Szampony do włosów

Ecolab Regenerujący szampon do włosów zniszczonych i farbowanych

Nasi użytkownicy zostawili 20 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 29 grudnia 2021 o 15:18
    Pomógł w walce z łupieżem
    Jest to mój pierwszy szampon z Ecolab, ale już wiem, że wypróbuję także pozostałe. Co prawda nie mam włosów farbowanych ani zniszczonych, jednak zachęcił mnie bogaty naturalny skład oraz łagodne substancje myjące. Mój egzemplarz znajdował się w plastikowej, ciemnej butelce. Etykieta z informacjami w języku polskim została dodatkowo naklejona z tyłu, jednak szybko zeszła od wpływem wody. Zamknięcie wciskane - niestety czasem, zwłaszcza podczas podróży przeciekało. Konsystencja żelowa, średnio gęsta. Podczas aplikacji ładnie się pieni, wystarczająco aby nie szarpać włosów. Dobrze domywa skórę głowy i odświeża włosy, nie powoduje świądu, uczulenia. Włosy zachowują u mnie świeżość na ok. 2-3 dni, a mam je dość gęste i ciężkie. Co więcej pomógł mi zwalczyć łupież, którego dorobiłam się testując inny szampon. Jest całkiem wydajny, niewielka butelka starcza na naprawdę długi okres czasu (kilka miesięcy).
    Drogeria Super-Pharm
  • 7 czerwca 2021 o 19:12
    Naprawdę dobry szampon
    Widziałam, że wiele włosomaniaczek poleca szampony tej marki. Uwielbiam wersję z amlą, więc tym razem zamówiłam właśnie ten na spróbowanie. Szampon nie jest drogi.Jest łagodny, bez sls, więc świetny do częstego stosowania. Ja mam włosy średnioporowate, farbowane, lubiące się puszyć, falowane/lekko kręcone, bardzo zdrowe. Stosuję metodę OMO i włosy myję codziennie. Szampon stosowałam codziennie ale głównie tylko do mycia skóry głowy. Naprawdę dobrze odświeża i łagodnie oczyszcza przy takim codziennym myciu, gdzie włosy nie są przetłuszczone ani mocno brudne. Włosy nie są przyklapnięte od nasady i dobrze się układają. Myjąc na długości tym produktem, włosy nie są splątane ani suche. Nie ma on jakiegoś mocnego zapachu. Jest dosyć neutralny. Szampon jest w miarę gęsty i przezroczysty. Pieni się całkiem ok, ale wersja z amlą robi to lepiej. Wystarczył mi na jakiś miesiąc niemal codziennego stosowania, więc naprawdę nie narzekam. Nie zauważyłam jakiegoś pozytywnego działania na włosy, ale dla mnie szampon ma głównie myć i tyle. W porządku łagodny produkt do codziennego mycia. Miłości może nie ma, ale jest po prostu w porządku.
  • 26 kwietnia 2021 o 20:51
    Fajny!
    Kupiłam jako pomoc do włosów zniszczonych, kolor mam swój naturalny. Zakupiłam z polecenia. Dla mnie największym z plusów jest to, że pomógł mi się pożegnać z łupieżem, z którym walczyłam od dłuższego czasu! Konsystencja i wydajność jak najbardziej OK. Fajnie się pieni. Zapach dość intensywny, mi kojarzył się z zapachem mydła w kostce :D Myję włosy codziennie, więc nie wypowiem się na temat przedłużenia świeżości włosów przy skórze głowy. Jeżeli chodzi natomiast o włosy na długości i końce, nie zauważyłam znaczącej poprawy a szkoda...
    Zalety:
    • fajnie się pieni
    • super skład
    • wyrazisty zapach
    • pomógł z łupieżem
    Wady:
    • nie poprawił kondycji włosów na długości
    • nie podziałał na końcówki
    Drogeria Super-Pharm
    white90
    12 kwietnia 2021 o 21:49
    Ok
    wypróbowałam chyba wszystkie szampony tej marki. Ten szampon ma zregenerować włosy co faktycznie robi. Nie jest to efekt wow, ale włosy stają się miękkie i ładniejsze. Plusy: dobry skład, łagodne środki myjące, nie plącze włosów.
    kora777
    1 marca 2021 o 8:43
    Zawiodłam się
    Szampon upolowalam w drogerii naturalnej za 17 zł. Myję się nim przyjemnie, delikatnie pachnie i obficie się pieni. Niestety włosy są splątane, matowe, puszą się i mają szorstkie końcówki. Przy skórze przetłuszczają się i klapną po niecałych dwóch dniach. Nie zauważyłam wpływu na podbicie koloru czy trwałość farby. Mam wysokoporowate włosy o rozdwojonych końcówkach, a skład jest świetny - pomyślałam że będzie idealny. Niestety zarówno solo, z odżywką, jak i po olejowaniu zostawia włosy zmierzwione, matowe i rozwiera jeszcze bardziej ich łuski. Na pewno znajdzie grono fanek (u mnie lepiej sprawdzają się szampony nawilżające), ale uważam, że można kupić lepsze preparaty w tej cenie.