Polowałam na ten krem stacjonarnie, niestety nigdzie nie udało mi się go dorwać. W końcu zamówiłam go przez aptekę, zapłaciłam 48 zł (cena nie jest wygórowana, krem ma przepiękny skład). Liczyłam, że będzie to dobry produkt na moją przesuszoną twarz i w sumie nie zawiodłam się.
SKŁAD: Bogaty, naturalny, bez zbędnych substancji. Dużo przyjaznych suchej skórze olejów, ekstrakty roślinne... czego chcieć więcej? ;)
OPAKOWANIE: szklany, przezroczysty, ciężki słoiczek, z plastikową zakrętką. Widać ile kremu jeszcze pozostało, opakowanie nie sprawia żadnego problemu, ot, standardowy słoiczek.
KONSYSTENCJA: krem jest bardzo gęsty, wręcz masełkowy. Rozprowadza się jednak równomiernie bez większego problemu. Raczej zastyga na twarzy niż się wchłania, czego nie lubię, tworzy niezbyt przyjemne uczucie filmu na skórze (co nie dziwi, zwróciwszy uwagę na ilość olejów w składzie). Rzeczywiście po zastygnięciu twarz jest matowa (o dziwo), jednak nie jest to trwały mat. Warstwa, którą tworzy krem, szybko zaczyna się świecić i za każdym razem, gdy nakładałam go na dzień - szybko "wychodził" spod makijażu. Jest zbyt ciężki i tłusty do stosowania na dzień, nawet dla mojej ekstremalnie suchej skóry.
WYDAJNOŚĆ: Całkiem w porządku, krem służył mi długo, mimo hojnego nakładania. Nie potrzeba go dużo na raz, jest gęsty i tłustawy.
ZAPACH: Wyczuwam wyłącznie imbir. Dużo imbiru. I zapach ulatnia się bardzo powoli, dlatego raczej odradzam osobom wrażliwym na ostry zapach imbiru.
DZIAŁANIE: Nawilża skórę w zadowalającym stopniu, nie jest to jakieś super nawilżenie, ale na przyzwoitym poziomie. Suche skórki znikają, skóra jest gładka, świeża, elastyczna, dopieszczona :) Nie zauważyłam zapchania. Myślę, że krem idealnie sprawdzi się w najbliższym, trudnym dla skóry okresie jesieni i zimy. Ukoi, natłuści, pomoże utrzymać nawilżenie.
Na plus należy zaznaczyć również fakt, że produkt posiada certyfikat jakości ECOCERT i jest polski :)
Daję 4.5/5 gwiazdek, ze względu na słabą dostępność i efekt filmu na skórze.
Używam tego produktu od: 6 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jeden słoiczek 50 ml