Szczoteczki elektryczne

Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 25 lutego 2019 o 9:26
    Świetna!
    Szczoteczka Oral-B Trizone 3000 to moja pierwsza szczoteczka elektryczna. Używam jej od około połowy roku. Szczoteczka ma elegancki wygląd. W zestawie znajduje się podłużna główka, rączka oraz ładowarka. Bardzo dobrze jest wykonana, główka bardzo stabilnie się utrzymuje. Przede wszystkim jej dużą zaletą jest to, że bateria wytrzymuje na bardzo długo. Ładuję ją około co tydzień, a szczoteczka przypomina o ładowaniu. Bardzo wygodnie się ją trzyma w dłoni, nie wyślizguje się. Jeśli chodzi o działanie również jestem bardzo zadowolona. Zęby są dokładnie oczyszczone, bardzo gładkie. Z pewnością już nie powrócę do manualnej szczoteczki, gdyż różnica jest ogromna. Szczoteczka chroni przed zbyt mocnym szczotkowaniem. Sygnalizuje pulsacyjnymi ruchami o nadmiernym nacisku. Dodatkowo wyposażona jest w timer, który w 30-sekundowych odstępach pozwala jednakowo szczotkować każdą ćwiartkę jamy ustnej. Na chwilę obecną produkt kosztuje w granicach 150 zł i jak najbardziej jest wart swojej ceny. Szczególnie za jakość wykonania i jej działanie. Jestem bardzo zadowolona z niej. Polecam!
    Zalety:
    • jakość wykonania
    • gładkie zęby
    • bardzo długi czas pracy na baterii
    • poręczna
    • końcówka szczoteczki
    Wady:
  • 15 marca 2018 o 21:34
    Dobra, ale czegoś mi brakuje.
    Szczoteczki używam od dawna. Jest bezawaryjna, na początku bateria trzymała bardzo długo, z czasem jak większość tego rodzaju produktów ładowanie starcza na krócej - kilka dni, ale biorąc pod uwagę, że szczoteczka ma powyżej 2 lat jest to całkiem przyzwoita wydajność. Podłużna szczoteczka dołączona do oryginalnego zestawu moim zdaniem słabiej się sprawdza niż okrągła - przez jej wielkość i kształt ciężko nią tak łatwo i precyzyjnie operować jak okrągłą, bardziej też podrażnia dziąsła jeżeli ktoś ma skłonność do podrażnień - tak dużą podłużną główką po prostu łatwiej w trakcie manewrowania urazić dziąsło w ferworze mycia, dlatego moim zdaniem średnio się sprawdza przy delikatnych dziąsłach, ale uczciwie dodam, że moja dentystyka twierdzi, że przy takich dziąsłach jak mam w okresie wzmożonej nadwrażliwości najlepiej sprawdza się zwykła, miękka szczoteczka manualna. Szczoteczka sygnalizuje wyładowanie się baterii ze sporym wyprzedzeniem, więc istnieje mała szansa, że wyładuje się "do końca" całkiem znienacka, jest czas by po pierwszym sygnale spokojnie ją podładować, nawet do 2 dni. Główka dobrze "siedzi" na trzonku, z czasem nic się tu nie ściera, nie obluzowuje (szczoteczka jako urządzenie stosowana jest przez 2 osoby, więc jest dość intensywnie eksploatowana), więc jest pełne bezpieczeństwo stosowania. Rękojeść jest tak zrobiona, że dobrze się trzyma dłoni, nie wyślizguje się nawet gdy trzymamy mokrą ręką, pod tym względem jest łatwa w stosowaniu. Według mnie to przyzwoita szczoteczka, bardzo wydajna, bezawaryjna, ale nie do końca jest zadowolona z jej działania - obroty są takie, że trzeba dość mocno przycisnąć szczoteczkę do zębów by je porządnie oczyścić (mam nieprawidłowy zgryz, więc to dla mnie istotne, a także ze względu na układ zębów nie zawsze proste),główka szczoteczki jest zbyt wielka, po mocniejszym przyciśnięciu szczoteczki zdarza się, że dziąsła krwawią bo szczoteczka ma swoje obroty, a jest dość twarda.
    Zalety:
    • bezawaryjność
    • wygodna rączka
    Wady:
    • główka szczoteczki
    • może podrażniać delikatne dziąsła
    a ga ta
    1 kwietnia 2017 o 10:11
    bardzo dobra szczoteczka
    Oral-B Trizone 3000 to moja pierwsza szczoteczka elektryczna. Jestem zachwycona! Urządzenie dużo skuteczniej pomaga w utrzymaniu higieny jamy ustnej, niż zwykła szczoteczka manualna. Duży wybór końcówek powoduje, że zawsze można znaleźć, taką która będzie najbardziej odpowiadać naszym oczekiwaniom. Myję zęby 3 razy dziennie. Bateria wytrzymuje 5-6 dni. Dodatkowo szczoteczka ma bardzo estetyczny wygląd.