Szampony do włosów

Joanna Naturia, Szampon z makiem i bawełną do włosów farbowanych

Szampon Joanna Naturia Mak/Bawełna

Nasi użytkownicy zostawili 36 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Miroku
    22 czerwca 2024 o 16:13
    Przyjemny oczyszczający szampon
    Moje włosy-obecnie półdługie, w dobrej kondycji, nie mam problemów z przesuszaniem czy łamliwością, z natury są proste, gładkie i niskoporowate. Niefarbowane, w naturalnym kolorze(średni brąz) . Dosyć gęste, ale niezbyt grube, skłonne do obciążania oraz strączkowania. Skóra głowy przetłuszczająca się(włosy myję codziennie wieczorem) i dosyć wrażliwa na czynniki typu stres, zmiana wody/klimatu. Trochę nie rozumiem polityki firmy Joanna, która to postanowiła, że część szamponów z serii Naturia(w tym recenzowany z makiem i bawełną) będzie dostępna tylko w tych mniejszych butelkach na 200 ml. Przy moich włosach taka butelka wystarczy na niecałe 1,5 tygodnia, a ten szampon przypadł mi do gustu. Mimo, że nie mam włosów farbowanych-z powodzeniem wróciłam do swojego naturalnego po eksperymentach z henną, szamponetkami itp. Dlatego nie wypowiem się w kwestii ochrony koloru, ale moim zdaniem szampon nie jest od tego-tu stawiam na dobrą odżywkę oraz serum ochronne z filtrami UV. Jako szampon typowo oczyszczający mi się sprawdza bardzo dobrze-świetnie domywa wszelkie dzienne zanieczyszczenia, nadmiar sebum czy ewentualne resztki stylizatorów i kosmetyków bez spłukiwania. Włosy są lekko odbite od nasady, świeże i nie strączkują się w ciągu dnia, zaś przed kolejnym myciem wyglądają całkiem ładnie. Do tego ten szampon ich nie wysusza, nie plącze-wprawdzie zawsze po myciu używam odżywki/maski oraz serum na końcówki, ale jednak po niektórych szamponach pasma po jakimś czasie robią się suche i jakieś takie nieswoje. Przy Joannie cały czas są gładkie i błyszczące. Skóra głowy także go lubi-nie swędzi, nie jest wysuszona czy podrażniona oraz nie reaguje wzmożonym wydzielaniem sebum czy wypadaniem włosów. Bardzo go też lubię ze względu na zapach-bardzo ładny, trochę perfumeryjny i zdecydowanie umilający mycie głowy. Szampon jest gęsty i żelowy, ale troszkę gorzej się pieni-mi to nie przeszkadza zbytnio(chociaż lubię duuużo piany pod prysznicem) ponieważ ostateczny efekt końcowy mnie satysfakcjonuje-WŁOSY SĄ DOBRZE UMYTE.
  • 25 września 2023 o 13:40
    Płynny problem
    Szampon do włosów firmy Joanna kupiłam na wyjazd, bo był w małym opakowaniu. Już po pierwszym myciu żałowałam. Włosy były szorstkie i matowe, plus jest taki, że umyte. Rozczesywanie włosów po tym produkcie - DRAMAT! Uratowało mnie tylko jedynie użycie odżywki do włosów.Zapach szamponu ok, opakowanie poręczne. Cena kusząca, lecz nie kupię ponownie, szkoda włosów.
    Zalety:
    Wady:
    • Włosy trudne w rozczesaniu, szorstkie i matowe
    magbran
    23 września 2020 o 17:37
    Całkiem dobry
    Szampon kupiłam za ok. 6 zł, także cena na plus. Dostajemy go w przeźroczystym opakowaniu, dzięki czemu widzimy ilość produktu. Zamknięcie solidne, nic się nie wylewa. Samo działanie przypadło mi do gustu. Dobrze oczyszcza włosy, nie plącze ich nadmiernie, nie podrażnia skóry głowy, a następnego dnia włosy są odbite od nasady, są lśniące i miękkie w dotyku. Co prawda nie jest wydajny, musiałam go dość sporo wycisnąć, żeby się dobrze pienił, ale nie przeszkadzało mi to za bardzo.
    Zalety:
    • cena i dostępność
    • wygodne opakowanie
    • dobrze się pieni przy odpowiedniej ilości
    • oczyszcza skórę głowy, nie podrażnia jej
    • włosy są odbite od nasady, są miękkie i dobrze się prezentują
    Wady:
    • troszkę słaba wydajność
    Sunny_M
    8 lipca 2020 o 21:43
    Fajny zapach. Myje włosy i tyle. Krótkotrwały efekt.
    Bardzo spodobało mi się, że jest mak i bawełna. W domu doczytałam do jakich to włosów jest. Ja mam suche i wrażliwe, ale mimo to nie było większych przeszkód aby go stosować. Przed chwilą go skończyłam, dobrze się pieni, lubię zapach bawełny. Konsystencja jak zwykle żelowa. Zapach krótko się utrzymuję na włosach. Dość dużo trzeba go nałożyć, aby długie włosy umyć. Stosuję go jako mycie włosów i tyle. Nie ma więcej nic do zaoferowania, nie jest zły, ale po co go ponownie brać, oferta na rynku jest lepsza.
    Zalety:
    • Konsystencja, zapach, cena.
    Wady:
    • Oprócz funkcji mycia nic więcej.
    • Szkoda, że dużo trzeba go na raz użyć.
    • Bardzo mi przykro, ale niestety włosy są czyste zaledwie dobę i znowu są tłuste, jakby co najmniej trzy dni nie myte. W porównaniu z innymi szamponami od Joanny to bardzo słaba sprawa.
  • 9 maja 2020 o 16:04
    Taki sobie
    Jestem zwolenniczką kosmetyków od firmy Joanna, jednak ten szampon nie przypadł mi do gustu, jego zapach jest mało wyczuwalny w porównaniu do innych z tej serii szamponów, plus za to że dobrze się pieni i za jego żelową konsystencję. Szampon dość dobrze myje włosy i ma przystępną cenę.