Wody toaletowe damskie

Nina Ricci L`Air Du Temps EDT

Nina Ricci L Air Du Temps Woda perfumowana 50ml spray

Nasi użytkownicy zostawili 32 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 21 maja 2020 o 22:39
    Delikatne, kremowe retro
    Zapach bardzo ważny...wydany na zakończenie Drugiej Wojny. Flakon przepiękny, istne dzieło sztuki... Sam zapach, w moim odczuciu, jest już nieco retro, niektórzy nazywają to perfumami babcinymi (to nie minus-zależy od prywatnych preferencji), więc młodzi raczej nie polubią się z tym dziełem Niny. Trwałość EDT bez szału, poprawna. Kompozycja bardzo kwiatowa, pudrowo-kremowa i optymistyczna.
    Zalety:
    • flakon
    • trwałość
    • Flakon
    W perfumerii
    syl74
    7 sierpnia 2019 o 12:39
    Piękne lecz nie dla mnie
    Kiedyś dostałam flakonik od przyjaciółki mojej mamy, która wie jak bardzo kocham perfumy. We flakoniku zostało jeszcze dobrych parę mililitrów na porządne testowanie. Zacznę od flakonu, który jest okropny z tandetnym korkiem z gołębiami (a ja nienawidzę gołębi). Przyznaję, że do tej pory nie miałam okazji zapoznać się z tym zapachem więc to jest mój pierwszy raz. L`Air du Temps to prawdziwe perfumy w stylu retro. Otwarcie zapachu mocne i duszące. Wyraźnie wyczuwalne są aldehydy, fiołek, irys i mech dębowy. Z czasem lekko słabną ale to nadal ciężki kaliber. Są naprawdę piękne! Aż nie mogę oderwać nosa od nadgarstka. Doceniam ich kunszt ale nosić ich nie potrafię. Szukam w myślach okazji kiedy mogłabym nałożyć ten zapach ale nie znajduję. Zdecydowanie nie są na co dzień, na wielkie wyjścia też nie, ja preferuję Addicta i trucizny Diora. Na romantyczną kolację też się nie sprawdzą bo trochę staromodne. Więc...może w zimowy wieczór, otulona kocem z lampką wina w dłoni, czytając książkę raz po raz przykładając nadgarstek do nosa zachwycę się zapachem L`Air du Temps.
    • Flakon
  • 2 listopada 2014 o 18:35
    zepsuty zapach
    bardzo lubię NInę Ricci i myślałam, że ten zapach również będzie wspaniały. byłam w stanie kupić w ciemno, bazując na opiniach internetowych i mojemu zamiłowaniu do klasyki. dobrze się stało, że w porę zdobyłam odlewkę. nie kupiłam i nie kupię. moim skromnym zdaniem, ten zapach nie nadaje się do "chodzenia" we współczesnych czasach. jest gorzki, kwaśny, zimny i odpychający. nie polecam. Używam tego produktu od: tydzień Ilość zużytych opakowań: testy
  • 27 grudnia 2011 o 18:34
    Uśmiech Babci do Wnuczki:)
    Kocham różnorodność. Nie mam mowy, żebym dwa dni z rzędu chodziła w tym samym zapachu. Uwielbiam zmieniać...Ciągle.... Ale prawda jest taka, że pomimo tego, iż każda kobieta jest z natury zmienną, mniej lub bardziej, to jednak jakąś małą dozę trwałości, stateczności sobie cenimy. Dla mnie tę stateczność uosabia L\\\'air Du Temps. Ten zapach faktycznie w jakiś sposób oddaje ducha czasu. Posiada nuty, które znane były dawno temu, dawniej podobały się a i dzisiaj nadal są w użyciu. Są swoistym mostem między pokoleniami kobiet, bo w końcu historia kobiet to także historia perfumiarstwa. Dawniej zapachy mydlane, pudrowe wiodły prym, i tak też pachnie L\\\'air. Ale nie zupełnie babciowo (lubię to określenie i nie jest ono bynajmniej pejoratywne, choć wiem, że tak właśnie jest postrzegane): zapach podbity jest rześkim jaśminem, irysem i fiołkiem. I rzecz to piękna, bo o ile zapach otwiera Babcia goździkami i różą, to po jakimś czasie do głosu dochodzi Wnuczka, a ostatecznie razem kończą tę pieśń subtelną ambrą i piżmem, psującą do ich obu. Kiedy po raz pierwszy zetknęłam się z tym zapachem przed oczami stanęła mi scenka: Babcia, siedząca na ławeczce w parku w piękny, ciepły majowy dzień wesoło gawędzi sobie z Wnuczką o swojej młodości. Wnuczka co i raz dziwi się, bo choć lekko ją to zaskakuje, to Babcia też kiedyś była młoda. I w pewnej chwili Babcia wyciąga z retro torebki flakonik perfum i mówi: "Wiesz...za moich czasów właśnie tego używałam". Na to Wnuczka ze swojej torby wyciąga ten sam flakonik. Parzą na siebie, wybuchają śmiechem, i dalej sobie gawędzą.... Mam nadzieje, że w dalekiej przyszłości dane mi będzie przekazać mojej wnuczce ten zapach:) Trwałość: kilka godzin, ale i tak za krótko Flakon: ciekawy, ja mam limitowankę w zielonej sukience z piórek:D Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 28 listopada 2011 o 21:19
    antykwariat
    Podobnie jak w przypadku niesmiertelnych chanelowskich 5 czy paryskich Soirow jest to przypadek ciezki ;) Perfumy sa zdecydowane, intensywne, zalatuja jasminem, gozdzikiem i rozanym drzewem, niebezpiecznie balansuja na granicy dusznych bazarowych perfum rodem z glebokich lat 80. Jak Paryz, to wymalowana kokota z dluga fifka, jak Hiszpania, to ognista Carmen z krwistoczerwonymi ustami, jak Warszawa, to...zmeczone panie spod Polonii. Nie ma tutaj ulotnej fantazji, eterycznej wizji kobiety-nimfy uzywajacej perfum typu CK One. Perfumy sa od tego zeby czyms pachniec, a nie zeby dorabiac ideologie do kolejnych wizji tworcow slabych zapachow, ktorych nie czuje w ogole, nawet na swoim nadgarstku.\\\\n\\\\nCiesze sie, ze w zime zdecydowalam sie na zakup L\\\\\\\\\\\\\\\'Air. Wychodzac rano z domu czuje sie w ten zapach ubrana, a w ogole perfumy w tym typie zyskuja zima. Nie wyobrazam sobie np. stezenia jasminow i gozdzikow latem przy 30 stopniowych upalach, w zime natomiast Nina wspaniale rozgrzewa i daje o sobie znac spod klap plaszcza. Oprocz ww. kwiatow wyraznie czuje kremowa baze cos jakby od p. Walewskiej.\\\\n\\\\nW mojej ocenie bardzo udany zapach. Dla jednych bedzie sie kojarzyl z PRL-owska kobita co to od swieta, zamiast kapieli, perfumuje sie dusznym specyfikiem, jednym zas na mysl przywiedzie uroczy antykwariat pozwalajacy na chwile zadumy na dawnymi czasami.\\\\n\\\\nMam tylko miniaturke zapachu, ktora dostalam razem z mleczkiem do ciala, jednak rozwazam zakup buteleczki :D