Kremy na dzień

Soraya Care Control, Krem nawilżajaco - matujący do cery mieszanej i tłustej z niedoskonałościami

• 5 lipca 2023 o 20:24
    Gamechanger - idealny dla mieszanej cery
    Seledynowo-miętowa tubka z akcentami w kolorze magenta z zamknięciem typu flip-top. W opisie produktu znajdują się zapewnienia o nawilżeniu a także o matowieniu skóry. Kolor kosmetyku pastelowo-zielony, po aplikacji ładnie stapia się ze skórą. Konsystencja lekko płynnego kremu łatwo się rozprowadza ale nie spływa pod wpływem grawitacji z twarzy, szybko się wchłania. Zapach lekki, przypomina mi zieloną herbatę i po 20 minutach przestaje być wyczuwalny. Nałożenie na oczyszczoną skórę spowodowało zwężenie rozszerzonych porów na nosie i w jego okolicy oraz między brwiami i zmatowienie strefy T mieszanej cery, która w tej strefie jest potężnie świecąca i ma tendencję do występowania niedoskonałości, a policzki i okolice pod oczami, zawsze przesuszone, tym razem wyglądały na nawilżone - sytuacja na mojej twarzy całkowicie się odwróciła. Nałożyłam na tak przygotowaną skórę krem bb, wszystko ładnie się rozprowadzało i trzymało, bo dopiero po 10 godzinach cera zaczęła się lekko błyszczeć, ale było to bardziej zdrowe glow niż przetłuszczanie. Utrzymywanie się matu przez kilka godzin na powietrzu przy obecnych temperaturach jest cudem, więc stwierdzam, że producent spełnił wszystkie swoje obietnice. Nie wystąpiły żadne podrażnienia, oczy nie były zamglone, demakijaż przebiegał bezproblemowo, wszystko ładnie zeszło a cera nie była zapchana.
    Drogeria Natura
    Vardzia
    29 kwietnia 2020 o 21:16
    Nie zawiodłam się
    Kupiłam zachęcona peelingiem z tej serii , który był fenomenalny. Nie zawiodłam się. Krem się u mnie sprawdził. Dobrze nawilżał, szybko się wchłaniał, pozostawiał cerę matową. Gdyby nie mała pojemność byłby to ideał
    Zalety:
    • Nawilża
    • Szybko się wchłania
    • Pozostawiał matową cerę
    Wady:
    • Mała pojemność
    • Opakowanie w formie tubki
    KiciaBP
    16 lutego 2020 o 14:28
    Mało nawilża
    Kupiłam jako zestaw z tonikiem i w duecie zbyt matują aco za TM idzie wysuszają moja skórę musialam bardziej nawilżać skórę efekt pod makijaż nawet fajny i nadaje się na dzień ale trzeba.miev do niego trochę dystansu gdyż nie zawsze nawilży skore wystarczająco a efekt matowienia nie jest zbyt długi. Krem nie jest wydajny
    Wady:
    • Efekty nieba długo
    • Nie nawilża
    • Mało wydajny
  • 10 grudnia 2018 o 10:10
    Rozczarowanie
    Używałam jakiś czas temu kremu Soraya care&control ultra mat (niebieskie opakowanie) - super matowił cerę, a skóra tak szybko się nie przetłuszczała. Nie mogłam znaleźć go, więc kiedy zobaczyłam ten - care control, kupiłam, myśląc, że będzie działał tak samo. Niestety... krem ma bardzo lekką konsystencję, łatwo się rozprowadza na twarzy. Wchłania się bardzo bardzo długo, a jak się wchłonie, to skóra nie jest ani trochę zmatowiona. Nakładam makijaż, a po godzinie wyglądam, jakbym wysmarowała czoło i policzki olejkiem, dodatkowo przy użyciu bibułek matujących makijaż właściwie "odchodzi" ze skóry. Pod makijaż - nie. Na noc - w porządku.
    Zalety:
    Wady:
    • nie matuje
    • za długo się wchłania
    • negatywnie wpływa na trwałość makijażu
  • 24 października 2018 o 14:57
    Podoba mi się
    Krem ma przyjemną, lekką konsystencję. Bardzo szybko się wchłania, uczucie nawilżenia pozostaje na długo. Krem delikatnie matuje, nie podrażnia skóry. EDIT: Jeszcze 2 lata temu to był mój ulubiony krem na dzień, teraz jednak używam kremów tylko z filtrami i trochę lepiej nawilżających
    Zalety:
    • Lekka konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Nawilża bez przeciążenia skóry
    • Delikatnie matuje

Zobacz także inne Kremy na dzień