Maseczki klasyczne

Sisley Hydra-Flash, Formule Intensive, Moisturizing Mask Maseczka nawilżająca `Intensywna formuła`

• 24 stycznia 2020 o 10:41
    Fantastyczna
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Używałam tej maski jako kremu na noc w wakacje kilka miesięcy temu i byłam zachwycona! Wtedy pogoda była bardzo w kratkę, zarówno chłodno i deszczowo, jak i ciepło. Na wszystkie warunki się sprawdziła. Do tej pory niebieska maseczka tropikalna od Sisley była dla mnie hitem, ale ewidentnie moja skóra się zmieniła. Wady: - cena jest absurdalna Zalety: - skóra rewelacyjnie nawilżona i taka jakby napompowana - stały się niewidoczne moje drobne zmarszczki na czole - stosowana na noc zamiast kremu dawała mi na drugi dzień gwarancję pięknej i wypoczętej cery - koloryt skóry wyrównany - brak podrażnienia i zapychania - przyjemny, choć intensywny kwiatowy zapach Nie wiem czy kupię ponownie, gdyż cena jest zdecydowanie za wysoka.
  • 16 sierpnia 2018 o 0:33
    słaba
    Zacznę może od tego, że ta maseczka nieprzyjemnie pachnie. Odnośnie jej działania nawilżającego: jest przyzwoite, ale intensywnym bym tego nie nazwała. Resztki niewchłoniętej maseczki ścieram wacikami, rano skóra jest miękka w dotyku, ale tylko do momentu umycia twarzy. Przy regularnym stosowaniu (2 miesiące/2 razy w tygodniu) nie zauważyłam poprawy kondycji mojej skóry. Maseczka absolutnie niewarta swojej ceny!
    W strefie wolnocłowej
  • 11 maja 2017 o 15:20
    Bez zachwytu...
    Kremy, peelingi i maseczki są kwestią indywidualną. Moja cera z tłustej, trądzikowej przeszła w mieszaną, czasami nawet bardzo przesuszoną na policzkach (szczególnie w okresie jesień-zima). Zatem maseczki staram się dobierać nad wyraz ostrożnie. Maseczka posiada kremowo-żelową konsystencję o białym zabarwieniu. Dość szybko się wchłania, nie zostawiając tłustej ani lepkiej warstwy, a ewentualne pozostałości wystarczy zmyć wodą. Jej zapach określiłabym jako świeży, mocno roślinny, przyjemny. Po zmyciu twarz jest przyjemnie gładka i miękka, odczuwalnie nawilżona. Maseczka uspokaja zaczerwienienia, nie podrażnia ani też nie przesusza. Co więcej, nie zapycha, a co za tym idzie, nie pogarsza stanu cery. Opakowanie jest poręczne i wygodne. Łatwo z niego wydobyć resztki produktu. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1: 60 ml