Kremy na dzień

D'Alchemy Age Cancellation Booster Przeciwzmarszczkowy lotion do cery tłustej i mieszanej

D'Alchemy Age Cancellation Booster Przeciwzmarszczkowy lotion do cery tłustej i mieszanej, 50 ml 50 ml
Sephora
D Alchemy - Age Cancellation Booster Nk08 - Przeciwzmarszczkowy Lotion Do Cery - 50 Ml - Dla Kobiet

limba21
    5 sierpnia 2024 o 17:21
    Rozczarowanie
    O ile krem pod oczy z tej marki jest udany, tak ten jest dużym rozczarowaniem dla mnie. Mam cerę mieszaną, ze skłonnością do alergii. Konsystencja jest rzeczywiście takim lotionem, lekkim balsamem, wchłania się dobrze, pachnie niezbyt przyjemnie, ale to jest sprawa drugorzędna, bo najważniejsze jest działanie a tu go nie zauważyłam u siebie. Nie poprawia widocznie stanu skóry, nie wygładza, nie rozświetla, nawet specjalnie nie nawilża. Dla mnie to ta taka bielenda do klepania za 20zł. Nie warto, zwłaszcza za tą cenę.
    Zalety:
    • nie uczula
    • szklane opakowanie
    Wady:
    • działanie
  • 5 lutego 2023 o 8:51
    Nie będzie idealny dla każdego.
    To jeden z dwóch moich ulubionych kremów D’Alchemy (obok Super Rich Multi-Hydrator). Mam cerę mieszaną i jest to bardzo lekki, matujący krem na dzień. Uważam, że dla cer suchych nawilżenie będzie zbyt słabe. Konsystencja jest lekka, delikatnie żelowa, krem nie jest ciężki. Krem ma działać przeciwzmarszczkowo i takiego działania nie zauważyłam, za to odejmuję gwiazdkę. Producent zapewnia o doskonałych właściwościach przeciwstarzeniowych. Moim zdaniem hasła marketingowe są na wyrost. Krem nawilża, matuje, dobrze wygląda pod makijażem. Bardzo fajny, lekki krem matujący do cery tłustej / mieszanej. Cena 198 PLN za 50 ml. Opakowanie jak zawsze w tej marce fantastyczne. Kram ma bardzo przyjemny zapach. Na rynku pojawiło się dużo nowości, jest ogromna konkurencja w przypadku kremów przeciwstarzeniowych, raczej nie zdecyduję się na ponowny zakup.Wolę wersję „białą”, która lepiej nawilża skórę.
    Zalety:
    • lekka konsystencja idealna na lato, dla skór mieszanych i tłustych
    • bardzo ładny zapach
    Wady:
    • nie zauważyłam działania przeciwstarzeniowego, przeciwzmarszczkowego, ujędrniającego, zgodnie z deklaracjami marketingowymi
  • 27 listopada 2022 o 21:13
    Produkty marki d`Alchemy powoli skradły moje serce i tak od kilku miesięcy testuję nowe, nieznane mi wcześniej kosmetyki z jej asortymentu. Age Cancellation Booster zaciekawił i zachęcił mnie do wypróbowania go ciekawym, naturalnym składem oraz opisem działania. To kolejna miła niespodzianka dla mojej cery – produkt jest lekki, doskonale nawilża, wygładza i napina skórę, redukuje ilość niedoskonałości, idealnie uzupełnia codzienną pielęgnację. OPAKOWANIE Kosmetyk znajduje się w prostym, czarnym kartoniku z logo markiz boku znajdziemy opis jego funkcji, składników aktywnych oraz skład i sposób stosowania. Krem zapakowany jest w szklany, czarny słoiczek z zakrętką oraz minimalistyczną etykietką, na której znajdziemy nazwę produktu, jego główne zalety i składniki czy informację dotycząca czasu, w którym musimy go zużyć. Całość prezentuje się schludnie i elegancko. Słoiczek nie należy do najbardziej wygodnych opakowań ze względu na to, że został wykonany ze szkła i należy zachować szczególną ostrożność korzystając z niego, ale jego urok jednak to rekompensuje. Jest malutki i można go zabrać ze sobą dosłownie wszędzie. Dzięki małym gabarytom mogę mieć go zawsze przy sobie. KREM Byłam bardzo ciekawa formuły tego kosmetyku, który producent nazwał lotionem. Z lotionami ma on niewiele wspólnego, określiłabym go raczej jako lekki krem, bo w opakowaniu jest zbity i treściwy a nie lekki i lejący jak lotiony. Posiada białą barwę i przyjemny zapach, który kojarzy mi się z zapachem cytrusów z korzenną nutą. Jest wyrazisty i umila mi każdą aplikację. Jako fanka takich nietypowych zapachów jestem z niego ogromnie zadowolona, to była miła niespodzianka. Dla mnie wszystkie kosmetyki marki d`Alchemy zapewniają sesję aromaterapeutyczną przy każdym użyciu, uwielbiam ich aromaty! Jeśli chodzi o konsystencję to jak już wcześniej wspomniałam, Booster jest dość zbity, gęsty, ale jest zarazem taki aksamitny i lekki, dzięki czemu dobrze rozprowadza się na skórze. Wchłania się wolno, ale praktycznie całkowicie pozostawiając na skórze delikatną warstewkę ochronną. Uwielbiam to uczucie miękkości i gładkości po jego zastosowaniu. Przede wszystkim bardzo dobrze nawilża skórę, wygładza i odżywia zarazem. Jest bardzo dobrym połączeniem pielęgnacji i ochrony anti-age. Stosuję go coodziennie rano i wieczorem, kiedy moja cera potrzebuje mocnego nawilżenia. Nadaje się do stosowania pod makijaż, ponieważ dobrze współgra z korektorem, podkładem i kolorówką, nie roluje się i nie zbija w grudki i świetnie sprawdza się jako baza. Jeśli chodzi o jego działanie nawilżające jest ono wyczuwalne od pierwszej aplikacji. Jest długotrwałe i wyczuwalne w ciągu dnia. Skóra jest idealnie nawodniona, znika uczucie ściągnięcia i suchości. Stosowałam produkt regularnie i sumiennie, po wykorzystaniu całego opakowania mogę stwierdzić, że bardzo dobrze napina i ujędrnia skórę, która staje się miękka i gładka w dotyku, delikatne linie zostają wygładzone. Przy mojej mieszanej cerze skłonnej do niedoskonałości ciężko jest znaleźć produkt pomocny w walce z pojawiającymi się zmianami zapalnymi. Jednak Age Cancellation Booster świetnie radzi sobie z niedoskonałościami, sprawia, że te istniejące szybciej zanikają a kolejne pojawiają się zdecydowanie mniej licznie. Skóra zyskuje równomierny koloryt, pory są oczyszczone (z uwagi na składniki złuszczające w składzie), cera wygląda zdrowo i promiennie. Produkt spełnia wszystkie obietnice producenta, ma wspaniały, naturalny skład, jest bardzo wydajny mimo swojej pojemności. Jedynym minusem jaki widzę jest jego wysoka cena. PLUSY: + lekka, aksamitna konsystencja + świetnie nawilża, odżywia, wygładza + współgra z kosmetykami do makijażu + nie roluje się, nie zbija w grudki + dobrze się wchłania + ma przyjemny zapach + przyjazny skład + eleganckie, minimalistyczne opakowanie + wydajność MINUSY - wysoka cena regularna
    Kaisja
    17 lutego 2022 o 12:02
    Od aż tak kosztownych kosmetyków oczekuję działania wybitnego – zwłaszcza na swojej niełatwej cerze, ale tym razem efekt był przeciętny
    Jakiś czas temu zlitowała się nade mną zamożna Znajoma, i po przyłapaniu mnie na wgapianiu się w Jej łazience w charakterystyczny ciemny słoiczek kremu D’alchemy, po prostu mi go podarowała, mój opór kwitując, że „i tak u Niej się nie sprawdził, nie będzie go używać, a ja przecież coś tam piszę o kosmetykach”. Krem (pół słoiczka kremu) zatem przetestowałam, spisałam uwagi, a teraz wygmerałam je z czeluści komputerowej buchalterii, i w końcu publikuję. Niewątpliwie „coś tam”. Specyfiki D’alchemy uchodzą za niszowe, i ekskluzywne, powszechnie budząc zachwyt, więc taki prezent bardzo mnie ucieszył, tym bardziej, że moja cera nie jest łatwa w pielęgnacji. Choć metrykalnie zaawansowana (40+), to mieszana, ze skłonnością do okresowych rzutów pojedynczych, trądzikowych niedoskonałości, zaś krem przeznaczony jest właśnie do takowej. Wręcz nawet do tłustej. Czad, czad, ucieszyłam się, choć miałam w tyle głowy porady Dermatologów, że kremy naturalne najlepiej nadają się jednak do cery zdrowej, a moja stwarza problemy, więc po zużyciu, biorąc poprawkę na ów fakt, po prostu nie mogę ocenić go niżej niż na 3 gwiazdki. Po kolei. Słoiczek z ciemnego szkła jest dla kremu „zdrowy”, zapobiegając jego szybszemu zepsuciu (plus), do tego elegancko skromny, z ładną czcionką (plus). Za cenę kremu (od 150 do 200 zł za 50 ml), o której już wspomniałam – minus ogromny, choć z drugiej strony nie jestem ani farmaceutą, ani chemikiem, i nie znam się, czy aby jednak jej wysokość nie jest uzasadniona i uwarunkowana kosztami wysokogatunkowych składników oraz wyspecjalizowanego hi-techu produkcji. Ale doskonałe gatunkowo dermokosmetyki można wciąż jeszcze kupić za mniej, niż 100 zł, więc… minus za tę nieszczęsną cenę. Za aplikację… hm… minusu oczywiście nie wystawiam, ale nad plusem się jednak zawahałam, gdyż krem jest przyjemny w dotyku, choć zwarty i jakiejś tam minimalnej acz zmarszczkogennej siły wmasowanie go u mnie wymagało. Bonusem kremu jest prześliczny, owocowo-kwiatowy, perfumeryjny aromat, choć jego intensywność również stanowi zaletę nieoczywistą. Jestem przewrażliwiona na zapachy, i mi nie przeszkadzały ani jego akordy, ani moc, natomiast Wielbicielki li tylko woni źródlanej wody w kremach, powinny mieć tę cechę na uwadze. Natomiast co do działania – nie minus, ale bynajmniej nie 5 gwiazdek. Krem ma faktycznie właściwości matujące, które u mnie dały radę przez jakieś maksymalnie 4 godziny, a ponieważ przez pandemię całkowicie odstawiłam puder, po tym czasie posiłkowałam się matującą bibułką. Krem z pewnością dobrze nawilżał mi cerę, gdyż zniknął duży u mnie problem suchych skórek – zwłaszcza na nosie, i po 2 dniach stosowania ukoił u mnie kilka naprawdę malutkich, w zasadzie niemal niewidocznych wyprysków (znikły pozostawione w spokoju), ale jednego większego, i bardzo zauważalnego – już nie, a ponadto miałam wrażenie, że pod wpływem kremu (pomimo stosowania ściągającej leczniczej maści na noc), krosta zmniejszona rano, w ciągu dnia się mocno zaogniała. No cóż – stosowałam i znam kremy, które radzą sobie z takim paskudztwem (ściągają, zmniejszają i rozjaśniają) już po 1-2 dniach. Z tego też względu nie wrócę już do kosmetyku, który u mnie się nie sprawdził, mimo że rekomendowany był, jako odpowiedni także dla mieszanej lub tłustej cery, i trochę wyrażam nawet żal, bo po takiej cenie powinien działać super – pomimo przeciwności (czyli niedoskonałości), a wręcz tym bardziej wobec ich pojawienia się. Znajoma tylko kiwała głową po tym moim teście.
    Zalety:
    • skład – naturalny – ekstrakty i hydrolaty roślinne,
    • efekt – dobrze nawilżona cera, jak na krem naturalny dobrze zmatowiona (do 4 godzin na mojej cerze mieszanej i niełatwej) ze zniwelowanymi drobnymi niedoskonałościami, przy czym już z istniejącymi większymi, u mnie krem sobie dobrze nie radził,
    • wydajność – bardzo dobra,
    • wchłanialność – dość dobra, zważywszy że to kosmetyk naturalny (matuje do 4 godzin mieszaną cerę 40+),
    • zapach – śliczny – owocowo-kwiatowy, perfumeryjny, uwaga – dość intensywny (mnie nie raził, choć jestem nadwrażliwcem na zapachy),
    • opakowanie – słoiczek z ciemnego szkła, elegancki, skromny, z ładną czcionką
    Wady:
    • za słabe działanie kojące i niwelujące większe niedoskonałości,
    • konsystencja – krem jest niby gładki i przyjemny w dotyku, ale zwarty i wymaga mocnego wmasowywania,
    • cena – zaporowa – od 150 do 200 zł za 50 ml (ja pół słoiczka kremu dostałam od Znajomej na zasadzie „nadawania drugiego życia”, kremowi, którego już nie chciała używać)
  • 25 stycznia 2022 o 9:27
    Bardzo fajny krem
    Krem kupiłam i używałam w zeszłym roku zachęcona obietnicą naturalnego składu, oraz działaniem przeciwzmarszczkowym ukierunkowanym na cerę tłustą i mieszaną. Bardzo podoba mi się design opakowań firmy, czarne, szklane minimalistyczne. Słoiczek kremu też nie jest standardowej wielkości, mimo,że pojemność ta sama co u konkurencji 50ml. Jeśli chodzi o sam krem to miał dla mnie konsystencję idealną, lekko śmietankową, wystarczyła naprawdę niewielka ilość, żeby pokryć całą twarz. Mim zdaniem świetnie nawilżał i cudownie dogadywał się z kosmetykami makijażowymi. Obietnica ,że jest on dedykowany cerom mieszanym i tłustym została spełniona. Dodatkowo , co bardzo mnie ucieszyło krem wyciszył moją skórę, naprawdę pojawiało się na niej mniej niespodzianek. Jest to produkt do którego kiedyś będę chciała wrócić a także poeksperymentować z innymi kosmetykami firmy.
    Zalety:
    • naturalny skład, piękny zapach, mega wydajność, idealna konsystencja