Wody toaletowe damskie

Nina Ricci Nina EDT

E-Glamour.pl
Nina Ricci Nina woda toaletowa 80 ml dla kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 185 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

thequre
    18 września 2023 o 12:38
    Śliczny wstęp i czar pryska... :(
    Mam tę świadomość, że jest to woda toaletowa, a nie perfumowana, więc z założenia jest to zapach nieco delikatniejszy. Niemniej jednak znam wody toaletowe, które mają dużo większą trwałość i projekcję. Nina ma piękny wstęp, który zachwyca świeżością i słodkimi cytrusami. Niestety to, co jest najładniejsze bardzo szybko znika i niewiele zostaje... Opis flakonu: Jego wyjątkowy design przykuwa uwagę i od razu wskazuje, że mamy do czynienia z czymś wyjątkowym. Flakon ma kształt uroczej, czerwonej jabłuszka, które jest zarówno ozdobą, jak i symbolem samego zapachu. Wykończenie flakonu jest gładkie i połyskujące, a metalowy złoty listek na wierzchu dodaje mu uroku. To opakowanie odzwierciedla charakter zapachu - jest świeże, słodkie i zabawne, idealne dla młodych duchem kobiet. Nina EDT rozpoczyna się od odświeżających nut cytryny i limonki, co nadaje mu radosnej energii. Nuta głowy Caipirinha dodaje odrobinę słodyczy i egzotyczności. W miarę jak zapach się bardzo subtelnie i niemal niezauważalnie rozwija, pojawiają się nuty serca, takie jak piwonia i zielone jabłko, które nadają mu delikatnej kwiatowej słodyczy. Pralinki w sercu kompozycji dają zapachowi wyjątkowy urok. W bazie, drzewo jabłoni i cedr dodają głębi, a piżmo nadaje mu delikatnej subtelności. Nina to zapach pełen życia i radości- w początkowej fazie. Jest doskonałym wyborem na co dzień, szczególnie w okresie wiosenno-letnim i dla osób, które lubią delikatne i niemal niewyczuwalne nuty zapachowe. Jego świeżość i słodycz sprawiają, że jest doskonałym wyborem dla kobiet, które cenią sobie zabawę i beztroskie chwile. Niestety mnie nie zachwycił. Oprócz pięknego wstępu nie widzę szansy na ponowny zakup.
    Wady:
    • słaba trwałość (na poziomie 1-2 godzin)
    • brak ogona (projekcja bliskoskórna)
    W perfumerii
  • 12 września 2023 o 23:53
    W trwalszej wersji EDP byłaby to bomba!
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Legendarne jabłuszko od Niny pojawiało się już u mnie w czasach liceum i była to po prostu dobrze zmajstrowana podróbka ;) Takie czasy i taki zasób portfela. Aż dostałam do zamówienia próbkę najprawdziwszego oryginału, co mnie bardzo ucieszyło. Do Niny podeszłam wkurzona, bo próbka okazała się być wadliwa, więc kombinowałam jak naprawić atomizer i nie uronić ani kropli. Na starcie byłam więc na ten zapach obrażona ;) ale w końcu udało się ją jakoś rozpracować. Zapach wart był tego trudu, bo zachwycił mnie od pierwszego testu. Tak jak piszą tu dziewczyny, ten początek jest zachwycający i tak ulotny! Niby zwykłe cytrusy, ale podane w tak delikatny i lekki sposób! Może to ta caipirihnia? Chwilę później dochodzi do głosu piwonia i pralinki, które dodają tej kompozycji niesamowicie zalotnego uroku. Coś jest w tym zestawieniu nut, co sprawia, że ten zapach jest nietuzinkowy - z jednej strony dziewczęcy, zalotny, zachęcający do flirtu, z drugiej strony ma w sobie coś tak szlachetnego, pełnego klasy, kojarzy mi się z zadbaną, świetnie ubraną kobietą, która używa pięknych, markowych perfum. Cudowna, kobieca kompozycja, dodaje pewności siebie. I tutaj moje zachwyty się kończą. Bo zapach jest nietrwały, ajjj :( On aż się prosi o lepszą trwałość i bardziej esencjonalne podanie. Już po dwóch godzinach na mojej skórze nie ma ani śladu, takie parametry jestem w stanie wybaczyć, ale Avonowi :( Aż sprawdziłam czy nie ma tej kompozycji w wersj EDP, ale na to wygląda, że nie - jest mnóstwo wariacji na jej temat, ale Nina występuje tylko jako woda toaletowa. Szkoda, wielka szkoda. Na zakup pełnowymiarowego flakonika (swoją drogą ładny, te jabłuszko jest urocze) zdecyduję się tylko i wyłącznie jeśli gdzieś natrafię na dobrą promkę.
  • 26 kwietnia 2022 o 11:40
    Słodki zapach
    Dla mnie ukochany zimowy, czarodziejski ocieplacz. Słodki, owocowy - ale jednak owoców jest znacznie mniej niż słodkości:) coś jakby ulepkowaty likier - w pozytywnym znaczeniu. Rozgrzewa i rozwesela. Kupiłam go dzięki kuzynce, na której pachniał przede wszystkim owocowo i raczej świeżo. Na mnie jest zdecydowanie cięższy i słodszy, co podoba mi się o wiele bardziej. Kojarzy mi się z zimą, śniegiem i Alicją w Krainie Czarów.
  • 17 października 2021 o 8:32
    Nina zapach mojego życia
    Nina Ricci Nina, jak w tytule to zapach mojego życia zdecydowanie !!! Ten zapach to ja , jak wącham korek perfum to czuję siebie poprostu. W moim odczuciu jest to owocowy zapach , lekko kwaśny, lekko słodki, czuję rześkie owoce i kwiaty. Jeśli rozłożyć zapach na czynniki pierwsze to wyczuwam , jabłko, cytryny, Karmel ale taki łagodny i słodycz z pralinek . Mój perfumiarski ideał, nam nadzieję że nie zostanie wycofany ze sprzedaży. Kiedy używałam zapachu Playboy IT Lovley, i jest on bardzo podobny.
    Zalety:
    • Zapach, trwałość, flakon
    Wady:
    • Nie ma
    Eulina
    13 maja 2021 o 12:57
    uwodzicielski słodziak
    Zapach od Niny Ricci jest niesamowicie kobiecy. Łączy w sobie piękną i uwodzicielską nutę owoców przeplecioną odrobiną kwiatów. Pierwsze akcenty woni kojarzą się z cukrem, ale zapach się rozwija i wkrada się odrobina świeżości, co dodaje charakteru. Długo zostaje na mojej skórze. Flakonik współgra z zapachem- jest w kształcie słodkiego jabłuszka ze srebrnymi listkami i zakrętką, co dodaje elegancji. Bardzo je lubię.