Bronzery i pudry brązujące

Guerlain Terracotta, Light Bronzing Powder Mozaikowy puder brązujący w kamieniu

Guerlain Terracotta Light Sheer Bronzing Powder Świetlisty puder brązujący 04 Sun Blonde 10 g

Nasi użytkownicy zostawili 91 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

crayola
    3 kwietnia 2025 o 13:19
    Czuć luksus
    Mam kilka wersji kolorystycznych tego pudru i jestem oczarowana. Przede wszystkim dostajemy luksusowy produkt w przepięknym podaniu. Opakowania Guerlain są zachwycające i tym razem, przy pudrach brązujących, się nie zawiodłam. Solidne, ciężkie, z lusterkiem. Klasa. Sam produkt wygląda drogo. I jest drogi. Pięknie pachnie. Daje subtelny efekt przybrązowionego policzka. W opakowaniu mamy różne odcienie brązu, różu i rozświetlaczy. Zmieszane razem tworzą piękny, satynowy efekt nienachalnej, naturalnej opalenizny. Produkt utrzymuje się bardzo długo. Nie ściera się. Jest bajecznie prosty w aplikacji. Szkoda, że jest tak drogi, ale tu płacimy i za markę i za jakość. Polecam
    Zalety:
    • piękne kolory
    • aplikacja jest bezproblemowa
    • piękne opakowanie
    Kas95
    19 stycznia 2024 o 12:18
    Mam do niego sentyment
    Był to mój pierwszy bronzer z kategorii tych droższych. Blenduje się idealnie i pozostawia subtelnie ocieplona twarz. Nawet osoba początkująca nie jest w stanie zrobić sobie nim krzywdy. Według mnie nie ma żadnych wad.
    Zalety:
    • Łatwy w aplikacji
    U konsultantki
  • 5 listopada 2023 o 15:51
    Przerost formy nad treścią
    Uwielbiam kosmetyki kolorowe Guerlain, jestem absolutnie zakochana w wersji Meteorites w kulkach i z uporem maniaka kupuję kolejne limitowane edycje. Naiwnie wierząc, że wszystkie kosmetyki producenta mają taką samą jakość kupiłam kiedyś bronzer Terracota. Niepodważalnym atutem kosmetyków Guerlain są piękne opakowania,w przypadku Terracoty solidna puderniczka z lusterkiem, wysoka trwałość i wydajność produktu. Nawet po wielu miesiącach stosowania i noszenia w torebce nic się z nim nie dzieje.Puder posiada kilka odcieni brązujących , które swobodnie można że sobą mieszać bez ryzyka teatralnego umazania. Ja używam do niego skośnego pędzla do konturowania lub szerokiego pędzla do pudru jak chcę podkreślić kości policzkowe. I w zasadzie przechodzimy do sedna czyli trwałości produktu i tego jak długo pozostaje nieruszony. Niestety tutaj jest bardzo słabiutko. Puder,którego cena oscyluje w okolicy 250zl a trwałość jarmarcznego pudru NoName. Może trochę przesadzam z tą opinią,bo faktycznie pierwsze godziny od nałożenia wygląda naprawdę dostojnie,jednak później ma tendencję do migrowania na twarzy a to coś bo dyskwalifikuje kolegę w moich oczach. Nie mam d ciągu dnia czasu na bieganie i poprawianie makijażu tym bardziej,że inwestując taką kwotę spodziewałam się zdecydowanie lepszego (a przede wszystkim trwalszego) efektu.
    Zalety:
    • Piękny i trwały design opakowania, dobrze dobrane kolory,które łatwo że sobą zmieszać, trudno zrobić nkm sobie krzywdę. Piękny efekt na twarzy przez pierwsze 2godziny. Wydajność!!!
    Wady:
    • Cena i trwałość nieadekwatna do ceny,zbyt szybko schodzi i migruje
  • 8 czerwca 2023 o 22:57
    Kiedyś wspaniały …
    Produkt ten znam od lat… Kiedyś, był moim ulubionym. Skończyłam jeden, biegłam po kolejne opakowanie… Bo jest naprawdę piękny! Trwały, mozaika pozwala stopniować efekt, delikatne drobinki. No naprawdę nie ma do czego się przyczepić, bardzo dobrze dopracowany produkt w pięknym opakowaniu. Minusem oczywiście jest cena ale płacimy tutaj też za markę. No i rzecz w tym, że jakości jak najbardziej się broni, jest ogromna przyjemność używania tego produktu, ale dzisiaj, bo tylu latach od premiery, na drogeryjnych półkach znajdziemy mnóstwo podobnych jak nie lepszych produktów… Widzę, że coraz rzadziej do niego już wracam bo w międzyczasie testuję inne i często okazuje się, ze są równie dobre. Tak więc, jak najbardziej można sobie pozwolić na ten produkt od czasu do czasu i nie będzie zawodu, ale też nie jest to już żaden must have.
    W strefie wolnocłowej
  • 8 lutego 2021 o 9:33
    nie za tą cenę
    Marka Guerlain urzekła mnie swoimi opakowaniamia i samym kosmetykiem. Uwielbiam ich puderniczki<3 - Kolor. Terracoty są w 4 kolorach. Ja lubię tą najbardziej słoneczną w odcieniach pomarańczu 03. Lubię dodatek pomarńczu na policzkach, ponieważ pięknie ożywia skórę i nadaje młodzieńczego uroku. - Oprócz oczka kosmetyki cieszą (lub nie cieszą, wszystko rzecz gustu) zmysł węchu. Zapach pudrów Guerlain określiłabym jako lekko kwiatowy, słodkawy ( to nuty zapachowe m.in. ylang-ylang, fasolki Tonki, kwiatu pomarańczy i mojej ukochanej wanilii) zapach nie określiłabym jako pudrowy. Pudrowy to jest puder od Maxa Factora. Ten pachnie wręcz aksamitnie. - opakonie. ładna, poręczna puderniczka z lustereczkiem. Wykonanie solidne - cena. No umówmy się jak na polskie zarobki koszt około 200 zł za puder brązujący to lekka przesada. Cena jest bardzo naciągnięta. - składniki. Wg. obietnic producenta puder działa ochronnie przed wolnymi rodnikami a także utrzymuje poziom nawilżenia. Nie jestem pewna czy tak znikoma ilość kosmetyku może działać jak tarcza ochronna... Puder jest rzeczywiście bardzo ładny i porządni wykonany. Cena jednak dla mnie jest zbyt wysoka. Dodatkowo opowiadania o tym , jak to niweluje wolne rodniki jest dla mnie lekko naciągane. Zachowajmy rozsądną głowę.
    Zalety:
    • dodatek pomarańczu
    • zapach, choć to może być także minus. Zapach jest intensywny
    • puderniczka - solidnie i łądnie wykończona
    • cena - największa wada