WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki w płachcie

L'biotica Home SPA, Carmel Coffe Mask Maska kawowa

• 9 listopada 2021 o 9:48
    Rewelacja
    Maska pobudza mechanizmy odnowy skóry. Ma bardzo fajne działanie, ponieważ usuwa oznaki zmęczenia. Po jej zastosowaniu skóra jest świeża i promienna. Ekstrakt z nasion kawy arabskiej oraz liści zielonej herbaty ma właściwości przeciwstarzeniowe, antyseptyczne oraz oczyszczające. Jest to maska w płachcie, która dobrze przylecą do skóry. Maska nie zapycha porów.
  • 25 września 2021 o 22:40
    Warta wypróbowania jeżeli ktoś lubi maski w płachcie
    Na wstępie zaznaczę, że mam skórę normalną, czasami lekko suchą. Zaznaczę również, że nie przepadam za maskami w płachcie, ale ta całkiem miło mnie zaskoczyła, bo jest dla mnie dużo bardziej komfortowa niż inne tego typu produkty. Maska jest w srebrnej folijce, a folijka z kolei umieszczona jest w całkiem sporym kartoniku z opisem stosowania. Maska jest trochę bardziej papierowa niż tkaninowa - dlatego trzeba uważać przy otwieraniu folii i samym rozkładaniu płachty, bo dość łatwo ją rozerwać. Maska jest dobrze nasączana - tak w punkt. Nic z niej nie cieknie, a jednocześnie w folijce nie zostaje żaden płyn. Komfortowe również jest jej noszenie, bo nie przesuwa się po twarzy. Również nie piecze, nie chłodzi przesadnie - przyjemnie jest mieć ją na twarzy. Płachta ma dobrą wielkość, łatwo ją dopasować do twarzy. Ma również „klapki” na oczy. Pachnie bardzo delikatnie, ale nie kawowo, a karmelowo. Podobał mi się jej zapach. Po zdjęciu maski skóra nie jest przesadnie mokra, jedynie lekko się klei - ale nie jest to niekomfortowe. Skóra jest nawilżona i lekko napięta. Uważam, że to jedna z lepszych masek w płachcie jakich używałam. Jak na jednorazowy wydatek, to ta maska jest jednak dość droga. Warto szukać jej na promocji. Nie kupię ponownie, bo nie używam masek w płachcie - tę akurat dostałam. Jednak jeżeli kiedyś miałabym jeszcze jakąś użyć, to pewnie byłaby to znowu właśnie ta.
    kamoni7
    14 maja 2021 o 14:11
    Szału nie ma
    Używa od:próbka
    Maska zapakowana jest w dekturowe opakowanie. Natomiast sam płat znajduje się w srebrnej saszetce. Z substancji aktywnych w masce znajdziemy: -stymulujący krążenie krwi ekstrakt z kawy, -łagodzący pantenol, -działającą łagodząco alantoinę, -ekstrakt z liści zielonej herbaty o działaniu oczyszcjacym i odświeżającym, -odmładzającą wit. E, -regenerujący i wzmacniający hydrolat z oczaru wirginijskiego, -tonizujacy wyciąg z anyżu gwiazdkowego, -wygładzajacy kolagen hydrolizowany. Ale żeby nie było tak miło maska w składzie posiada PEG i kontrowersyjne konserwanty. Srebną saszetkę bez problemu można rozerwać. Nie potrzebne są nożyczki. Maska jest dobrze nasączona beżową substancją. Nic nie cieknie w trakcie nakladania. Posiada dziwny zapach, który nijak ma się do aromatu kawy. Maska posiada dziwne klapki na oczy. Do tego jest źle skrojona. Usta wycięte są za wysoko, a oczy za nisko. Gdy chciałam ją lekko przesunąć to rozerwała się w palcach. W trakcie użycia maska nie wywołuje żadnych efektów ubocznych. Nic nie piecze, ani nie szczypie. Wręcz jest komfortowa w użyciu, ponieważ miałam wrażenie, że lekko chłodzi skórę. Po zdjęciu maski naczynka są wyciszone, skóra uspokojona, rozjaśniona, a jej koloryt jest wyrównany. Na skórze pozostaje lepka warstwa. Rano skóra była promienna, nawilżona i wypoczęta. Ale taki efekt utrzymuje się krótko. Po dobie skóra wróciła do stanu sprzed użycia maski. Zalety: +opakowanie, +nie cieknie, +nie podrażnia, +nie zapycha, +przyjemnie chłodzi i uspokaja skórę, +/-skład. Wady: -krótkotrwałe efekty, -rozrywa się, -źle skrojona, -zostawia lepką warstwę.
  • 11 kwietnia 2021 o 19:30
    Sprawdziła się
    Używa od:próbka
    Za maskami w płachcie nie przepadam, ta jednak zaskoczyła mnie pozytywnie. Osobiście zawsze wybieram te w kremie. Maskę otrzymałam w jednym z pudełek Glossy Box. Obowiązkowo musiałam wypróbować. Maska bardzo dobrze dopasowana do twarzy. Esencja bardzo dobrze się wchłania. Maska nie zjeżdża z twarzy, nie ma potrzeby poprawiania. Skóra po takim zabiegu jest zdecydowanie bardziej nawilżona, rozświetlona i promienna. Zaskoczyła mnie naprawdę pozytywnie. Dodatkowo przyjemnie pachnie. Polecam wypróbować
    Zalety:
    • dobrze dopasowana do twarzy
    • esencja bardzo ładnie się wchłania
    • nawilża
    • skóra jest nawilżona i promienna
    • przyjemnie pachnie
    • nie zjeżdża z twarzy i dobrze się trzyma.
    Wady:
    Staria
    25 listopada 2020 o 10:07
    Średnia maska, kawowej rozkoszy brak
    Jako fanka kawy, nie mogłam przejść koło tej maski obojętnie. Niestety zawiodłam się... O MNIE Cera mieszana z niedoskonałościami oraz pierwszymi zmarszczkami. Od maski oczekuję relaksu oraz pozytywnych efektów. OPAKOWANIE Papierowy kartonik sugeruje kawową zawartość. W środku srebrna saszetka, nie miałam problemu z jej otwarciem, nożyczki nie były potrzebne. WNĘTRZE Cienka płachta o lekko brązowym zabarwieniu (pochodzącym od esencji) i lekkim karmelowym zapachu. Skład- Średni. Mimo, że mamy tutaj dużo dobroczynnych składników (ekstrakt z kawy, pantenol, alantoina, ekstrakt z zielonej herbaty i wiele innych), to znajdziemy tu również kilka związków PEG (jeden z nich na trzecim miejscu w składzie) oraz 2 kontrowersyjne konserwanty. Kolor esencji nie pochodzi raczej od ekstraktu z kawy, a bardziej od karmelu, który znajdziemy w składzie. DZIAŁANIE Płachta sprawia wrażenie jakby była wykonania z papieru. Trzeba uważać żeby jej nie rozerwać podczas rozkładania. Zapach jest słodkawy, wyczuwalny tylko przy aplikacji, nie znalazłam tam aromatu kawy (niestety). Kształt płachty w sumie ok, jak nam coś nie pasuje, bez problemu rękami naderwiemy sporne fragmenty i łatwiej dopasujemy ją do twarzy. Śmieszne są te klapki pod oczami, ja je podwinęłam. Esencji w saszetce jest niewiele, ma prześwitujący brązowawy kolor. W przepisowym czasie nic mnie nie piekło (duży plus). Po zdjęciu, wmasowałam pozostałość, wchłonęła się ona po pewnym czasie. Niestety lepkość pozostała, musiałam lekko opłukać twarz wodą, aby poczuć się komfortowo. Z rana cera była nawilżona, rozświetlona i wyciszona, maska ma w tym swój udział, mimo że podobne efekty osiągam codzienną pielęgnacją. Na plus brak zapychania porów. To kolejna maska od L'biotica, która nie spełniła wszystkich moich oczekiwań. W porównaniu do serii Vegan, wypada średnio (tam było o wiele lepiej pod względem składu, efektów oraz jakości wykonania płachty a cena podobna). Odnoszę wrażenie że seria Vegan pod względem jakości, znajduje się o poziom wyżej. Tamte z pewnością mogę polecić, tą niekoniecznie.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie