Bazy pod makijaż

Bell Ms. Perfect, Mattifying Base Matująca baza pod makijaż

Rzonka
    9 kwietnia 2022 o 21:54
    Prawie nic nie robi
    Bazę kupiłam kiedyś podczas spożywczych zakupów w Biedronce, i szczerze mówiąc nie spodziewałam się nie wiadomo czego. I miałam rację - baza poza może lekkim przedłużeniem trwałości dużo nie robi, a przede wszystkim nie daje obiecanego matu, aczkolwiek nadmieniam, że jestem posiadaczką cery tłustej - może dla cery normalnej sprawiłaby się lepiej? Plusem bazy jest na pewno cena, dostępność i wydajność, mam ją już naprawdę bardzo długo, a końca nie widać. Mimo wszystko jeśli zależy Ci na macie, to raczej polecałabym rozejrzeć się za czymś innym.
    • Dostępność
    Wady:
    • Nic nie robi
  • 1 września 2020 o 16:05
    Nie matuje
    Nie rozumiem po co producenci używają w nazwie słów, które tak naprawdę nic nie znaczą jeśli chodzi o działanie kosmetyku? Piszą matujaca baza, a gdy nakładamy na twarz to matowienie twarzy nie występuje wcale...
  • 29 czerwca 2020 o 17:50
    Nie robi nic. Jak krem.
    Nie jest droga, ale po co kupować coś co nic nie daje. Lepiej zainwestować więcej w lepszą bazę, która da efekt, którego się oczekuje. Nie matuje w żaden sposób. Markę Bell nawet lubię, ale trafiają się takie nie wypały co jakiś czas. Nie warto nawet wydawać tych kilkunastu złotych na ten kosmetyk.
    an_91
    30 października 2019 o 23:48
    dobry produkt
    Jestem zaskoczona, jak tak tania baza może dawać takie efekty. Mam mieszaną cerę, przetłuszcza się bardziej w strefie T, ale ten produkt daje sobie z tym radę. Wypełnia pory, wygładza i co najważniejsze, matuje. Nie mam problemu z trwałością makijażu, w ciągu dnia nie potrzebuję wielkich poprawek. Ze słabszych stron wymieniłabym małe problemy z nałożeniem podkładu - muszę się bardziej napracować z pudrowaniem nosa, gdyż produkt ślizga się po bazie. Nie zauważyłam, aby baza jakoś specjalnie zapychała mi skórę, sporadycznie zdarzają mi się wypryski, tam, gdzie nakładam później więcej niż jeden produkt. Generalnie polecam, gdyż jest to dobry produkt w równie dobrej cenie.
    Zalety:
    • matujące i wygładzające działanie
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • w niektórych miejscach może utrudniać nałożenie podkładu
    • może mieć tendencję do zapychania
  • 29 września 2019 o 17:59
    Nie warta zachodu
    Bazę matującą wrzuciłam do koszyka przy okazji zakupów w Biedronce, jest ona matująca a ja mam wszystkie cudowne "właściwosci" cery które chciałam dzięki niej ukryć.Baza ma fajne plastikowe opakowanie i na tym jej zaleta się kończy, niestety nie chciała współpracować z różnymi podkładami ani z wyższej półki cenowej, ani z tej średniej, bardzo brzydko sie rolowała, podkład z tą bazą po prostu zważał się a to nie ma prawa się dziać . Baza powinna też zabezpieczać pory aby podkład się w nich nie znajdował a tego nie robi, niestety kolejna baza Bell nieudana.
    Zalety:
    Wady:
    • nie spełnione obietnice producenta
    • nie matuje
    • nie przedłuża trwałości makijażu
    • nie chce współpracować z różnymi podkładami
    • potrafi sprawić zważenie się podkładu
    • nie maskuje zmarszczek ani niedoskonałości

Zobacz także inne Bazy pod makijaż