Maseczki klasyczne

Cettua Clean & Simple, Charcoal Nose Patch Paski oczyszczające na nos z węglem aktywnym

• 6 października 2024 o 0:17
    Masakra, nie polecam
    Jestem dopiero po 3 plastrach, ale już widzę że nie działają. Za pierwszym razem to ja popełniłem błąd, ponieważ za mocno zamoczyłem plaster, tak że po prostu klej sie odlepił, ale za drugim i za trzeciem robiłem wszystko według instrukcji. Mimo to, w obydwóch przypadkach połowa kleju (lub węgla, nie znam się) została na skórze, a druga połowa na plastrze. Przez wszystkie 3 razy kiedy użyłem tego produktu (w tym 1 raz nieudany), nie wyrwał ani jednego pora, ani w żadnym stopniu nie wyczyścił skóry. Poza tym, że jest bez użyteczny, z tyłu okładki jest fałszywa informacja „4. Pasek usztywni się po wyschnięciu”, za każdym gdy tego używałem, pasek był giętki, miękki i można go było rozciągać i rozrywać bez żadnej siły, zamiast tego był po prostu mocno przyklejony. Ogólnie nie polecam, niby tanio jak za 6 sztuk, tyle że żadna sztuka nie jest dobra. Zmarnowane pieniądze.
    Zalety:
    • Ładny zapach
    • Pomocna instrukcja obsługi
    Wady:
    • Nie wyrywa porów
    • Nie oczyszcza
    • Plaster jest rozciągliwy a nie sztywny
    • Produkt/klej zostaje na nosie zamiast odkleić się z plastrem
    • Bardzo mocno przylepione, mimo tego nic nie wyrywa
    • Słaba jakośc
    • Czerwony nos po odlepieniu
  • 5 września 2023 o 20:11
    Coś mi uzmysłowiły
    Zaskórniki były moim problemem od wieku nastoletniego - dorastanie, hormony i co za tym idzie przetłuszczająca się buźka z "całą dobrocią inwentarza" w postaci różnych niedoskonałości, w tym zatkanych porów, manifestujących się czarnymi kropeczkami. Jakby wszystko się zmówiło, najbardziej były widoczne na bokach nosa, nad dziurkami. W tamtym czasie miałam szczęście jak gdzieś udało się dorwać mi te paski, obojętnie jakiego producenta. Każde działały tak samo. Od długiego czasu obywałam się bez nich, a jak już kupiłam to tylko przed zastosowaniem na wielkie wyjścia. Cettua to nie jest za dobra firma - stosowałam ich bibułki matujące, które wyglądały i działały jak zrobione z cieniutkiego szarego papieru. Ale nie miałam jeszcze plastrów na nos z węglem, więc z ciekawości postanowiłam takie zakupić i akurat Cettua były na promocji. Każdy pakowany osobno, oprócz koloru nic w wyglądzie, ani sposobie działania nie różniło ich od tych, których używałam w przeszłości. Ja ni mam problemu z ich odrywaniem, nie brudzą mi nosa, zapachu też nie mają, raczej. Ale od dłuższego czasu faktycznie mało tych zaskórników mi wyciągały. Myślałam, że za słabo je namoczyłam na bokach nosa, tam najtrudniej dotrzeć paskom, ale po ich ściąganiu i obejrzeniu noska w lustrze nie widziałam czarnych kropek, więc sądziłam, że działają. Ale teraz uważam, że to raczej dobra i sumienna świadoma pielęgnacja przyczyniła się do ich zniknięcia, a te plastry wyciągają jakieś maluszki w ilości może 2 sztuk z całego nosa. Czyli to naprawdę na wielkie wyjścia, jak już chce się czuć, że człowiek jest "odstawiony" w każdym aspekcie i dla spokojnego sumienia. Czy więc są dobre? Dla mnie tak, ale ja nie mam z zaskórnikami dużego problemu ;).
  • 1 września 2023 o 9:58
    Słabe
    Takiego szajsu dawno nie widziałam :D Cała lepka, czarna część została przyklejona do nosa. Na szczęście dało się ją zmyć olejkiem i żelem do twarzy. Do tego śmierdzą okropnie - mdlącym syntetykiem. Odradzam! Wyrzuciłam całe opakowanie do kosza.
  • 9 października 2022 o 1:24
    no i co mi to dało? nic nie dało…
    Używa od:próbka
    jest to pudełeczko z paskami zapakowanymi oddzielnie w pojedyncze saszetki, na pewno jest to praktyczne i higieniczne, nawet można by było zabrać na wyjazd albo się z kimś podzielić paski są czarne i mają trochę taki falisty kształt, można dopasować do anatomii zapach jest lekki, typowo poliwinylowoalkoholowy, ale trzeba dosłownie przyłożyć pasek do nosa by cokolwiek poczuć, więc nie ma na co narzekać trochę ciężko je się ściąga, ale jest to wykonalne, krwawego pogromu nie czynią trzymane ponad kwadrans wyciągnęły AŻ DWA zaskórniki, a u mnie jest wyjątkowe pole do popisu… zastosowane z ciekawości na innych partiach twarzy kompletnie nic nie dają poza wyrwaniem pojedynczych włosków twarz po użyciu pasków jest ściągnięta, podszczypuje i swędzi paski nie zabarwiły twarzy na czarno
  • 4 sierpnia 2022 o 15:39
    Za słabe działanie
    Sama idea pasków usuwających zanieczyszczenia nosa brzmi super, ale niestety paski od Cettua średnio zmieniają stan rzeczy. Paski sprzedawane są w ładnym, zachęcającym opakowaniu, zdecydowanym plusem jest dodatkowe pakowanie pasków w środku w osobne opakowania. Same paski są dobrze wykrojone, dopasowują się do krzywizny nosa. Producent zaleca naklejenie paska na nos po uprzednim oczyszczeniu twarzy, koniecznie na wilgotny nos. Pasek mimo że na początku elastyczny, im bliżej jego planowanego zdjęcia, tym bardziej się usztywnia. Potrafi brudzić okolice nosa na czarno. Efekt nie jest oszałamiający, jeżeli mamy głęboko osadzone wągry, pasek usuwa raczej tylko te płytkie zanieczyszczenia i bardziej z okolic skrzydełek nosa niż z grzbietu. Efekt za bardzo mizerny, do stosowania przy minimalnych problemach z nosem.
    Zalety:
    • pakowanie
    • wykrojenie pasków
    Wady:
    • działanie
    • barwienie skóry