Tusze do rzęs

Bell HYPOAllergenic, Volume Up! Mascara Hypoalergiczny tusz do rzęs intensywnie zwiększający objętość

• 11 sierpnia 2021 o 16:24
    Efekt pandy gwarantowany
    Jest słabiutko. Tusz skleja rzęsy, grudkuje się i wygląda bardzo nienaturalnie. Dodatkowo rozmazuje się i odbija na powiekach, nie tylko w deszczu czy upalny dzień, po prostu to jego właściwość. Nie mogę powiedzieć o nim nic dobrego, zakup - pomyłka, nigdy więcej.
    Zalety:
    • Nic
    Wady:
    • skleja
    • robi grudki
    • rozmazuje się
    olalesz
    29 stycznia 2020 o 10:58
    Bubel z dobra szczoteczka
    Tusz mnie zawiodl. Moje rzesy nie sa bardzo wymagajace - sa dlugie i podkrecone i wiekszosc tuszy potrafi je ladnie podkreslic. Ten tego nie zrobil. Tusz ma bardzo dobra szczoteczke - gesta, wygieta w luk - i ladne, eleganckie opakowanie. Na tym koniec plusow. Konsystencja tuszu sucha, grudkujaca sie. Trzeba sie namachac, zeby cos bylo na rzesach widac, a przy kolejnych warstwach skleja i oblepia grudkami. Wysycha tak szybko, ze ciezko o poprawki, skleja rzesy ze soba na amen - proba rozczesania skutkuje szarpaniem rzes. Tusz troche sie osypuje, wiec trwalosc rowniez nie powala. Dla mnie ogromne rozczarowanie!
  • 12 marca 2018 o 22:18
    Jest ok
    Jestem zadowolona z zakupu tego tuszu. Ładnie pogrubia i wydłuża rzęsy, już przy pierwszych pociągnięciach widać efekt. Nie skleja mi rzęs. Ma odpowiednią konsystencje, mimo długiego czasu użytkowania tusz mi nie wysechł. Jedyne co mnie denerwuje to szczoteczka - strasznie dużo tuszu zbiera się w jej środku i za każdym razem trzeba kilkakrotnie zgarnąć nadmiar tuszu. Czy jest hipoalergiczna? Nie zauważyłam. Oczy mi łzawią jak przy każdym innym tuszu. Wg mnie cena optymalna do jakości.
    Zalety:
    • optymalna cena
    • ładnie pogrubia i wydłuża rzęsy
    • nie skleja rzęs
    Wady:
    • kształt szczoteczki
    • szczypią po niej oczy
  • 18 września 2017 o 12:24
    Szczoteczka jest świetna, tusz raczej przeciętny
    Mam masę kosmetyków Bell Hypoallergenic i przeważnie, kiedy coś mi się skończy, zawsze rozważam je jako opcję do zakupu. Nie inaczej z tuszem, ale w jego przypadku zadowolenie jest tylko częściowe. Działanie: Tusz ma zwiększać objętość rzęs. To właśnie byłby efekt, którego poszukuję w dziennym makijażu - wystarczy, żeby dobrze umalował włoski, które są tak cienkie i jasne, że są prawie niewidoczne. I pod tym względem sprawdza się dobrze, chociaż większa w tym zasługa szczoteczki niż formuły tuszu. Klasyczna spirala jest tak powycinana, że po kilku użyciach można robić nią cuda: z łatwością maluje się nią górne i dolne rzęsy, oba kąciki, doskonale pokrywa tuszem i rozczesuje włoski różnej długości i grubości. Jest tak jednak dopóki tusz nie zgęstnieje, bo tak naprawdę najfajniejszy jest przez pierwszy miesiąc po otwarciu opakowania (choć zwykle z tuszami mam dokładnie odwrotnie). Potem zaczyna być za gęsty, nakłada się grubo, tworzy niewielkie grudki, za szybko zasycha. Minusem jest też to, że zaczyna szybciej się kruszyć. Dla porównania - tusz zaraz po otwarciu trzyma się na rzęsach prawie cały dzień, a taki dwumiesięczny kruszy po kilku godzinach. Na plus jest to, ze nie mamy z tego tytułu jakiejś wielkiej pandy pod oczami, ale na minus fakt, że kawałeczki pokruszonej maskary dostają się do okaz i podrażniają je. Kwestie techniczne: Opakowanie wygodne, estetycznie wykonane i ładne. Szczoteczka, co już wspominałam, fantastyczna i do zachowania. Wydajność byłaby w porządku, ale tusz robi się nieprzyjemny w użytkowaniu znacznie przed upływem zalecanych trzech miesięcy, wiec trzeba wziąć to pod uwagę. Podsumowując: Wszystko w tym tuszu zależy od tego, o jakim czasie po otwarciu mówimy. Polecam raczej tylko osobom, które lubią bardzo często zmieniać tusz (np. co miesiąc) i nie przeszkadza im tak wielka zmiana w zachowaniu.
    Zalety:
    • świetna, klasyczna (w sensie spiralka,nie silikon), niesymetrycznie przycięta szczoteczka
    • ładna, głęboka czerń
    • od razu po otwarciu maluje precyzyjnie, cienkimi warstwami, więc efektownie ,,zagęszcza" rzęsy
    • jeśli jest nowy, jest też trwały
    • tani
    Wady:
    • szybko gęstnie: już po miesiącu trudniej się nakłada i gorzej wygląda
    • wykrusza się (po czasie bardzo szybko), przez co podrażnia wrażliwe oczy
    Mia5
    30 kwietnia 2017 o 11:23
    Super
    Bardzo wygodna w użyciu, zarówno przy rzęsach górnych jak i dolnych. Pięknie pokrywa rzęsy głęboko czarnym tuszem, nie skleja ich i nie zostawia grudek. Wydłuża i podkręca rzęsy, a także lekko je pogrubia. Nie rozmazuje się, ewentualnie pod koniec dnia trochę, na dolnej powiece. Wydajna, pierwsza sztuka wystarczyła mi na 4 miesiące, przy czym pod koniec tego okresu nadal bardzo dobrze spełniała swoje zadanie. Jedynie trzeba było poświęcić trochę więcej czasu, żeby dobrze pokryć rzęsy tuszem. Właściwie mascara-ideał dla moich rzęs (krótkich i grubych). Cena (18 zł) nie jest wygórowana jak na tak wysoką jakość.