Stosowałam go wraz z partnerem ok. 1,5 miesiąca (2 butelki).
Woda oczarowa w składzie z olejami i ekstraktami roślinnymi, niezłe połączenie zależnie od potrzeb. Oczywiście jak to bywa nigdy nie jest idealnie i jest kilka składników potencjalnie drażniących, polecam więc każdy szampon na zaś rozwadniać.
Moje włosy: farbowane, rozjaśniane, średnio grube i średnioporowate, końce włosów szybko zamieniają się w puch, skóra głowy czasem szaleje i wytwarza więcej sebum.
Partnera- grube, suche i kręcone ze skłonnością do łupieżu.
Moim zdaniem szampon ma myć skórę głowy a piana z niego dopłukiwać włosy, rzadko polegam na tym, że zacznie pielęgnowac włosy (od tego są odżywki, maski itp.), ale i tu jak w przypadku szamponu planeta organica z aleppo szampon pielęgnuje włos.
W przypadku tego szamponu to ja używałam go co 3 mycie a partner traktował jako ten do częstego stosowania.
Oceniając po kolei:
OPAKOWANIE
Przeźroczysta, estetyczna buteleczka, lekko twardawa, pojemność przeciętna- 250 ml.
Zużylismy je - ja w ok. 1,5 miesiąca, partner w miesiąc, a bywały zastępowane przez inne szampony, więc wydajność raczej średnia.
APLIKACJA
Nie ma pompki, ale wylewa odpowiednią ilość, ma korek na klik co jest dość wygodne,
Ładny zapach, ale nie za długo trzyma się na włosach,konsystencja gęsta, dobrze się pieni, łatwo umyć nim skórę głowy.
EFEKT
Dobrze oczyszczone, miękkie i błyszczące włosy. Skóra głowy również dobrze oczyszczona, nie ma problemu z domywaniem np olei.
Szampon jest delikatny, nawilża włosy, są naprawdę zadowolone z obrotu sprawy, w szczególności włosy partnera, moje kiedy stosowałam codziennie potrafiły szybciej oklapnąć więc takie SPA robię im co któreś mycie :)
Co najważniejsze, partner mający problem z łupieżem a nie zawsze jest czas na maskę z miodu na skórę głowy, stwierdził, że łupież pojawia się jakby rzadziej.Oczywiście sam szampon nie zastąpi mu odzywek i masek po, i tak musi je użyć, ale w moim przypadku zdarzyło się, że umyłam włosy tylko tym szamponem i dałam silikonowe serum na końcówki :) nie było potrzeby dawać nic więcej.
Gdyby był tańszy lub w większej pojemności spokojnie dałabym go jako hit.