkotrwałe, nie długofalowe. Nie wiem czy kupię ponownie, bo trochę drażni mnie to uczucie mrowienia i zapach, nie w moim guście. Po za tym znam lepsze. ;)
    Zalety:
    • wyrównuje koloryt
    • nadaje zdrowego blasku
    • rozjaśnia poszarzałą, zmęczoną cerę
    • dobrze nasączona, jednocześnie nic z niej nie wycieka
    • w miarę cienka i elastyczna, nie odkleja się
    Wady:
    • mrowi (choć nie podrażnia)
    • klei się bardziej niż inne maski tego typu
    • zbyt małe wycięcia na oczy

Zobacz także inne Maseczki w płachcie